Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016

• Autor wątku Autor wątku Tylko Prawo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Spodziewałam się czegoś łatwiejszego biorąc pod uwagę, że zwiększyli limity przyjęć. Przy zbyt wielu pytaniach miałam wątpliwość, żeby to mogło się udać :/ testy z poprzednich lat wydawały mi się łatwe, więc się nie obawiałam, a tu niemiłe zaskoczenie.

A tak niektórzy z Was bagatelizowali ten egzamin...
Za dwa dni będą wyniki. Nie ma co martwić się na zapas.

Dla mnie, podobnie jak dla kampinoska test tez był cholernie trudny. Mam wrażenie ze wyciągają najgorszy shit z tych ustaw... Ale wiedziałam że tak będzie, co roku dowalaja coraz trudniejsze pytania.

Jestem tego samego zdania.

Ostatnia edycja:
EmKa90 napisał:
testy z poprzednich lat wydawały mi się łatwe, więc się nie obawiałam, a tu niemiłe zaskoczenie.

rok temu miałam tak samo jak wyszłam z egzaminu :D

W tym roku na pewno dostanę więcej punktów, niz rok temu, pytanie tylko czy wystarczy...

To był horror. 17 pytan z kpa i psa, seriously? Tylko 20 pytan z cywila, seriously? Troche psikusa ksip wszystkim zrobił. Bardzo trudne pytania z kpc, karne niby łatwe, ale było kilka wrednych haczykow. Mało konsty, dziwne ustawy ustrojowe. Ksh w sumie trudne. Ech...
Ja na szczęście wyszłam z testem, walczę dalej w II etapie, ale szału punktowego nie ma ;)

Jezu może inaczej. Ja miałam to szczęście ze było to co zrobiłam a zrobiłam Góra 70% materiału. No ale po mojej stronie gdzieś w połowie testu odpadła mi głowa i nie wiem jak będzie. Za dużo wiedzy za szybko przyswoilam i chyba poszło mi źle co nie zmienia faktu ze nauczeni dobrze go zdadzą.

Wydaje mi się Ze jesli nie zdam teraz to zdam za rok na 100%. Tu po prostu nie ma filozofii tylko wyrycie na pamięć całości.

Nie robiłam Wojska ale umiałam dobrze sądy i dobrze wyqnioskowalam co ma być.

Życzę wam wszystkim sukcesu...sobie też.

Warszawa to piękne miasto @-@

Ostatnia edycja:
1 D
2 C
3 D
4 A
5 A
6 C
7 C
8 A
9 B
10 C
11 C
12 A
13 C
14 D
15 A
16 A
17 B
18 C
19 B
20 A
21 C
22 C
23 B
24 D
25 C
26 D
27 A
28 A
29 C
30 C
31 C
32 C
33 D
34 C
35 B
36 C
37 C
38 D
39 C
40 D
41 B
42 D
43 D
44 A
45 C
46 B
47 D
48 D
49 D
50 C
51 A
52 B
53 C
54 B
55 C
56 D
57 C
58 C
59 C
60 D
61 B
62 A
63 C
64 D
65 B
66 ?
67 B
68 D
69 A
70 A
71 C
72 D
73 B
74 B
75 A
76 C
77 B
78 A
79 D
80 C
81 A
82 C
83 A
84 A
85 D
86 D
87 C
88 B
89 D
90 C
91 A
92 A
93 B
94 C
95 C
96 A
97 C
98 A
99 C
100 A
101 A
102 D
103 B
104 C
105 B
106 B
107 B
108 B
109 C
110 C
111 C
112 C
113 D
114 B
115 B
116 C
117 C
118 D
119 D
120 D
121 B
122 D
123 D
124 C
125 A
126 C
127 B
128 C
129 A
130 C
131 D
132 A
133 A
134 B
135 D
136 A
137 C
138 A
139 A
140 A ?
141 B
142 C
143 C
144 C
145 C
146 A
147 A
148 C
149 B
150 A

Przy czym zaznaczam, ze niektórych rzeczy, których byłam bardzo pewna nie sprawdziłam w kodeksach, wiec moze sie okazac ze gdzies jest inaczej, ale wiekszosc chyba powinna byc tak...

Które pytanie ze znaczkiem zapytania Duska?

Ja wolę nie wiedzieć, co te litery oznaczają :) Gdy emocje opadły, jakoś nie sądzę, żebym oblał, ale też nie widzę szans na jakieś wielkie cuda wianki w II etapie.

Też mieliście takie "jupi" po pierwszych pytaniach z konstytucyjnego ? :) Komisja nieźle z nas zakpiła, dając po banałach TS. Na szczęście te dwa pytania jak ślepy kret trafiłem...by potem stracić punkt na opiece ubezwł, całkowicie dziecka. Za ten punkt chyba się pokroję, jeśli jednego zabraknie za miesiąc :(

Niestety nie mam testu, jaka była poprawna odpowiedź jeśli chodzi o opiekę?

Cieszy mnie trochę, że nie tylko ja jestem tak przybity po egzaminie ;d
Był trudny. Nie dowierzam swojej pamięci na tyle, żeby sprawdzać swoje odpowiedzi z kluczem, więc poczekam na oficjalne wyniki. Póki co wierzę, że mam szansę przejść przez próg, choć z porażką też muszę się liczyć.

a mam trochę inne pytanie, nie ciekawi was co to była za akcja z tymi testami bez plomb zabezpieczających? dlaczego aż tyle ludzi miało takie testy?

Dziecko ministra miało zdać
#konspiracja

Albo plomb na stanie zabrakło. Chociaż coś w tym jest.

tyle testów bez plomb? dla mnie to bardzo podejrzane bo plomby są po to żeby nikt do arkuszy przed egzaminem nie zaglądał a z tego co zauważyłam co najmniej z 20 osób podniosło rękę że taki o to test dostała a zaznaczam, że byłam w połowie sali więc ile osób podniosło rękę za mną nie wiem. Nie chce mówić, co się działo gdy na maturze nie było plomb zabezpieczających.

Krzychszp - no oczywiście, że nie trzeba opiekuna, gdy jest pod władzą rodzicielską. A ja głupi nie wiem, co chciałem zrobić i zaznaczyłem "nawet, gdy" bo myślałem, że to podchwytliwe.
Rozumowałem, że skoro po ubezwł. częściowym ma ogr, zdolność, to nie trzeba kuratora, ale dla ubezwł. całkowicie zawsze opiekun jest potrzebny, gdyż po 13 roku miałby ograniczoną zdolność (której ubezwł. nie ma w ogóle).
Wiem, to brzmi kiepsko, jakoś mi się nie chce myśleć o składni, jadę do domu właśnie :)

Co do plomb...przecież można było niemalże ściągnąć jeśli ktoś chciał. Stoliki były tak blisko, że zabijaliśmy się o siebie.
I tak nic nie zastąpi łazienek przed egzaminem - koedukacyjne toalety za ponad 900 zł to lekka przesada.

Ostatnia edycja:
Ze znaczkiem zapytania przede wszystkim pytanie o to kto wydaje zezwolenie na prace dla os poniżej 16 roku życia, nie mam pojęcia i albo jestem ślepa albo tego nie ma w kodeksie. Zaznaczyłam państwowego inspektora pracy...

Przepraszam ministra, ale dzisiaj nie dam rady wrzucić tego testu. Jestem tak wytyrana że ledwo na oczy widzę... Mogę wrzucić jutro, ale to już pewnie ksip wrzuci z kluczem.

Akcja z plombami była mega dziwna, taka sytuacja nie powinna mieć w ogóle miejsca...

dokładnie jak może być tyle testów bez plomb to jest dziwne a wręcz można powiedzieć, że to jest kpina w Państwie Prawa, bo brak plomb świadczy o tym, że można było się zapoznać z pytaniami przed egzaminem po to jest te zabezpieczenie.

Dzięki Dusia! Byłoby bardzo miło z twojej strony! Ja też padam po zwiedzaniu miasta. Zazdroszczę zdającym warszawiakom; D

Duska - okregowy (bodajże) inspektor pracy :) Chyba, że pochrzaniłem coś, ale nie sądzę.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót