Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jego imie i nazwisko, obok syn: imie
nazwe ZK, AS
adres tak jak normalnie :D

aniolek 87 gdyby ten sąd był w moim mieście zanosiłabym listy tak jak wcześniej do prokuratury,to oczywiste,ale teraz nie mam takiej możliwości...

fefka ja pisze najpierw nazwe zakladu potem imie nazwisko łobuza czyj syn, i adres.
zielonooka myslalam ze w twoim miescie to jest-dlatego tak napisałam.

Nie ma sensu pisać, że to ZK czy AŚ. Wystarczy imię i nazwisko skazanego, imię jego ojca, ulicę i kod pocztowy ZK bądź AŚ

Nic się nie zmieni dotąd dopuki prokurator będzie poruszał się w sferze obecnie obowiązujących przepisów,będzie wykorzystywał furtki prawne dla swoich potrzeb, aresztowany będzie traktowany jak obywatel pozbawiony praw obywatelskich.Jesteś w areszcie obowiązuje jedna prawda -prawda prokuratora.23 godziny w przepełnionej sali -1 godzina spaceru-to jest gorsze od najgorszej kary , a kodeks karny mówi że areszt to nie jest kara, kodeks też mówi jak długo może trwać ale nasze prawo znowu daje furtki prokuratorowi i stosuje go wg uznania.Kochani trzeba pisać i opisywać te paranoiczne sytuacje do wszystkich instytucji nadrzędnych do Fundacj Helisińskiej it.d. może to w przyszłości coś zmieni.:mad:

mam pytanie kochani otóż idzie na 4 tydzień licząc od poniedziałku jak nie dostałam listu od męża,,dzień przed jego sprawą tj.16lipca byłam pod aresztem...i porozmawiałam sobie z nim to znaczy wykrzykiwaliśmy do siebie bo samochody jeździły,,samo to że słyszałam jego głos uspokoił mnie...ale przejdźmy do rzeczy otóż,,,mąż mówił że pisał w sądzie w wydziale karnym twierdzą że cenzurują na bieżąco,,w takim razie gdzie są jego listy ??jak to sprawdzić???wiem że mąż nie kłamie czy listy mogą być przetrzymywane w sądzie??jak sprawa była jeszcze w prokuraturze listy najdłużej szły 2tyg teraz jak akt oskarżenia trafił do sądu trwa to dłuuuuugo gdzie mogę się dowiedzieć co z listami?od męża do mnie:(

Re: Listy aresztowanego!!!!!!!

listy męża są już obecnie cenzurowane przez sąd-jak długo to może trwać??mówią że niby na bieżąco cenzurują więc dlaczego nie mam listów od męża od prawie miesiąca?/wiem że mąż wysłał listy...-- i kto kto wie jak to jest z wysyłaniem listów z aresztu śledczego na trybunalskiej w Świdnicy??jak tam wyglądają widzenia przez pleksę???ogólnie jak tam jest bardzo proszę o odpowiedzi na te pytania z góry bardzo dziękuję

nie ma zadnego wyznaczonego czasu, raczej sprawdzic tego tez sie nie da , chociaz ja bym pewnie zadzwonila i zapytala, to napewno zalezy czy maja czas, ile spraw itd

Czy jak mąż przebywa obecnie w aś a pozniej bedzie z zk to czy bedzie sie bralo pod uwage fakt ze koresponduje z nim i czy duzo czy malo przy ewentualnym zwolnieniu warunkowym?? Bo czytalam na innych postach i w koncu nie wiem...:(

to pytanie powinno byc chyba zadane w warunkowych zwolnieniach,zapytaj tam, napewno wszystko sie liczy to ze ma gdzie wracac do Ciebie tez, ale duzo zalezy od niego.

mezatka powiem tobie tak . u mojego łobuza kazdy list jest zapisywany. nie cenzuruja ale zapisuja do kogo moj łobuz wysyla i od kogo dostaje, i jak byłam na rozmowie z panem dyrektorem to byłam w szoku ze ma to zapisane w aktach ale powiedzial, ze widzi ze mój ma kontakt z rodzina ze mna, i ze to bardzo dobrze, czyli jakos to biora pod uwage ze utrzymuja kontakt z rodzina.

witam ponownie kochane.
Mam pytanie,czy w listach mozna wysylac fragmenty gazet,ksera z gazety albo cos takiego? chcialam mojemu łobuzowi wysłac cos o pilce noznej i jego ulubionej druzynie...

a i czy w aresztach sledczych maja tv? bo chcialam wyslac program:((juz sama nie wiem co robic zeby go pocieszyc...) pisze moze ktos do as na montelupich?

do AS mozesz wysylac nawet cale gazety! Pamietaj tylko, ze wszystko co wysylasz przechodzi cenzure

ale fajnie :))) jutro biegne po gazete, co jeszcze fajnego wysyłacie do swoich łobuzów? dziekuje bardzo :*

mozesz mu tez wyslac np krzyżówki:) zawsze mniej mu sie bedzie nudzic ja kupuje np taka 1000 panoram albo cos w tym stylu

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót