Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dziewczyny wina poczty to tu jest najmniej. wiem ze wam ciezko jak listy nie dochodza ale pomslcie tez ze psioczycie na prokuratorow/ki, a one nie maja tylko waszych łobuzów, oni maja ich parenastu, a do tego dochodza blaganie o przepustki, wokandy itp. wiem ze łatwo sie mówi, ale takie są realia.

Hey. Mam pytanie jak to jest jeśli ja wysłałam 2 listy do mojego M. on ich nie zdążył dostać a już go przenieśli do innego zakładu:( Czy te listy idą za nim?? Czy wrócą do mnie?? Mam nadzieję że nie ma takiej możliwości żeby one gdzieś się zagubiły??:(

Oczywiście, że idą za nim - tyle że troszkę dłużej to potrwa zanim je otrzyma.

Nie zawsze idą za odbiorcą, czasami wracają do nadawcy. Zależy od ZK lub AŚ

A czasami poprostu gina . Nam tak zginely 3 listy ktore wyslalam na biala

Mi zaginął jeden... :mad:ani prokuratura, ani poczta, ani też ZK nie wiedzieli co się z nim stało :mad:

Dokladnie... pod warunkiem, ze w drodze nie zagina :o
ostatnio zastanawialam sie nad cenzura w ZK, czy sa jakies przyjete normy tresci listu, ktore kwalifikuja ten list do tzw. "odrzutki" czyli do nieprzekazania wiezniowi....

jego akurat przenieśli z Czerwonego Boru do Suwałk:( no i nie wiem. Jak to zaginie to chyba się załamię:(

lorein chyba kazdy wie jakie sa normy listu a jakie nie. jesli list jest cenzurowany to jesli beda zastrzezenia co do tresci to nie przekaza go osadzonemu, lub jak kiedys Basia podała przykład zamarza czesc danego tekstu.
p.s a pierwsza przepustka to chyba 30 godzinna a nie 3 dniowa odrazu

Pierwsza przepustka to nie 30 godzin tylko 10;)

To nie jest temat dotyczacy przepustek... a jesli juz jest ktos taki dociekliwy i ciekawy to chodzi o przepustke losowa... i mamy wlasnie 3 dniowke...

moniczka zalezy od zk. u mojego łobuza pierwsza przepustka jest 30 godzinna.
lorein jak ty tematu pilnujesz!!! poprostu zapytalam bo zdziwilo mnie to ze przepustka przy takim wyroku i wydarzeniach i to na 3 dni. a ty odrazu jakaś uszypliwa i złośliwa. ale gratuluje. szczescia.

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczynki, a czy któraś wie moze jak to wygląda z listami wysyłanymi za granice? on nie ma jak napisac bo nie ma na znaczek a ja nie mam jak pieniedzy wysłac...

Kup znaczki na poczcie i wyslij poleconym - do Europy zwykly do 50g 2,40zl, a PR 3,00zl ameryka 2,50zl i PR 3,20

ale ja musze wysłać do Szwecji! jak kupie w PL znaczki to on przeciez nie moze wysłac takiego listu-musi miec chyba szweckie znaczki tak?

sorki... ja chce mu wysłac z polski do szwecji ale jeśli chce zeby mi odpisał to nie mam mu jak przesłac znaczków bo musiałabym miec szweckie zeby on mógł wysłac do mnie....

Nie znam się na szwedzkim prawie, ale w Polsce skazany może otrzymać znaczki, koperty od ZK. Może coś podobnego istnieje w Szwecji?

witam :)
mam pytanie,czy listy wysylamy na normalny adres zakladu?
czy jet moze jakis specjalny adres?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót