KURATOR ZAWODOWY, KURATOR SPOŁECZNY

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: Kurator zawodowy, kurator społeczny

Nie liczyliśmy na przepustkę :) Ale dzięki. Niedługo zostanie nam 6 miesięcy do końca, więc zobaczymy jak to z tym kuratorem wygląda w praktyce :)

dziekuję za odpowiedz:) tylko cos mi tu nie pasuje bo mojemu w marcu mija połowa kary czyli do konca zostanie mu 9 a nie 6 miesięcy, kurator jeszcze u niego nie był ale moze się pojawi. A Ty to kurator wystepuje o tą 14 dniową przepustkę?

RE: Kurator zawodowy, kurator społeczny

strata napisał:
dziekuję za odpowiedz:) tylko cos mi tu nie pasuje bo mojemu w marcu mija połowa kary czyli do konca zostanie mu 9 a nie 6 miesięcy, kurator jeszcze u niego nie był ale moze się pojawi. A Ty to kurator wystepuje o tą 14 dniową przepustkę?

nie słyszałem takiego przypadku aby kurator wystąpił o przepustkę! Swoją rzeczą, czy jest w naszym kraju (choć jedna?!!!, a może?) osoba która otrzymała przpustkę na 14 dni? :)

Tak ja znam takie osoby :o

strata napisał:
Okres do 6 miesięcy przed przewidywanym warunkowym zwolnieniem lub przed wykonaniem kary
Nie dotyczy to tylko końca kary.

czy praca kuratora może trwać przez cały czas?

Ja w takim układzie mam takie pytanie, czy w przypadku jeśli ktoś miał kuratora zawodowego i w czasie próby popełnił kolejne przestępstwo i siedzi w AŚ , to czy nadal ten kurator go obowiązuje ? Bo Pani kurator mojego A dzwoni regularnie co miesiąc i
z zapytaniem co u niego !!!

Ostatnia edycja:

rustyka napisał:
Ja w takim układzie mam takie pytanie, czy w przypadku jeśli ktoś miał kuratora zawodowego i w czasie próby popełnił kolejne przestępstwo i siedzi w AŚ , to czy nadal ten kurator go obowiązuje ? Bo Pani kurator mojego A dzwoni regularnie co miesiąc i
Może zapomniała, że wsadziła go do "pierdla" :)

Recedens wyczerpująca odpowieć naprawdę, chylę czoła.
Pani kurator została poinformowana przeze mnie o fakcie tymczasowego aresztowania.

Moniak napisał:
Do więzienia. Proszę się pilnować.
Taaak? To udowodnij mi, że więzienie to właściwa nazwa. :).

rustyka napisał:
Tak na poważnie to areszt jest do zupełnie innej sprawy. Uważam, że do czasu odwołania warunkowego zawieszenia wykonania tej pierwszej kary, lub zmiany decyzji sądu w przedmiocie ustanowienia kuratora, rzeczony kurator będzie wykonywał swoje zadanie.

Tym razem podziękuję za wyczerpującą wypowiedź, o to mi chodziło. Pozdrawiam ;-)

Recedens, wystarczy, że więzienie nie jest wyrazem wulgarnym. Forum prawne nie służy do udowadniania, który wyraz jest lepszy pod tym względem. Jeżeli masz jeszcze jakieś problemy z doborem słownictwa, to proponuję Ci forum przyjaciół języka polskiego. Nie mam zamiaru wdawać się z Tobą w dyskusje, które nie są związane z tematem, dlatego uprzejmie proszę o używanie odpowiedniego słownictwa.

proszę o pomoc, potrzebny kurator sądowy dla mojego męża który odbywa karę w zk, kto może o to wystąpić, jak się to załatwia

sąd sam przydzieli kuratora, po jego wyjściu z zk (o ile ten skorzysta z pwz!)

A ja mam takie pytanie czy moge poprośic kuratorke mojego męża żeby przeprowadziła wywiad środowiskowy i przesłała go do Sądu czy tylko Sąd może wnioskowac o taki wywiad...

Madziu to sąd wnioskuje do kuratora o przeprowadzenie wywiadu środowiskowego , to co Ty możesz zrobić to tylko zadzwonic do nich i poprosic i szybkie wykonanie wywiadu , ale nie przyjdą dopóki nie będzie zlecenia z sąd , dzwoniłam w piątek do kuratorów i taka informacje uzyskałam , a sąd penitencjarny z tego co wiem w sprawie mojego J juz wysłam taka prośbe , zadzwoniłam do sekretariatu sąd i sekretarka udzieliłam mi informacji że taki wniosek wysłali

A do kuratorki mojego nic nie przyszło bo dzwoniłam do niej. Chyba nie za każdym razem wnioskują o taki wywiad bo jak dzwoniłam do sądu to mi Pani mówiła że do warunkowego nie zawsze bardziej do przerwy w karze..i jak byłam teraz w Wrocku to zaszłam do Sądu i mówiła że czekaja tylko na opinie z zk..ale tak pomyślałam że dobrze by zrobił taki wywiad na posiedzeniu o WPZ..Aga a Wy sie o przerwe w karze staracie no nie? to też teraz 26-go macie posiedzenie??

Powrót