Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W listach można pisać wszystko, co nie będzie utrudniało np śledztwa w sprawie (to dla tymczasowo aresztowanych) listy te i tak podlegają cenzurze więc jeśli ktoś uzna, że list się nie nadaje, to wiadomo... Natomiast list do osadzonego podlega tylko "pobieżnej" kontroli. Sama osobiście wysyłałam skazanemu "gotowce" pisma napisane przeze mnie, które On przesyłał w odpowiednie miejsce:lol:

aha dziekuje bo moj brat ma kilak wyrokow w zawieszniu i che by staral sie o lacze wyrokow wyjdzie na tym lespiej zdaje mi sie.orientujecie sie co musi ten pozew posiadac

Nie ten temat.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
a moge mu ten pozew wyslac do aresztu sledczego bo narazie on tam jest..

Ja listy proritetem,a jak dołączam kartę telefoniczną to poleconym.

Czy osoba przebywająca w TA jeśli chce napisać list z przeprosinami do osoby poszkodowanej ma prawo zapoznać się z jej adresem? Czy danych osobowych tej osoby nie ujawnia się z reguly i po napisaniu tego listu przez osobę podejrzaną ktoś trzeci (prokurator/ adwokat) wysyła go do poszkodowanej?

mozna pisać listy do osoby osadzonej w areszcie śledczym?bo mi mowia ze nie mozna pisac na odział śledczy wiec nie wiem czy warto pisac wogole..

adminka można pisać listy do osadzonego w AŚ.
Przeczytaj wątek, a poznasz procedurę dostarczania listów dla TA

Oczywiście, że listy można pisac do osoby tymczasowo aresztowanej, ja niestety mam to szczęście pisac, listy idą bardzo długo, ale zawsze to jakiś kontakt z bliską osobą.

Witam wszystkich, mam takie pytanie ile moze isc list z AŚ?czekam, czekam i nie moge sie doczekac...Dodam ze w miedzy czasie mojego M. przewiezli do ZK. Wiem ze list byl wyslany na 100%. I jeszcze jedno jak jest z listami na polotworku, czy tez sa cenzurowane?z gory dziekuje za informacje

wieczny_smutek napisał:
Witam wszystkich, mam takie pytanie ile moze isc list z AŚ?

W historii "pocztownictwa" światowego bywały przesyłki, które krążyły po świecie kilkadziesiąt lat. Czyli moja odpowiedź: 50 lat (nie, nie kpię, nie podałaś żadnych danych - czy list wysłał skazany czy t.a., dokąd list miał dojść itd)

Pytania które zadałaś zostały w tym temacie poruszone pewnie wiele razy. Wystarczy poszukać. Lub użyć wyszukiwarki - choćby 2 września ubiegłego roku ktoś dokładnie wytłumaczył kiedy listy są cenzurowane.

hej wszystkim;) powiem wam tak z AS moj chlopak wyslal mi w pn to w wczoraj (czw) przyszedl wyslalam juz wczoraj przed 18 (jego siostra mowila ze jak do 16 wysle to dojdzie)wiec moze dojsc jutro czy dopiero dostanie w pon?a kurde wyslalam priorytetem...

jesli jest tymczasowo aresztowany to dostanie go po ocenzurowaniu czasami jest to szybko a czasami troche trwa

chyba nawet w tym co pisalam mozna sie bylo domyslec ze w sledczym na karnym...

pytam czy jest szansa ze jutro dostanie?

marysienka napisał:
chyba nawet w tym co pisalam mozna sie bylo domyslec ze w sledczym na karnym...

pytam czy jest szansa ze jutro dostanie?

Nie , dostanie najwcześniej w poniedziałek. :)

Mój P. mówił, żebym nie wysyłała do Niego listów dopóki jest w aś, bo oni je wszystkie czytają, a poza tym nie wszystkie dochodzą.
Radził mi, żebym z wysyłaniem listów poczekała, aż przewiozą Go do zk.

A ja wczoraj dostałam list od mojego narzeczonego, jest w Aś jako TA. Napisał go 30 grudnia, więc dodając do tego czas zanim wyszedł z Aś i na cenzurę, to i tak szybko. Serce mi skacze z radości, tyle słów, miód na moje stęsknione serce. :D
Mam pytanie jeśli sprawa jest w sądzie z powodu zażalenie na TA, to czy cenzurą zajmuje się prowadzący sprawę sędzia?? Zna ktoś odpowiedź na moje pytanie??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót