Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Prorok P
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Pytanie do moderatora - czy na tym forum obowiązuje jakaś cenzura ? Większość wpisów jest notorycznie usuwana.

I właśnie dlatego o nim napisałem. Prowadzone są prace nad drogą dojścia do zawodu ale są zawężone do okresu już po ukończeniu specjalizacyjnej. Tym samym można wnioskować, że będą odbywały się kolejne nabory na AO (już po zmianach ustawowych) , o czym świadczą też inne wypowiedzi ze strony MS jak choćby tegoroczna, że "limity przyjęć na AO będą utrzymywane na podobnym, wysokim poziomie".

Aśkaaa napisał:
Pytanie do moderatora - czy na tym forum obowiązuje jakaś cenzura ? Większość wpisów jest notorycznie usuwana.
Czytaj regulamin FP, zwróć uwagę na §11.

A to nie jest tak, że przyszłoroczny nabór będzie odbywał się na podstawie znowelizowanej ustawy o KSSiP? Przecież jest w niej wyraźnie napisane, że nabór na aplikację sędziowską i prokuratorską odbywa się w drodze konkursu składającego się z dwóch etapów... tylko wyjątkowo na tegoroczny nabór wprowadzono ustawę zmieniającą... Musieliby przecież znowu znowelizować ustawę o KSSiP... Jeśli jestem w błędzie, to niech mnie ktoś z niego wyprowadzi :)

Beda nowelizowac ustawe o Ksip, wynika to zarowno z wypowiedzi Pana wiceministra jak i Pani dyrektor ksip (najnowszy wywiad) :)

Hej,
jeżeli ktoś ma odwagę powiedziec co mu się nie podobało w egzaminie i w braku plomb na arkuszach w piśmie do pani dyrektor, zapraszam na priv.

Ostatnia edycja:
olaaa89 napisał:
Hej,
jeżeli ktoś ma odwagę powiedziec co mu się nie podobało w egzaminie i w braku plomb na arkuszach w piśmie do pani dyrektor, zapraszam na priv.

Serio piszesz czy sobie żarty robisz? Jak chcesz tylko potwierdzić Dyrektorowi, że nie nadajesz się do KSSiP to pisz ile chcesz. Możesz nawet iść z transparentami pod budynek szkoły i skandować swoje poglądy. Uwierz, że nikogo to nie obchodzi. Zdanie MS i Dyrektora KSSiP już poznałaś w oświadczeniach czy ostatnim wywiadzie jaki się ukazał. Chcieli odwołać drugi etap ale ustawa im na to nie pozwoliła i zmuszeni są przeprowadzić formalnie drugi etap z kazusami. Zrobią to pro forma i zakończą konkurs. Nikt już Twoich krzyków nie usłyszy i się nad nimi nie pochyli. Dziewczyno trochę godności i nie rób z siebie pośmiewiska.

Wiesz, że zawód prawnika to podważanie argumentów, to walka o swoje zdanie? To, że Ty masz takie zdanie, że nic to nie da to zachowaj to dla siebie, bo mnie akurat to nie interesuje i osób, które potrafią w przeciwieństwie do ciebie walczyc o swoje, jakieś oświadczenia i wywiad mają byc podstawą? Czego? To było pewne, że nikt sa do błędu się nie przyzna, dlatego to my jako prawnicy musimy walczyc o swoje, jakbyś tego nie zauważył. Wiesz w wywiadzie mowa o tym, że PWPW ponosi odpowiedzialnośc, tylko jakos nic mi nie wiadomo czy ta instytucja PWPW wydała w tym zakresie jakieś oswiadczenie, ze ponosi odpowiedzialnośc? Oświadczenie wydał tylko KSSIP, a to nie on ponosi dpowiedzialnośc, ale gdzie oswiadczenie innego podmiotu odpowiedzialnego. Wiesz ja nie zamierzam płacic takich pieniedzy za egzamin, który nie jest odpowiednio zabezpieczony, jeżeli KSSIP wzywa instytucję odpowiedzialną za te błędy do zapałty kary umownej, to niech uczestnicy też dostaną pieniądze za ten żenujący brak zabezpieczeń. Wiem, że dużo łatwiej jest zobaczyc oswiadczenie i wywiad i stwierdzic, że to i tak nic nie da, zamiast spróbowac, ale cóż, ja do niczego nie namawiam, jedynie wskazuje,że jeżeli większa liczba osób wyrazi swoje zdanie w piśmie, będzie to bardziej zauważalne. Wiesz to, ze ty pewnie nie masz przyszłowiowych jaj, zeby pokazac swoje zdanie, nie oznacza, że każdy taki jest więc powodzenia ale raczej w innej dziedzinie. Pozdrawiam serdeczenie!

Lipstick napisał:
Ty już swoje wywalczyłaś, przekroczyłaś przecież próg :)

Ok, czy to dla ciebie jest argument, że jeżeli jest przekroczny próg, to innych powinno się miec gdzieś? Gratujuję podejścia. Podstawową zasadą prawa jest równoś, pamiętasz to? Może sodówka już uderzyła do głowy?

olaaa89 rób co uważasz za stosowne. Ja opieram się na faktach. Plomby to jedynie zabezpieczenie uboczne i służyło powstrzymaniu osób przed zbyt wczesnym otworzeniem testu. Takich przypadków nie stwierdzono podczas egzaminu, chyba że masz bardziej szczegółowe informacje w tym zakresie i potrafisz to udowodnić, bo przecież prawnik to właśnie czyni a nie przedstawia swoje subiektywne zdanie. Jeśli nie potrafisz tego udowodnić to pisanie pism do Dyrektora o dziwnej treści jest po prostu ośmieszaniem siebie samego. Główne zabezpieczenia pozostały nienaruszone i były sprawdzane przed egzaminem, nawet przez losowo wybraną grupkę zdających. Każdy to przecież widział i osoby te potwierdzały, że plomby na kopertach są nienaruszone. Z czym więc chcesz teraz dyskutować? Jak ludzie podnieśli ręce, że na ich testach nie ma plomb trzeba było zgłosić komisji naruszenie według Ciebie zasad egzaminu wówczas. Nie zrobiłaś tego, nikt tego nie zrobił? Każdy uznał, że wszystko jest ok i zgodził się na przeprowadzenie egzaminu. Więc jak nazwać Twoje aktualne działania jak nie zwykłym pieniactwem. A tłumaczenie sobie, że zawód prawnika polega na wmawianiu innym czegoś czego nie było lub co nie istnieje to trochę komiczne, no ale ok. Przypominam tylko, że to nie sala rozpraw i nie bronisz krętacza :) Życzę powodzenia, ale nie wciągaj innych w swoją paranoję. W przyszłym roku też będzie nabór ;)

Jedyne pieniactwo to te uprawiane przez ciebie, neonie.

Ola chce dochodzić swoich praw to niech dochodzi.

Prorok P napisał:
Jedyne pieniactwo to te uprawiane przez ciebie, neonie.

Ola chce dochodzić swoich praw to niech dochodzi.

Ty już tyle nakłamałeś na tym forum, że nie chce mi się nawet odpisywać na te zaczepki. Zadzwoń lepiej do MS i podaj najnowsze informacje jakie Ci przekazali o planowanych zmianach. Nad czym się teraz zastanawiają :D ?

Dyskusję w przedmiocie ewentualnego "dochodzenia praw" przez osoby, które twierdzą, że egzamin był nierzetelny, proszę przenieść do hydeparku, bo tam jego miejsce. Tutaj rozmawiajmy o egzaminie na poważnie, bo za chwile znowu ten wątek zostanie zamknięty. Może ktoś wie na ilu kartkach mamy zmieścić swoje wypociny kazusowe? Jak coś to można brać dodatkowe? Mam strasznie rozlazłe pismo i potrzebuję wiele makulatury :D

Nad wprowadzeniem obligatoryjnych badań psychiatrycznych żeby uniknąć wśród kandydatów takich osób jak ty.

Prorok P napisał:
Nad wprowadzeniem obligatoryjnych badań psychiatrycznych żeby uniknąć wśród kandydatów takich osób jak ty.

Nie rozpisuję się za wiele, bo i tak nam te posty pokasują :) ale Twoje wypowiedzi dobitnie świadczą, że masz jakiś problem i jak argumentów merytorycznych brak to bierzesz się za obrażanie ludzi albo wyjęte z czapy newsy niepoparte żadną wiedzą aby stworzyć sytuację zamieszania:) O tym, że dzwoniłeś do KSSiP i MS i potem zrelacjonowałeś to co Ci "rzekomo" przekazali okazało się bujdą. I o to mam żal. Sam to weryfikowałem dzwoniąc do tych instytucji, a wynika to też pośrednio z wywiadu z Dyrektorem KSSiP. Więc na Twoim miejscu bym się wstydził tutaj w ogóle wchodzić.

pick_and_roll napisał:
Dyskusję w przedmiocie ewentualnego "dochodzenia praw" przez osoby, które twierdzą, że egzamin był nierzetelny, proszę przenieść do hydeparku, bo tam jego miejsce. Tutaj rozmawiajmy o egzaminie na poważnie, bo za chwile znowu ten wątek zostanie zamknięty. Może ktoś wie na ilu kartkach mamy zmieścić swoje wypociny kazusowe? Jak coś to można brać dodatkowe? Mam strasznie rozlazłe pismo i potrzebuję wiele makulatury :D

Podobno nie żałują kartek.nie wiem czy można brać dodatkowe ale tych w " podstawowym" zestawie jest ( było) dużo.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót