K
kwiku-kwiku
mmd01 napisał:Grunt, że towarzystwo z KSSiPu nie traci humoru i co roku wpada w samozachwyt nad sprawnie przeprowadzonym konkursem...
A w dodatku trzynastki, bony do Społem i deputat węglowy za efektywną pracę!
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mmd01 napisał:Grunt, że towarzystwo z KSSiPu nie traci humoru i co roku wpada w samozachwyt nad sprawnie przeprowadzonym konkursem...
kwiku-kwiku napisał:Czy członkowie komisji siedzą w tym momencie w sądach i prokuraturach w pracy, a sprawdzają po godzinach czy mają na ten czas urlop? Czy faktycznie oni to sprawdzają czy rzucają aplikantom/praktykantom/asystentom? 586 prac x 3 kazusy = 1758. 1758 x 2 (bo każda praca jest sprawdzana przez 2 osoby) = 3516. 3516/9 (bo ktoś pisał, że przewodniczący i zastępca nie sprawdza) = 390 na łebka. Z mojego stania w kolejce wynika, że średnio 1 kazus = 3 strony. Ile to można sprawdzać? 10, 15 min? Kpina. Chyba każdy rozsądny zapisał się tez na korporacyjną. I tak będzie na nią chodził, nie wiedząc czy na chwilę, czy na stałe... KSSIP w ogóle jakoś odleciał. Dyrektor ex-vice minister sprawiedliwości z PIS. Na stronie do dziś wisi katolicka laurka z okazji urodzin Jezuska, co jest niesmaczne, bo mamy XXI wiek, Unię Europejską i tak dalej, a poza tym art. 25. ust. 2. wciąż podobno obowiązującej Konstytucji. Strasznie i śmiesznie jednocześnie...
o ile mi wiadomo żyjemy w katolickim kraju. Oczywiście jeżeli tobie nie jest to na rękę możesz dzięki wspomnianej Unii Europejskiej wyjechać do bardziej tolerancyjnych państw takich jak Niemcy czy Francja. Nie zapomnij tylko powiedzieć muzułmanom modlącym się na ulicy, że tobie to przeszkadza.kwiku-kwiku napisał:Na stronie do dziś wisi katolicka laurka z okazji urodzin Jezuska, co jest niesmaczne, bo mamy XXI wiek, Unię Europejską i tak dalej
KSSIP - taki sędzia/prokurator, który widzi Polskę jako kraj katolicki w 100% i innym religiom odmawia uznania, brawo! Minister Ziobro od razu awansuje Cię do SN! Ja też idę jutro na Nowogrodzką, żeby przyspieszyć karierę!matestro napisał:o ile mi wiadomo żyjemy w katolickim kraju. Oczywiście jeżeli tobie nie jest to na rękę możesz dzięki wspomnianej Unii Europejskiej wyjechać do bardziej tolerancyjnych państw takich jak Niemcy czy Francja. Nie zapomnij tylko powiedzieć muzułmanom modlącym się na ulicy, że tobie to przeszkadza.
w którym miejscu napisałem, że innym religiom odmawiam uznania? Pokazuje tylko różnice pomiędzy życzeniami z okazji świąt a blokowaniem ruchu na drodze.kwiku-kwiku napisał:innym religiom odmawia uznania
to następnym razem, gdy jakiś muzułmanin zastawi Ci chodnik modląc się w stronę Mekki to rób od razu zdjęcie i wrzucaj na forum. Ja Ci pomogę napisać pozew!matestro napisał:w którym miejscu napisałem, że innym religiom odmawiam uznania? Pokazuje tylko różnice pomiędzy życzeniami z okazji świąt a blokowaniem ruchu na drodze.
Twoim zdaniem niesmaczne są życzenia, a moim wypowiadanie się przez ciebie na ten temat na tym forum.
bbaarr napisał:Nie ma to jak stara, dobra gownoburza na spuszczenie sobie ciśnienia w oczekiwaniu na wyniki :3
neon777 napisał:Nie mam pojęcia ile będę miał punktów z kazusów, niemniej jednak czytając klucz odpowiedzi myślę, że koło 30 pkt powinienem mieć, a to przy sporej ilości punktów z testu powinno zagwarantować miejsce, więc ja akurat spokojnie czekam na wyniki. Czytam sobie forum i widzę, że sporo osób się pcha na sędziowską, więc też o to, że na prokuratorską się dostanę
, nawet przy 200 miejscu, się nie bojęreszcie również polecam spokój, to jest ciężki egzamin i nawet jak ktoś się nie dostanie to nie jest koniec świata, za rok też będzie egzamin wstępny.
neon777 napisał:Wynik podaje orientacyjnie i raczej w dolnej granicy, nie mam pojęcia jak Komisja oceni moją pracę, to zobaczę dopiero po wynikach. Tak czy siak ja ze swojej pracy pisemnej jestem zadowolony i raczej nie mam spiny przed końcowym wynikiemJeszcze niedawno się trochę stresowałem, żeby być tam w pierwszej 150 i mieć miejsce w Domu Aplikanta, ale jak się dowiedziałem, że zdrożał do 400 zł za zjazd to się już nie stresuję
Myślę, że potem spokojnie ogarnie się grupę, żeby coś wynająć spokojnego, blisko KSSiP za niższą cenę
Także bez stresu, niedługo Sylwester, więc dajmy spokój i zajmijmy się ważniejszymi rzeczami
Pamiętajcie, że KSSiP, aplikacja, a potem zawód sędziego czy prokuratora to jest PRACA, a w życiu są ważniejsze rzeczy. Więc nie świrować już na samym początku kariery, bo jak się tak zafiksujecie to zostaniecie tymi sędziami, ale w wieku 60 zobaczycie, że z życia nic Wam nie zostało...
HouseMD napisał:400 zł to dużo z tego względu, że większość aplikantów wynajmuje mieszkania w swoich miejscach zamieszkania i za ten tydzień szkolenia płaci niejako podwójnie - czynsz za stojące puste mieszkanie i za DA. Doliczając do tego koszty dojazdu z 3100 zł netto robi się nagle 2500.
podoba mi się ten tok myślenianeon777 napisał:to jest PRACA, a w życiu są ważniejsze rzeczy