Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dziękuję za odpowiedź, bo już myślałam że akta poszły do prokuratora i mogę się starać o widzenie, bo z sadu to mogę pomarzyć, ech.
Tyle sie naczytałam, ze listy TA ida strasznie długo a tu tydzień, dla mnie szok, i wieeeelka radość.

Twój jest tymczasowo aresztowany, czyli postępowanie prowadzi w chwili obecnej prokurator, następnie po zakończeniu śledztwa sprawa idzie do Sądu. To że Sąd rozpatrza zażalenie na TA nie zmienia faktu, iż nadal prokurator cenzuruje i wydaje pozwolenie na widzenie.

ja wysłałam 7 listow pierwszy3 tyg temu izaden do meza jeszcze nie doszedł

Mój pierwszy list doszeł do mnie po ponad miesiącu tak więc trzeba się uzbroić w cierpliwość, swoją drogą cieszę się ze tę sankcję mamy już za sobą ;)

Swoja drogą podziwiam, bo piszę takie tasiemce, że współczuję to czytać, naprawdę. Zwłaszcza osobie obcej.

mój R jest AS jako skazany i jego list wysłany 30 grudnia doszedł do mnie 7 stycznia i on pisze że listów nie czytają bo jest już skazany ale to chyba tak nie jest do końca tym bardziej że ma grupę R1...

Mój też ma grupę R1, coprawda jest w ZK, ale listy idą zdecydowanie szybciej-w sumie to juz na drugi dzień mam je w skrzynce. Tak samo on. No i zaglądają do listów. Może nie czytają całego, ale wyrywkowo mogą przeleciec-mają do tego prawo.

Witam, mam pytanie jak wyslalam list polecony do ZK, to za ile moze go otrzymac osadzony??Nie wiem czy dobrze zrobilam bo wyslalam poleconym a nie priorytetem, a do koperty wlozylam karte do tel.

wieczny_smutek napisał:
Witam, mam pytanie jak wyslalam list polecony do ZK, to za ile moze go otrzymac osadzony??Nie wiem czy dobrze zrobilam bo wyslalam poleconym a nie priorytetem, a do koperty wlozylam karte do tel.

Wysyłając polecony priorytet liczymy na to, ze dotrze nastepnego dnia. Jesli zostal "nadany" przed południem to tak będzie, jeśli nie, to następnego dnia roboczego

Witam ! mój Łobuziak przebywa w ZK Białołęka , pierwszy list wysłałam 28 grudnia, nastepny 4 grudnia, natomiast kolejny dzisiaj i z tego co mówił mi Mój Skarbek to żaden z listów nie dotarł ... każdy był priorytetem , dzis wysłałam poleconym priorytetem ... Nie orientujecie sie dlaczego tak jest ??? martwi mnie to okrutnie , wiem jak bardzo zależy im na tym , żeby czuć nasze wsparcie ... Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
wiem mniej wiecej co było pisane bo od kilku dni sledze tematy na forum , poprostu jest to dla mnie ciężka sytuacja , nowa i narazie wszystko jest dla mnie niezrozumiałe ... ale dziękuję i pozdrawiam

powiem ci tak że ja wysyłam do Aś BIAŁOŁĘKA listy standardowo w poniedziałki bo np prase wrzucam i wysyłam zwykłym prioritetem i dochodzą do mojego R mniej więcej koło czwartku. Oczywiście list nadawany z Warszawy więc niewiem czemu tak stało się z twoimi listami.

Odezwij się do mnie na prw w razie jakiś pytań :) pozdrawiam

witam, mam pytanie czy w liście można wysłać temperówkę do ołówków??Pytam bo mój Łobuz mnie o to prosił, ale nie wiem czy można wysłać

Zależy od ZK w nie których trzeba mieć zgodę na wszystko.
A jeżeli cię prosił to może mieć zgodę lub poprostu można.

wieczny_smutek napisał:
witam, mam pytanie czy w liście można wysłać temperówkę do ołówków??

Z a całym szacunkiem. Litości!!

Co kilka postów, w każdym temacie pojawiają się informacje, że wiele zależy od administracji konkretnego ZK/AŚ. Nie pytajcie co jakiś czas o różne przedmioty bo to nie ma sensu raczej.

forg napisał:
Z a całym szacunkiem. Litości!!

Co kilka postów, w każdym temacie pojawiają się informacje, że wiele zależy od administracji konkretnego ZK/AŚ. Nie pytajcie co jakiś czas o różne przedmioty bo to nie ma sensu raczej.

Nie litości, tylko ja wolę się zapytać niż miałyby być jakieś problemy lub nie przekazaliby tego listu. Nie znam się na tym wszystkim, jak szanowny moderator Forg:mad:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót