Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Np. Z.K Białystok
Jan Kowalski syn Jana
adres

Tylko listy do AŚ idą przez cenzurę.

rustyka napisał:
Np. Z.K Białystok
Jan Kowalski syn Jana
adres

Tylko listy do AŚ idą przez cenzurę.
Absolutnie nie ma potrzeby pisania ZK ew AŚ. Po co? Bardziej istotne jest wyrażne napisanie NAZWISKA i Imienia. W przypadku nazwisk popularnych dobrze jest wpisać imię ojca. Zdarza się że w jednym ZK są osoby o tym samym imieniu i nazwisku. Jeszcze cześciej pomyłki w dostarczeniu zdarzają się z powodu nieczytelnego napisania nazwiska-list często w takich sytuacjach trafia do osoby o podobnym nazwisku i takim samym imieniu. Najlepiej nazwiska pisać drukowanymi literami.

rustyka napisał:
Potrzeby nie ma ale też nie zaszkodzi !!!.Pozdrawiam
Ależ oczywiście! Jeżeli komuś zależy na rozgłosie to jak najbardziej, nawet tłustym drukiem :D

Recedes (tak mnie zastanawia), a co w przypadku gdy ZK znajduje sie w "puszczy":D i nie ma w adresie ulicy lub numeru? Piszemy wtedy np:
Jan Kowalski
s. Hieronima
100-100 Dziabagowo :D

A listonosz to wrozka i wie gdzie dostarczyc list? :)

Domyślam się o co chodziło Recedesowi. Nie musowo pisać że to ZK czy AŚ ale adres i kod pocztowy należy wpisać.

:) ja zawsze podaje im ojca i nie jest zle napisac date urodzenia wtedy napewno nie bedzie pomylki:)

Barbie napisał:
Domyślam się o co chodziło Recedesowi. Nie musowo pisać że to ZK czy AŚ ale adres i kod pocztowy należy wpisać.
Sądziłem, że to oczywista oczywistość.:)

sygma napisał:
Recedes (tak mnie zastanawia), a co w przypadku gdy ZK znajduje sie w "puszczy":D i nie ma w adresie ulicy lub numeru? Piszemy wtedy np:
Jan Kowalski
s. Hieronima
100-100 Dziabagowo :D

A listonosz to wrozka i wie gdzie dostarczyc list? :)
Ciekawe czy jest w Polsce takie ZK do , którego jeżdzi listonosz na rowerze?:D

no właśnie :)...
czy na kopercie trzeba napisać numer celi? bo zapomniałam o to spytać.
i czy opłaci mi się wysłać list 29 grudnia, jesli jade do aresztu 6 stycznia? bo watpie czy dojdzie przed moim przyjazdem

m3lisa napisał:
no właśnie :)...
czy na kopercie trzeba napisać numer celi? bo zapomniałam o to spytać.
i czy opłaci mi się wysłać list 29 grudnia, jesli jade do aresztu 6 stycznia? bo watpie czy dojdzie przed moim przyjazdem
Nie pisze się numeru celi.ZK prowadzi na bieżąco ewidencję osób w celach. Druga część pytania jest raczej do Poczty Polskiej:)

Oj Recedes zdziwilbys sie:D
A swoja droga, nie zapytalam bez powodu, albowiem adres ktory ja pisze na kopercie jest wlasnie bez ulicy i nr...co do roweru to dopytam i Cie powiadomie...moze akurat:razz:

m3lisa - nie wpisujesz nr celi...co do "oplacalnosci" wyslania listu...to on raczej nie dojdzie przed Twoim przyjazdem...ale jesli go napisalas, to chyba warto wyslac...najwyzej osoba do ktorej jest napisany, dostanie go po widzeniu:)
I mnie Recedes uprzedzil:razz:

sygma napisał:
A swoja droga, nie zapytalam bez powodu, albowiem adres ktory ja pisze na kopercie jest wlasnie bez ulicy i nr...co do roweru to dopytam i Cie powiadomie...moze akurat:razz:
No chyba że do Łupkowa:D Tam ponoć niedzwiedz brunatny listy nosi:)

Ostatnia edycja:
Recedes napisał:
No chyba że do Łupkowa:D

Nie:razz: To teraz listy tam nie docieraja...Misiu spi zimowa pora:D

Ale fakt...tam prawie "puszcza"...bieszczadzkie klimaty....ale sie Panie Recedes rozpedzilismy...bo zaczyna sie malo "listownie" robic:)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Wszystko jest oki. Zaraz wkroczy admin i zrobi porządek :confused:

sygma napisał:

/QUOTE]
Jeśli chodzi o jednostki podstawowe (ZK i AŚ) to korespondencja dochodzi bez dopisków. Rację Ci przyznaję jeśli chodzi o przeróżne dziwne :) OZ-ety po wsiach i lasach. Są takie np przy każdym tzw ODK SW przykład: Sucha k. Koronowa. Tam ponoć skazani jeżdżą rowerami do pracy po lesie :), a jak tam dochodzą listy to tylko Bóg jedyny wi?

Wiem, wiem!!! Nie wolno pisać postu po poście. Ale ja nie pościłem :)

Recedens, po raz kolejny przypominam, że nie piszemy posta pod postem i nie robimy off-topiców. Zresztą dobrze zdajesz sobie z tego sprawę. Następnym razem będzie ostrzeżenie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót