Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat cz. II

• Autor wątku Autor wątku LeszsekS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z checia kupie wszelkie materiały na aplikacje prokuratorska/sędziowska. Priv

Cześć,
planuję zakup komentarza do KK i szczerze powiedziawszy liczę na pomoc w znalezieniu najbardziej przystępnego treścią i aktualnego; reasumując - najlepszego.
Z góry dzięki za podpowiedzi.

Kupię teksty aktów prawnych do egzaminu wstępnego na aplikację radcowska. Może być ch beck lub od.nowa, byle w miarę tanio i najlepiej wydanie 2017

Sprzedam:
1. Aplikacja radcowska Mariusz Stepaniuk (2017)

2. Aplikacja od ogółu do szczegółu Aneta Heliosz wyd. 8

3. Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach K. Czajkowska-Matosiuk wyd. 11 Tom I

4. Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach K. Czajkowska-Matosiuk wyd. 11 Tom II

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
1 rok prawa - przedmioty, książki

Cześć, w przyszłym roku zamierzam iść na prawo i z uwagi na to, że będę miał trochę wolnego czasu, to chciałbym do tego momentu coś już przeczytać i nauczyć się.

Wstęp do prawoznawstwa, historia ustroju i prawa w Polsce, powszechna historia państwa i prawa, logika prawnicza, prawo rzymskie - od czego polecacie mi zacząć? mogę liczyć na podanie jakichś konkretnych podręczników?

RE: 1 rok prawa - przedmioty, książki

Jeżeli pytasz o pierwszy rok to warto byś szczególnie mocno przysiadł nad wstępem do prawoznawstwa - to najbardziej przyda Ci się na następnych latach studiów oraz jako absolwentowi. Już teraz pomyśl też o praktykach w kancelarii, kole naukowym lub uniwersyteckiej poradni.

ja polecam od niczego nie zaczynać bo każdy wykładowca jest inny i każdy wydział jest inny a rok czasu to sobie można ogólnie coś poczytać

W przyszłym roku...

jjacekk4 napisał:
ja polecam od niczego nie zaczynać bo każdy wykładowca jest inny i każdy wydział jest inny a rok czasu to sobie można ogólnie coś poczytać

officjal napisał:
W przyszłym roku...

w tym roku nie mogę iść na studia z pewnych powodów, ale będę miał czas żeby się czegoś nauczyć. w czym jest więc problem? uważacie, że warto zmarnować rok i niczego się nie nauczyć? nie rozumiem takiego podejścia.

Wszystkiego zdążysz się nauczyć w trakcie studiów.Rok poświęć lepiej na naukę języków obcych, jeśli uważasz, że spędzanie czasu inaczej niż ślęczeniem nad podręcznikami jest jego marnowaniem.

romans_petitem napisał:
Wszystkiego zdążysz się nauczyć w trakcie studiów.Rok poświęć lepiej na naukę języków obcych, jeśli uważasz, że spędzanie czasu inaczej niż ślęczeniem nad podręcznikami jest jego marnowaniem.

uważasz, że przeczytanie kilku książek w czasie wolnym, dotyczących kierunku studiów na jaki się człowiek wybiera, jest marnowaniem czasu?

xRocky napisał:
uważasz, że przeczytanie kilku książek w czasie wolnym, dotyczących kierunku studiów na jaki się człowiek wybiera, jest marnowaniem czasu?

TAK
bo nie wiesz na co należy położyć nacisk.

Nie chcesz marnować czasu ucz się języka zdawaj certyfikaty kolejne.

questor napisał:
TAK
bo nie wiesz na co należy położyć nacisk.

Nie chcesz marnować czasu ucz się języka zdawaj certyfikaty kolejne.

dlatego zadałem pytanie na forum gdzie jest dużo osób po tych studiach, które mogą łaskawie powiedzieć na co położyć nacisk

dostałeś odpowiedź już parę razy - na JĘZYKI OBCE

Sprzedam:

1- Prawo karne. Część szczególna. Orzecznictwo (red. M. Królikowski), wyd. CH Beck, najnowsze wydanie - 40 zł

2- seria w Pigułce CH Beck, najnowsze wydania - handlowe, pracy, cywilne, kpc, krio, admin - tylko w komplecie 40 zł

Po szczegóły zapraszam na priv :)

Ma ktoś może jakieś dobre łopatologiczne opracowanie/skrypt prawa wekslowego i zamówień publicznych?

Witam, posiadam komplet materiałów niezbędnych do przygotowania do egzaminu radcowskiego, tj:
1. Komplet z etyki( książka plus komentarz - wystarczyło na 5 :) - 50 zł
2. Orzecznictwo z Becka - komplet( KC, KPC, KSH, KPA, KK, KPK) - 200 zł, niezbędne na egzamin jeżeli nie masz zamiaru stresować się czy kolejka do Lexa będzie długa czy krótka, na egzaminie nie ma na to czasu),
3. Pozwy z prawa cywilnego na przykładach i wzorach - 40 ( książka jak nowa)
4. Apelacje z prawa gospodarczego na przykładach i wzorach ( książka jak nowa)
Oprócz tego posiadam masę materiałów z kpc, kc, kk, kpk, a przede wszystkim wiedzę na temat samego egzaminu, którą mogę się podzielić z zainteresowanymi :) Obok w/w książek, mogą sprzedać pozostałe materiały, w takim przypadku cena za komplet będzie bardziej atrakcyjna niż za pojedyncze pozycje.
Dodam, że posiadany przeze mnie komplet pozwolił mi uzyskać bardzo dobry wynik na egzaminie, tak więc jest sprawdzony :)
Zachęcam do kontaktu: g.zajdel@wp.pl lub 600 697 216, Rzeszów i okolice.
Pozdrawiam

Jeśli ktoś byłby zainteresowany: mam do sprzedania testy Aplikacja radcowska Stepaniuk wydanie 10 rok 2018, w bardzo dobrym stanie, wypełnione jest maksymalnie 1/4 całości i to wyłącznie ołówkiem więc można zetrzeć :) jeśli ktoś zainteresowany proszę o wiadomość ;)

Ma ktoś może jakieś łopatologiczne wyjaśnienie prawa wekslowego? Takie, żeby nawet małpa zrozumiała o co w zagadnieniu chodzi?

Powrót