R
rustyka
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 158
Np. Z.K Białystok
Jan Kowalski syn Jana
adres
Tylko listy do AŚ idą przez cenzurę.
Jan Kowalski syn Jana
adres
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Absolutnie nie ma potrzeby pisania ZK ew AŚ. Po co? Bardziej istotne jest wyrażne napisanie NAZWISKA i Imienia. W przypadku nazwisk popularnych dobrze jest wpisać imię ojca. Zdarza się że w jednym ZK są osoby o tym samym imieniu i nazwisku. Jeszcze cześciej pomyłki w dostarczeniu zdarzają się z powodu nieczytelnego napisania nazwiska-list często w takich sytuacjach trafia do osoby o podobnym nazwisku i takim samym imieniu. Najlepiej nazwiska pisać drukowanymi literami.rustyka napisał:Np. Z.K Białystok
Jan Kowalski syn Jana
adres
Ależ oczywiście! Jeżeli komuś zależy na rozgłosie to jak najbardziej, nawet tłustym drukiemrustyka napisał:Potrzeby nie ma ale też nie zaszkodzi !!!.Pozdrawiam
Sądziłem, że to oczywista oczywistość.Barbie napisał:Domyślam się o co chodziło Recedesowi. Nie musowo pisać że to ZK czy AŚ ale adres i kod pocztowy należy wpisać.
Ciekawe czy jest w Polsce takie ZK do , którego jeżdzi listonosz na rowerze?sygma napisał:Recedes (tak mnie zastanawia), a co w przypadku gdy ZK znajduje sie w "puszczy"i nie ma w adresie ulicy lub numeru? Piszemy wtedy np:
Jan Kowalski
s. Hieronima
100-100 Dziabagowo
A listonosz to wrozka i wie gdzie dostarczyc list?![]()
Nie pisze się numeru celi.ZK prowadzi na bieżąco ewidencję osób w celach. Druga część pytania jest raczej do Poczty Polskiejm3lisa napisał:no właśnie...
czy na kopercie trzeba napisać numer celi? bo zapomniałam o to spytać.
i czy opłaci mi się wysłać list 29 grudnia, jesli jade do aresztu 6 stycznia? bo watpie czy dojdzie przed moim przyjazdem
No chyba że do Łupkowasygma napisał:Oj Recedes zdziwilbys sie
A swoja droga, nie zapytalam bez powodu, albowiem adres ktory ja pisze na kopercie jest wlasnie bez ulicy i nr...co do roweru to dopytam i Cie powiadomie...moze akurat:razz:
Recedes napisał:No chyba że do Łupkowa![]()
sygma napisał:Oj Recedes zdziwilbys sie
A swoja droga, nie zapytalam bez powodu, albowiem adres ktory ja pisze na kopercie jest wlasnie bez ulicy i nr...co do roweru to dopytam i Cie powiadomie...moze akurat:razz:
/QUOTE]
Jeśli chodzi o jednostki podstawowe (ZK i AŚ) to korespondencja dochodzi bez dopisków. Rację Ci przyznaję jeśli chodzi o przeróżne dziwneOZ-ety po wsiach i lasach. Są takie np przy każdym tzw ODK SW przykład: Sucha k. Koronowa. Tam ponoć skazani jeżdżą rowerami do pracy po lesie
, a jak tam dochodzą listy to tylko Bóg jedyny wi?
Pewnie że to oczywistość ale skoro ktoś zadał pytanie to odpowiedziałamRecedes napisał:Sądziłem, że to oczywista oczywistość.![]()