Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. II

• Autor wątku Autor wątku duska1958
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Prorok P napisał:
Weź Ty house się zastanów dlaczego te osoby nie mogły wziąć udziału w r.uzupełniającej po jej ogłoszeniu.

Ale ja już to wiem bo sobie doczytałem. A forum jest od tego żeby pytać a nie żeby wyśmiewać pytanie, na które odpowiedź znają tylko osoby, które o sprawie słyszały lub która ich dotyczyła.

bogusia1954 napisał:
to ty czytaj ze zrozumieniem !!!! właśnie napisałam, ze przez sam fakt, że nie będę pisać mogę być stratna .... w kazusach chyba nie masz szans, tam trzeba ze zrozumieniem czytać
Co u ciebie kuleje.

bo pisze jakieś bzdury do mnie ... nie udało się, niech podejdzie w przyszłym roku ....

bogusia1954 napisał:
to ty czytaj ze zrozumieniem !!!! właśnie napisałam, ze przez sam fakt, że nie będę pisać mogę być stratna .... w kazusach chyba nie masz szans, tam trzeba ze zrozumieniem czytać

Kobito wyluzuj, wyczuwam jakiś ostry ból d... z powodu nieprzekroczenia progu :|

Pewnie i nie miałabym szans, ale nie dlatego że nie umiem czytać ze zrozumieniem, tylko dlatego, że w stosunkowo niewielkim zakresie miałam do czynienia z praktyką :) A skoro mnóstwo osób pracuje w kancelariach / sądach / prokuraturze, to na pewno byliby lepsi. Przynajmniej umiem siebie ocenić obiektywnie i nie przeceniać swoich możliwości :)

eurotech napisał:
Gorąco się robi, odetchnijcie trochę. Niby większość z Was się załapała, a nastroje na to nie wskazują. :)

Załapała ale został wprowadzony zamęt z tym, że może zostać obniżony próg czy inne absurdy :) Zasady były jasne i w trakcie trwania konkursu nikt ich nie może zmienić.

Jak dla mnie aktualnie i KSSiP i MS mają ból głowy, bo zgodnie z ustawą 2 etap musi się odbyć, tylko, że z uwagi na przekroczenie progu minimalnego jedynie przez 218 osób jego organizacja wydaje się niecelowa... Pewnie debatują nad rozwiązaniami tak jak niedawno było z prawem łaski :P

Ostatnia edycja:
wyczyść sobie dziurki w nosie, bo źle wyczuwasz :) przekroczyłam próg i walczę dalej.
no to widzisz, wiec nie pisz mi, że nie czytam ze zrozumieniem, skoro wyraźnie odniosłam się do treści. ok, ja też nie mówię, że mi pójdzie bardzo dobrze w kazusach .... też nie mam praktyki w sądzie itp. ale w całym tym problemie nie bardzo mi pasuje pomysł jak obniżenie progu

eurotech napisał:
Nie powinien. Ale czy nie może? ... ;)

Moim zdaniem nie może na obecnym etapie. Jaką ma do tego podstawę?

Chodzi mi tutaj o powód zmiany limitu miejsc? Czy żadna osoba nie przekroczyła tego limitu? Obniżenie progu byłoby zasadne jeśli żadna osoba nie uzyskałaby z testu 120 pkt lub bardzo mała ilość osób, ale nie w przypadku gdy 218 osób uzyskuje 120+ przy limicie miejsc 220. Gdzie jest zapisane w ustawie, że w drugim etapie ma wziąć udział więcej osób niż jest limit przyjęć.

Ostatnia edycja:
neon777 napisał:
Moim zdaniem nie może na obecnym etapie. Jaką ma do tego podstawę?

Owszem, mówisz o słuszności i podstawach - a ja się z tym zgadzam.
Ja mowię o życiu. :D

I polecam Ci jednak przejrzeć swoją pracę, pomyłki w liczeniu punktów mogą się zdarzyć.

podaj mi przepis prawny, który nakazuje aby w 2 etapie konkursu wzięło udział więcej osób niż ustalony limit miejsc

bogusia1954 napisał:
wyczyść sobie dziurki w nosie, bo źle wyczuwasz :) przekroczyłam próg i walczę dalej.
no to widzisz, wiec nie pisz mi, że nie czytam ze zrozumieniem, skoro wyraźnie odniosłam się do treści. ok, ja też nie mówię, że mi pójdzie bardzo dobrze w kazusach .... też nie mam praktyki w sądzie itp. ale w całym tym problemie nie bardzo mi pasuje pomysł jak obniżenie progu

A myślisz, że mi pasuje? :) Mi także nie. Wynik miałam wysoki, ale mimo wszystko obawiałabym się tego, że wylecę na kazusach. Także trzymajmy się tego co, powiedział neon" "Zasady były jasne i w trakcie trwania konkursu nikt ich nie może zmienić." Bo w trakcie gry nie zmienia się reguł! ;) Liczmy na to, że nie będziemy zmuszone walczyć dalej :)

A co będzie, się okaże...

Nie ma żadnych podstaw ani powodów aby obniżać limity czy zmieniać inne zarządzenia dotyczące konkursu

W ustawie nie ma zastrzeżenia, że w drugim etapie ma brać udział większa ilość osób niż wyznaczony limit miejsc. Jest natomiast przepis zgodnie z którym, do drugiego etapu przechodzą osoby, które osiągnęły próg pkt wyznaczony przez MS. Tyle w temacie

neon777 napisał:
Nie ma żadnych podstaw ani powodów aby obniżać limity czy inne zarządzenia dotyczące konkursu

W ustawie nie ma zastrzeżenia, że w drugim etapie ma brać udział większa ilość osób niż wyznaczony limit miejsc. Jest natomiast przepis zgodnie z którym, do drugiego etapu przechodzą osoby, które osiągnęły próg pkt wyznaczony przez MS. Tyle w temacie

Limitu nie ma potrzeby obniżać, bo limit jest to górna granica. Jeżeli osób na aplikacji będzie mniej - to nie narusza to wyznaczonego limitu.

eurotech napisał:
Limitu nie ma potrzeby obniżać, bo limit jest to górna granica. Jeżeli osób na aplikacji będzie mniej - to nie narusza to wyznaczonego limitu.

dokładnie

ps. Prorok jak Ciebie czytam to sie zastanawiam kogo na prawo przyjmują teraz

Prorok, czyli jesteś zdania, że każde zarządzenie można swobodnie zmienić, tak? Lub inaczej - że można zmienić każde zarządzenie co do którego ustawa nie wyłącza takiej możliwości?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót