T
Tentigo
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 41
DonAlex napisał:Chciałbyś wygrać konkurs bo ładnie pisałeś, a nie dlatego że masz wysoką wiedzę ? Będzie dobrze, już się nie frustrujW moim mniemaniu nieuczciwym byłoby dyskwalifikowanie osoby, która wykazała się wiedzą, a ma brzydki charakter pisma, wole sędziego, który coś tam bazgrze, ale ma wiedzę niż głupka z ładnym pismem. Tym bardziej, że na egzaminie nie ma warunków do starannego pisma.
Ps. Widzisz każdy ma inną taktykę na zdanie egzaminu, a nie wiemy jak sprawdzający do tego podejdą(Ty np. poświęciłeś czas na ładne pismo, ktoś inny poświęcił czas na jak najpełniejsze rozwiązywanie kazusów). Do tego nasze zdanie chyba nie ma wielkiego wpływu na nich.
Ja się frustruję - nie powinien wygrywać ten kto ma ładny charakter pisma - ja nie mam. Chyba mnie nie zrozumiałeś, bo nie o tym pisałem. Był wyraźny komunikat: „nieczytelnego nie sprawdzamy” - wiec takim osobom jak ja zajęło to więcej czasu. Skoro wymagają czytelnego i jest za to sankcja - trzymajmy się tego.
Inną sprawą jest, że mamy XXI wiek. Laptopa ma każdy, a jak nie ma - to może wypożyczyć. Nie można wprowadzić zasady jak na egzaminie adwokackim/radcowskim - tam każdy pisze na laptopie? Pomijam, że na jedną gałąź prawa są 4 h na pismo, a nie jedna...
Ostatnia edycja: