M
ministra
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 50
Napisałam ci wiadomość na prywatnych wiadomościach 
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Co oznacza "słabo płatny" w większym mieście ?Merfinek napisał:To smutne że tyle osób walczy o słabo płatny etat asystenta prokuratora lub sędziego.A z wami walczy wielu nowo upieczonych adwokatów i radców prawnych.No ale jak się wybrało takie studia , to się ma co ma.
Gruuuuuba napisał:Co oznacza "słabo płatny" w większym mieście ?
Merfinek napisał:Tak a ty wiesz kim ja jestem.
Napisałem jaki jest los absolwentów prawa i ile zarabiają ale najwyraźniej dla ciebie zarobki rzędu 2000 pln. a może i mniejsze są ok.
Aha a co się tyczy absolwentów medycyny to prawie każdy z nich od kilku lat ma zapewniony staż nie mają go tylko ci którzy uparli się na rzadką specjalizację.Lekarz medycyny może po za tym dostać świetną i dobrze płatną pracę za granicą a prawnik tylko na zmywaku.
Nie zwalam na żadną niezaradność życiową tylko stwierdzam że praca za 2000 pln do końca życia bez perspektyw jest dla mnie bez sensu.
Większość absolwentów prawa zarabia mniej niż zwykły policjant.
spokoloko123 napisał:Mam pytanie do osób, które dostały się na aplikację korporacyjną. Powiedzcie mi, czy już szukacie potencjalnego patrona na wypadek gdyby nie powiodło się na egzaminie, czy na razie się tym nie przejmujecie?
Lipstick napisał:Też się nad tym zastanawiam właśnie... Bo po terminach I/II etapu na ogólną to tak naprawdę nie będzie już czego szukać, bo wszyscy, którzy się podostawali już zajmą miejsca.