Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zdarzają się przypadki, że odpowiedź przychodzi i po 3 msc...

kochane czy jesli przewożą mojego grubaska to list(polecony) który powinien dostać wróci do mnie czy pojdzie za nim

Mój wrócił z podpisem nie przebywa ale to może zależy od zakładu.

A moj ani nie wrocil do mnie (jak narazie)ani moj A. tez go nieotrzymal (jeszcze):mad:

Kari prawdopodobnie pójdzie za nim ale różnie to bywa ..
Czasmi Zk nie odsyłają ..

Siemanko!
Od 3 miesięcy moja kobieta przebywa w AŚ w Białymstoku. Jest cięzko nie powiem i to w sumie normalna sprawa, ale przejdę do mojego pytania. Ostatnio mam problem z wysłaniem jej większych listów. Normalnie wysyłam poleconym, następnego dnia dochodzi na areszt i po 2 dniach list wraca do mnie z czerwonym stemplem "ZAWARTOŚĆ NIEZGODNA Z TREŚCIĄ" Chciałem jej wysłac długopisy, koperty, blok A4 i nie przechodzi to cofają odrazu bez otwierania tego. tylko walą stempel i piszą że dyrektor odmówił przyjęcia. Wcześniej słałem jej i bez problemu było a teraz już 3 razy cofnęli list więc nie wiem o co chodzi, Nawet znaczki ponaklejałem na koperty, wysłałem w mniejszej kopercie bombelkowej i nic.. to samo. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

W niektorych aresztach po prostu odsylaja takie duze koperty... Poczytaj w regulaminie tego aś moze wysylasz jakies rzeczy ktorych nie mozna...
Ja sama sie przekonalam o tym ze duze koperty odsylaja a normalna przechdzi

mrtableta napisał:
Siemanko!
Od 3 miesięcy moja kobieta przebywa w AŚ w Białymstoku. Jest cięzko nie powiem i to w sumie normalna sprawa, ale przejdę do mojego pytania. Ostatnio mam problem z wysłaniem jej większych listów. Normalnie wysyłam poleconym, następnego dnia dochodzi na areszt i po 2 dniach list wraca do mnie z czerwonym stemplem "ZAWARTOŚĆ NIEZGODNA Z TREŚCIĄ" Chciałem jej wysłac długopisy, koperty, blok A4 i nie przechodzi to cofają odrazu bez otwierania tego. tylko walą stempel i piszą że dyrektor odmówił przyjęcia. Wcześniej słałem jej i bez problemu było a teraz już 3 razy cofnęli list więc nie wiem o co chodzi, Nawet znaczki ponaklejałem na koperty, wysłałem w mniejszej kopercie bombelkowej i nic.. to samo. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Twoja kobieta powinna wystapic z prosba do dyrektora zk o wyrazenie zgody na przyslanie jej roznych rzeczy. Po otrzymaniu takiej zgodnie nie powinno byc problemu.

witajcie. mam pytanie albo raczej chciałam się upewnić. Można listy odrazu wysyłać na adres prokuratury zamiast do zk? Żeby krócej szedł?? mój facet jest aresztowany więc potrzebna jest cenzura a muszę pilnie mu napisać coś ważnego bo wiem, że będzie się martwił. Jeśli można by było coś takiego to jak zaadresować taki list?? Bo jak to dwa adresy napisać?? Proszę o Wasze odpowiedzi.

Jak kiedyś zawoziłam listy do prokuratury to pewnego dnia jedna pani jak ja zapytałam czy szybko dojdzie list, powiedziała ze może iść jeszcze dłużej niż przez poczte. Pisze tylko to co mnie spotkało, ale może poprostu była złośliwa i dlatego tak powiedziała. Pozdrawiam

Agnes, list powinien dojść szybciej. Kiedy wysyłasz pocztą list idzie najpierw do ZK, skąd jest przesyłany do prokuratury w celu ocenzurowania, a następnie odsyłany do podejrzanego. W momencie kiedy zaniesiesz prosto do prokuratury, czas drogi listu się skróci

witam ... pisze w sprawie listów, poniewaz wyslalam list do mojego K , list idzie juz bardzo długo, nie wiem dlaczego? dostał list od znajomego który napisal go pozniej niz ja ... nie dostal listu ode mnie i od swojego brata ... dostał nawet list od siostry z Dani, w ciagu kilku dni... Dlaczego mojego listu nie otrzymał ?

Jak mój był w areszcie i słałam listy to szły bardzo długo- kiedy zapytałam Pani w sądzie czy jak przyślę do nich list to czy będzie szybciej odparła, że nie bo zanim to dojdzie zanim na dziennik podawczy itd ale jak zaniosłam list osobiście do sekretariatu to doszedł 2 dni później.

Do biura podawczego prokuratury lub sądu,oczywiśie który prowadzi sprawę.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót