E
eurotech
neon777 napisał:Ja to się zastanawiam, gdzie Wy wszyscy prawo kończycie. "Wola" ministra? A co my w dyktaturze jakiejś żyjemy? Równie dobrze po przeprowadzeniu konkursu na aplikację Minister może zmienić zarządzenie o limicie przyjęć na aplikację ogólną i z 220 miejsc zrobić 150? Pasuje Ci takie rozwiązanie zapewne i też byś do tego dopuścił. Zasady ustala się przed zawodami a nie w ich trakcie czy po ich zakończeniu... Dla mnie jako prawnika to jest oczywista oczywistość i nie wiem jak można z tym polemizować w ogóle
Sorry, ale sprawiasz wrażenie lekko oderwanego od rzeczywistości. Po raz xxx tłumaczysz to samo, co każdy w tym wątku wie i doskonale rozumie, a Ty myślisz, że my tego nie pojmujemy. A z drugiej strony nie przejawiasz zrozumienia do tego, co inni do Ciebie mówią (też po raz xxx).
To nie jest kwestia interesowania się polityką, tylko politycy to - no właśnie - władza ustawodawcza i władza wykonawcza. Obserwowanie tych władz przez przez prawnika byłoby wskazane, bo to są podmioty, które prawo tworzą i stosują (tworzą ustawy, wydają rozporządzenia, zarządzenia). Polecam być przynajmniej w lekkim kontakcie z mediami - włącz od czasu do czasu TV, radio, poprzeglądaj internet.
Dodatkowo może orzecznictwo czasami poczytać albo z mediów starać się zainteresować co czasami tworzą nawet i sami prawnicy (sędziowie, prokuratorzy, adwokaci, radcy itd.).
Masz po prostu bardzo utopijny pogląd na rzeczywistość, a to jest nierealny obraz świata.
Nie odbierz tego negatywnie. Zrozum, że naprawdę doskonale rozumiemy, co piszesz.
Ostatnia edycja: