P
panipedagog
Martin, faktycznie masz rację. W tym ogłoszeniu najpierw przepisano treść art 149 ale w dalszej części faktycznie jest możliwość złożenia dyplomu ukończenia ogolnej
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
panipedagog napisał:Martin, faktycznie masz rację. W tym ogłoszeniu najpierw przepisano treść art 149 ale w dalszej części faktycznie jest możliwość złożenia dyplomu ukończenia ogolnej
HouseMD napisał:Ktoś wie dlaczego tylko 43 z ponad 60 tegorocznych apl. prok. którzy zdli egzamin dostało nominacje asesorskie?
Wow naprawdę podziwiam ze z refa chce Ci się jeszcze startować do Kssip i godzić się na tak radykalny spadek wynagrodzenia. Powodzenianoviha napisał:Z perspektywy referendarza mogę wam powiedzieć ze nie jest tak różowo. Pieniądze oczywiście bardzo fajne. Niestety praca jest nie tylko ciężka ze względu na ilości (mam ponad 850 akt przedstawionych i prawie 2000 czynności do podjęcia) ale również monotonna, nakazy, prawomocności i klauzule. Jedyna fajna rzecz to egzekucja, tam jest trochę twórczej roboty.
Do zobaczenia jutro i powodzenia dla wszystkich![]()
neon777 napisał:aplikacja sędziowskanie idź tą drogą ;-) ja też zaczynając studia prawnicze bardzo chciałem zostać sędzią, bo zawsze ten zawód mi imponował... jak zacząłem pracę w sądzie i zobaczyłem kuchnię pracy sędziego to mi się totalnie odwidziało
zrozumiałem, że sędziowie to często przeciętnie inteligentni ludzie, którym tylko zależy, żeby sprawa się skończyła byle szybko i byle jak i całe moje wyobrażenie o sędziowaniu legło w gruzach
Jeśli chcesz coś zmienić to wydaje mi się, że bardziej będziesz zadowolona z asesory prokuratorskiej i do tego KSSiP Ci nie jest potrzebny, zresztą do stołka sędziego też nie bardzo. Możesz eksternistycznie zdać przecież sędziowski i wygrać potem jakiś konkurs, a tak to masz z kssipem 7 lat, żeby zostać sędzią ;/? nie wiem czy jest sens
Cmada napisał:Ty chyba masz mgliste pojęcie jak wygląda praca prokuratora.
neon777 napisał:rozumiem, że chcesz mnie oświecić jako doświadczony prokurator
@dobra zostawmy ten temat, każdy ma swoje doświadczenia i opinie i przy tym zostańmyczas pokaże kto miał rację i czyj wybór był lepszy
![]()
neon777 napisał:zrozumiałem, że sędziowie to często przeciętnie inteligentni ludzie, którym tylko zależy, żeby sprawa się skończyła byle szybko i byle jak i całe moje wyobrażenie o sędziowaniu legło w gruzach![]()