Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
nie moga czytac listow jezeli jest w zk otwieraja przy klawiszu i pokazuja tylko ze w kopercie nic sie nie znajduje a tak nie sa upowarznieni do czytania listow nie moga poprostu ich czytac!!:):)

Według słów mojego M. potwierdzam to, co mówi kasiorkowa: otwiera się list przy ..... strażniku :wink: i tylko sprawdzają czy czegoś nie ma, ale nie czytają. M. mówi mi zawsze (bo czasem piszę dla niego jakieś pisma w domu) żebym lepiej wysyłała pocztą, bo na pewno dostanie, a idąc na widzenie mogą mi nie pozwolić wnieść.
Atmosphere, a czy lepsze jest to słowo pochodzące ze świata zwierząt?? No! I nie mówię tu o ssakach. :wink:

moje listy nie są cenzurowane ale staranie czytanie i streszczane przez wychowawcę jak mi R o tym powiedział w sobotę to mnie zatkało bo po pierwsze jakim prawem ktos czyta moje bardzo osobiste zwierzenia a nie ma takiego prawa (w zk majac p2 listy powinny być sprawdzane ale nie czytane) pozatym R miał jakieś nie przyjemości bo napisałam w liście że miałam kaca a bardzo żadko mi sie to zdarza a jego wychowawca jak mu wręczał list wyjechał z tekstem "ta twoja dziewczyna to lubi zabalować i nadużywa alkocholu co?!" - brak mi słów na takie zachowanie

R piszę list nadawcy jako adres Zk ale nigdzie nie pieszę ze to zaklad i nie stęplują tez listów (tusz do stepli też kosztuje)

Kliknij w powyższy link :)

BTW. Pani Joanno czy ma Pani coś do powiedzenia nt. listów :?:

[cytat:w5cbyaml]
Pani Joanno czy ma Pani coś do powiedzenia nt. listów
[/cytat:w5cbyaml]
tak, mianowicie mam je wszystkie i bardzo lubie je czytać, tak fajnie sie robi na serduchu jak mój Krzycho co 2 słowo pisał KOCHAM CIĘ ŻONO

Hej!

Ja tak samo wszystkie listy od mojego Kochania nosze ze soba.I gdy za nim zaczynam mocno tesknic wyciagam i czytam.Wiec Asia Ż rozumiem Ciebie.
A co do listów to ja dalej nie dostałam juz przez 3mce żadnego.Bo prokuratorka nie ma zamiaru wysłac do mnie.Dobrze ze sa inne drogi wysyłania hehehe.
Pozdrawiam

witam. mam pytanko. Chce wysłać pierwszy list do narzeczonego. Mieszkam w warszawie i on tez siedzi w warszawie. w Aś. Jutro jego brat jedzie do prokuratury i moze miałby mozliwosc zawiesc tam moj list ze zdjeciami. Jak mam go zaadresowac, czy tylko bezposrednio do niego na Aś czy jak? I znaczek jaki? BO zlyszalam ze to skraca czas jak bezposrednio do prokuratora. Jak to ma byc zaadresowane? prosze o podpowiedz.

AŚ Warszawa
Imię i Nazwisko
Syn ...... (podac imię ojca)
Adres aresztu

no tak..to wiem.wiem...ale jak on pozniej bedzie szedl ten list..odrazu z prokuratury tam?

Gwiazdeczko, nie pisz posta pod postem, używaj opcji zmień.

List najpierw idzie do prokuratury z tego co się orientuję, a po ocenzurowaniu do AŚ. A znaczek jaki chcesz, normalny kosztuje 1,35, więc chyba lepiej zainwestować w ten za 2,10.

Adresujesz do AŚ mimo iż najpierw list jest cenzurowany w prokuraturze (jezlei brat bedzie jechał to niech wezmie list może uda mu sie zostawić w prokuraturze) i polecam za 2,10 zawsze to te kilka dni szybciej

Radek czasami próbuje wybić mi z głowy priorytety,bo twierdzi,że te listy i tak dostaje po paru,albo parunastu dniach,ale ja uważam tak jak ewcia,że to zawsze jednak parę dni wcześniej.Kiedyś wysłałam Mu list "normalny".Efekt był taki,że ciągle się martwiłam,że nie doszedł...Całe 12 mcy wysyłam więc priorytety i śpię spokojnie.

Listy tymczasowo aresztowanego są zawsze cenzurowane, więc trafiają również do CBŚ (jeśli akurat ono prowadzi sprawę) , mogą dać nowy pogląd na sprawę, wnieść nowe fakty, opinie, sugestie, dowody....itp... itd...

Witam!Jestem tu po raz pierwszy i wogóle nie bardzo wiem o co w tym wszystkim chodzi. Mój facet od tygodnia jest w zakładzie karnym w Przemyślu! Za miesiąc ma miec sprawę.Nic poza tym nie wiem bo w świetle prawa jestem dla niego zupełnie obcą osobą i nie bardzo wiem jak to przeskoczyć! Właśnie dzisiaj wysłałam list do ZK ale po tym co przeczytałam wątpię czy go otrzyma?!Czuję się zupełnie bezsilna bo przez telefon też nikt ze mna nie chce rozmawiać! :( , a mieszkam 700 km od Przemyśla!!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót