Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016

• Autor wątku Autor wątku Tylko Prawo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
No cóż, rzecz wartościowa to pojęcie względne. Pewnie masz rację i nie ma nikogo do nadzorowania zostawionych rzeczy.
Nie ma to jak zawracać sobie głowy sprawami technicznymi przed takim testem :).

Co za problem? Telefon zawsze można schować w marynarce lub torebce z wyciągniętą baterią. Nikt nikogo przeszukiwał nie będzie.

To kolejne pytanie z serii dziwnych: jak się ubieracie? ewentualnie jak większość ludzi była ubrana w zeszłych latach?
Skoro będziemy pisać na hali targowej, to czy nie jest tam zimno? Średnio uśmiecha mi się zamarzanie przez kilka godzin ;)

Hej, mam pytanie do osób pracujących. Jak wyglada kwestia wykonywania pracy po ewentualnym dostaniu się na aplikacje? Czy jest jakiś narzucony przez Kssip termin w ciągu którego należałoby zrezygnować z pracy? Czy można być zatrudnionym do końca stycznia? pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia :)

W dniu rozpoczęcia aplikacji musisz być bezrobotny. Czyli w praktyce, skoro aplikacja ma rozpocząć się w dniu 30 stycznia 2017 r., możesz spokojnie pracować do 29 stycznia 2017 r.

A czy przypadkiem nie pisze, że mozna maly bagaz podreczny miec przy sobie na tescie? i tam wlozyc telefon wylaczony?

Dostaliście już wezwania na egzamin ?
uff...dawno tutaj nie byłem, wir kodeksów wciągnął mnie przez ostatnie tygodnie na kilkanaście godzin dziennie. Miejmy nadzieję, że wszystkim nam udzielającym się tutaj egzamin pójdzie ponadprzeciętnie i idealnie :)
Ministra - komunikat mówi wyraźnie, że nie można posiadać żadnych urządzeń umożliwiających komunikację i wymianę danych, więc ja bym nie ryzykował. Szczególnie, że dzisiejsze telefony często nie mają wyjmowalnej baterii, a niech komuś zadzwoni budzik ?? :D

Na egzamin wstępny na AO nie otrzymuje się indywidualnych wezwan

Nie wiem po co roztrząsać kwestię telefonów komórkowych. Przecież wystarczy wyłączyć i schować do podręcznej torby/teczki. Nikt nie będzie sprawdzał ich zawartości.

upioryrewolucji napisał:
Nie wiem po co roztrząsać kwestię telefonów komórkowych. Przecież wystarczy wyłączyć i schować do podręcznej torby/teczki. Nikt nie będzie sprawdzał ich zawartości.

Gorzej jak zadzwoni :D

Hej, Mam bardzo głupie pytanie, z czystej ciekawości :) Na stronie KSSIP jest mowa o stypendium aplikanta wynoszacym np. 3300 zł na ogólnej. czy podane kwoty sa netto czy brutto ?

Witam

Chciałbym zapytać, jeśli jest ktoś tutaj kto podchodzi drugi raz jak wygląda proces rejestracji. Rejestracja zaczyna się o 7:45, a kończy o 9:30. Pytanie brzmi, czy w wyznaczonych obu godzinach należy tam być (byłoby to obligatoryjne gdyby rejestracja przebiegała w ten sposób, iż ktoś wyczytywałby z listy nazwiska i kolejno ludzie by podchodzili, rejestrować się, losować kopertę). Czy po prostu lista jest nad wejściem i byleby trafić do odpowiedniej bramki, właściwej dla siebie, a potem stanąć w spontanicznie utworzonej kolejce? Pytam o to, gdyż zastanawiam się, czy można np. przyjść koło 9? Według mnie rejestracja odbywa się od do i w wyznaczonym czasie należy się stawić i zarejestrować. Jednak spotkałem się też z opinią osoby, która podchodziła na aplikację korporacyjną, że może być alfabetycznie i trzeba być już przed 7:45, gdyż brak osoby podczas wyczytania jej nazwiska równa się z wykluczeniem z egzaminu. Bardzo proszę o odpowiedź starszych, bardziej doświadczonych kolegów i koleżanki. Pozdrawiam

mates140 napisał:
Witam

Chciałbym zapytać, jeśli jest ktoś tutaj kto podchodzi drugi raz jak wygląda proces rejestracji. Rejestracja zaczyna się o 7:45, a kończy o 9:30. Pytanie brzmi, czy w wyznaczonych obu godzinach należy tam być (byłoby to obligatoryjne gdyby rejestracja przebiegała w ten sposób, iż ktoś wyczytywałby z listy nazwiska i kolejno ludzie by podchodzili, rejestrować się, losować kopertę). Czy po prostu lista jest nad wejściem i byleby trafić do odpowiedniej bramki, właściwej dla siebie, a potem stanąć w spontanicznie utworzonej kolejce? Pytam o to, gdyż zastanawiam się, czy można np. przyjść koło 9? Według mnie rejestracja odbywa się od do i w wyznaczonym czasie należy się stawić i zarejestrować. Jednak spotkałem się też z opinią osoby, która podchodziła na aplikację korporacyjną, że może być alfabetycznie i trzeba być już przed 7:45, gdyż brak osoby podczas wyczytania jej nazwiska równa się z wykluczeniem z egzaminu. Bardzo proszę o odpowiedź starszych, bardziej doświadczonych kolegów i koleżanki. Pozdrawiam

Nie ma wyczytywania. Przychodzisz, zostawiasz wierzchnie ubranie, idziesz do kibelka, a potem ustawiasz się we właściwej kolejce. Więc radziłbym być tak przed 9.
Pozdrawiam :)

No dobrze, to gdzie w koncu przeprowadzany jest egzamin? Kraków, czy Warszawa?

Nie mogę się powstrzymać:
kssip.gov.pl

Tam znajdują się potrzebne informacje.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót