Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. IV

• Autor wątku Autor wątku burgundczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

No tak zapomniałam, że tutaj same merytoryczne wypowiedzi trafiają i ogromnym zaśmieceniem forum było wrzucenie jednego linka (de facto nie doczytałam o czym, mój błąd co też wynika z oczekiwania na komunikat). Ja rozumiem, że wszyscy jesteście poddenerwowani, ale to już są jaja żeby przytyk do byle czego robić. Tymczasem oddalam się z forum bo w zasadzie nie mam ochoty na dywagacje o istocie jednego posta, więc nie będę dawała powodów do kolejnych. Miłego oczekiwania na wyniki ;)

CarycaKatarzyna nie przejmuj się, z przymrużeniem oka trzeba podchodzić do takich rzeczy. Moim dzisiejszym odkryciem po komunikacie kssipu o modyfikacji wyników było to forum i jestem zafascynowana lekturą dzisiejszych postów :D

I dalej nic... może dzisiaj opublikują o 23 😂

Czuję powoli, że dzisiaj pojawi się ogłoszenie że odnotowali że pojawiły się błędy i w ciągu tygodnia pojawi się skorygowana lista.

coleilee napisał:
Czuję powoli, że dzisiaj pojawi się ogłoszenie że odnotowali że pojawiły się błędy i w ciągu tygodnia pojawi się skorygowana lista.

Naprawdę aż tyle czasu zajmuje poprawne dodanie wyników? :D

beauti_decayed napisał:
Naprawdę aż tyle czasu zajmuje poprawne dodanie wyników? :D

Dodanie pewnie nie, ale z 20 osób to później jeszcze musi sprawdzić w celu wyeliminowania szansy dalszej kompromitacji ;)

Bez przesady, myślę że wrzucą dzisiaj. Nawet wieczorem,jak wczoraj. Poprawianie błędów rachunkowych w wynikach przez kilka dni i w zwìazku z tym lista nie 8 a np. 12.01 to by była jeszcze większa kompromitacja.

Myślę że cała komisja jest po wczorajszym w jeszcze większym stresie niż my ;)

Ciekawe czy podadzą przyczynę tych błędów?

Pomijając fakt, że jest to dla wielu osób wielki stres, to mnie zastanawia jak do tego mogło dojść. Ciekawi mnie też zależność, potwierdzona przez kilka osób, że osoba o tym samym nazwisku ma wynik z testu innej osoby o tym nazwisku. W tym musi być jakaś zależność, bo nie chce mi się wierzyć, że taka zbieżność by wystąpiła jakby wyniki przypadkowo przyporządkowane były do każdej z osób.

Anna9000 napisał:
Bez przesady, myślę że wrzucą dzisiaj. Nawet wieczorem,jak wczoraj. Poprawianie błędów rachunkowych w wynikach przez kilka dni i w zwìazku z tym lista nie 8 a np. 12.01 to by była jeszcze większa kompromitacja.

Kompromitacją to by było wrzucenie kolejnej listy z błędami. Według mnie wrzucenie nowej listy 9 czy 12 nie robi już dużej różnicy.

..Daniel.. napisał:
Kompromitacją to by było wrzucenie kolejnej listy z błędami. Według mnie wrzucenie nowej listy 9 czy 12 nie robi już dużej różnicy.

Nie robi Ci różnicy kilka dni więcej stresu?

..Daniel.. napisał:

I dlatego pewnie tyle to trwa, żeby nie było znowu błędów. Myślę że oni też chcą ten temat zamknąć dzisiaj.

Ostatnia edycja:

Może dla ciebie nie robi to różnicy, dla mnie i mojego sądu to jest ogromna różnica :( w moim wypadku prezes musi jak najszybciej zwrócić się do ministra o zwrot etatu referendarskiego, potem jest czas dla innych ref na zgłoszenie wniosku o przeniesienie i dopiero rozpisać konkurs :/ a liczba akt rośnie :(

Jeśli wyniki ostatecznie byłyby dopiero 12, to termin na przesyłanie deklaracji i zaświadczeń też musiałby być odpowiednio wydłużony.

noviha napisał:
Może dla ciebie nie robi to różnicy, dla mnie i mojego sądu to jest ogromna różnica :( w moim wypadku prezes musi jak najszybciej zwrócić się do ministra o zwrot etatu referendarskiego, potem jest czas dla innych ref na zgłoszenie wniosku o przeniesienie i dopiero rozpisać konkurs :/ a liczba akt rośnie :(

zastanów się jeszcze czy faktycznie warto rezygnować ze stanowiska referendarza na rzecz niezbyt pewnej aplikacji sędziowskiej. Wielu aplikantów byłoby gotowych zrezygnować z aplikacji, żeby zająć stołek referendarski. Poza tym jeśli Twoim marzeniem jest toga sędziowska, możesz z pozycji referendarza zdać egzamin sędziowski i dostać etat sędziowski z konkursu :/ nie to, żebym Cię zniechęcał do aplikacji, ale moim zdaniem to raczej niezbyt mądra decyzja

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót