A
anthony93
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 35
misia_2017 napisał:
Racja mi też tak wychodzi. Dolicz sobie 13 pensje to masz 8 600.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
misia_2017 napisał:
misia_2017 napisał:
Zawsze możesz przejść do korpo.natalis napisał:Nawet jeśli netto, to uważam ze nie są to pieniądze adekwatne do ponad 6- letniego stażu pracy. Oczywiście oceniam to przez pryzmat zarobków w stolicy.
Tak czy siak jak na te wszystkie nerwy, nieprzespane noce, ogromna wiedzę i odpowiedzialność to szału ta kwota nie robi. Będąc np samotna matka ledwo można utrzymać rodzine.
Pewnie ktoś mi teraz zarzuci, ze przecież każdy przystępujący powinien wiedzieć jakie są realia. Oczywiście, ja tez jestem świadoma. Po prostu jak widzę ile to wszystko nas kosztuje i zestawie z zarobkami to wynik końcowy słabo się prezentuje.
anthony93 napisał:Zawsze możesz przejść do korpo.
beauti_decayed napisał:Ja uważam, że 6-8 tysięcy to całkiem przyzwoicie. Za 5 też bym wzięła tę robotę, bo to jest coś, co bardzo chcę robić. I wydaje mi się, że to jest bardzo ważne. Spędzamy w pracy bardzo dużą część życia, warto chodzić do niej z przyjemnością. Pewnie jestem odosobniona w opinii, ale chciałam się przebić przez to marudzenie na zarobki.![]()
beauti_decayed napisał:Ja uważam, że 6-8 tysięcy to całkiem przyzwoicie. Za 5 też bym wzięła tę robotę, bo to jest coś, co bardzo chcę robić. I wydaje mi się, że to jest bardzo ważne. Spędzamy w pracy bardzo dużą część życia, warto chodzić do niej z przyjemnością. Pewnie jestem odosobniona w opinii, ale chciałam się przebić przez to marudzenie na zarobki.![]()
oiengseg napisał:Zarobki młodych sędziów i prokuratorów są zupełnie w porządku nawet jak na Warszawę. Problem zaczyna się potem, kiedy Tobie przez 10 lat pensja wzrosła o 1500 zł, a Twój kolega ze studiów zdążył rozkręcić biznes, spłacić dom, kupić sobie letni dom w Andaluzji, zmęczyć się pracą w kancelarii i pójść na pół-emeryturę jako dyrektor działu prawnego w Krzak Corporation za dwa razy Twoją pensję i połowę Twojej roboty.
No to jest problem dla tych ktorzy ciagle porownuja sie do innych. Zawsze bedzie ktos kto zarobi wiecej (co maja powiedziec sedziowie SN zarabiajacy 40 razy mniej niz topowi komornicy), ale sorry w Polsce w sadownictwie nikt nie zarobi na letni dom w Andaluzji. Tylko kto komu broni isc do korpo/ zakladac swoj biznes. Wolny kraj, kazdy moze zostac tym dyrektorem na emeryturce.oiengseg napisał:Zarobki młodych sędziów i prokuratorów są zupełnie w porządku nawet jak na Warszawę. Problem zaczyna się potem, kiedy Tobie przez 10 lat pensja wzrosła o 1500 zł, a Twój kolega ze studiów zdążył rozkręcić biznes, spłacić dom, kupić sobie letni dom w Andaluzji, zmęczyć się pracą w kancelarii i pójść na pół-emeryturę jako dyrektor działu prawnego w Krzak Corporation za dwa razy Twoją pensję i połowę Twojej roboty.
oiengseg napisał:Zarobki młodych sędziów i prokuratorów są zupełnie w porządku nawet jak na Warszawę. Problem zaczyna się potem, kiedy Tobie przez 10 lat pensja wzrosła o 1500 zł, a Twój kolega ze studiów zdążył rozkręcić biznes, spłacić dom, kupić sobie letni dom w Andaluzji, zmęczyć się pracą w kancelarii i pójść na pół-emeryturę jako dyrektor działu prawnego w Krzak Corporation za dwa razy Twoją pensję i połowę Twojej roboty.
noviha napisał:Ponieważ mam już za sobą trochę pracy zawodowej to z pewnym niedowierzaniem czytam te posty o zarobkach. Nigdy nie zarabiałam zle, ale wasze wyobrażenia o zarobkach w korpo czy komornikach dotyczą 1% osóbcała reszta będzie marzyć o wynagrodzeniu sędziego. To jedna kwestia. Druga to to ze jeśli ktoś chce wykonywać ten zawód tylko dla pieniędzy to szybko się wypali i będzie czuł się sfrustrowany.
beauti_decayed napisał:Jeżeli miałyby być dzisiaj to chyba rzuciliby je przed 12... Zostaje poniedziałek.