Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Boże jak to dobrze że są takie fora gdzie można dowiedzieć przeróżnych rzeczy jak jest się zielonym.
Dziękuję
a co do listów to normalnie jego imię i nazwisko i adres AŚ?a na odwrocie moj adres?

Właśnie dowiedziałam się że prokurator zakazał kontaktu do 20.01.08 czyli tylko paczką mogę mu dostarczyć bo mam talon... a list czy widzenie dopiero po 20 :(:(

Nitaka, paczki nie dajesz osobiście...A list możesz już wysłać. Naprawdę poczytaj wszystkie tematy związane z AŚ, bo nie ma sensu dublować.

list na pewno mozesz wyslac, chociaz pewnie on juz dawno wyslal do Ciebie nita:)

Nawet nie wiesz MILA jak bym chciała żeby pomyślał za mnie i mnie uprzedził z tym listem...wczoraj naskrobałam sporo w liście co czuje co myślę jak tęsknie że brakuje mi Go cholernie bo z nie nacka mi go zabrali :(:( i dziś go wysłałam piro..ciekawe ile będzie szedł dziś 10.01 a idzie z pragi na białą jak myślicie?chciałabym żeby szybciutko dotarł...

Nitaka iść może szybko ale jak długo prokurator będzie go przetrzymywał- trudno powiedzieć- standardowo- 2 tygodnie...

Boże aż tak dlugo?oni chyba sobie zarty robia jakies i kpiny nie wierze ze tak dlugo mysle ze tydzien to max w koncu to nie idzie z miasta do miasta w jednym z postow napisano : Priorytet z Łodzi do Wawy idzie jeden dzien...a normalny czasami tydzien....... :) to mnie pociesza

Nita moje listy też idą szybko z Łodzi do Pińczowa - góra 2 dni ale tylko dlatego ze on juz jest osadzony. W twoim przypadku jest tak jak dziewzyny mówią: ok 2 tyg bo on idzie przez prokurature gdzie jest cenzura i dopiero do niego

aha a myslalam ze to nie ma znaczenia gdzie jest osadzony czy AŚ czy ZK myslalam ze w obu przypadkach jest cenzura

[cytat:1f3q010i]
czy AŚ czy ZK myslalam ze w obu przypadkach jest cenzura
[/cytat:1f3q010i]
więc jest tak w AS cenzuruje prokurator bądz sędzia prowadzący sprawę i czyta dokładnie listy czy nie są w nich zawarte istotne informacje jeżeli jest taka potrzeba to są cenzurowane (wykreslane kawałki tekstu chociarz ja o tym nie słyszałam zeby ktos taki list otrzymal)
W ZK listy czytaja przeważnie wychowawcy i przeważnie po łebkach i jest to znacznie szybsze niż w przypadku prokuratora i nie ma on prawa niczego cenzurować pozatym nie w każdym ZK są czytane (pozatym przy grupie p3 jest całkowity zakaz czytania korespondencji osadzonych)

Boze dziekuje te informacje mnie w jakis sposob bodoja jest mi lepiej jak moge dostac inormacji i tak jestem zalamana ;( nie mam zadnego kontaktu boje sie ze list nie dotrze takie dziwne myli mam:( nie wiem dlaczego? chcialabym by on mnie uprzedzil i wyslal wczesniej list mam taka nadzieje ehh to jest wogole chore bo prokurator specjalnie pewnie mowi zeby nie przychodzic do 20.01 bo gra na czas a ja mysle ze to adwokata sie powinno wyslac i niech on zalatwia wszystko oprocz widzen bo slyszalam ze jesli chodzi o widzenia to lepiej samemu to lepiej wyglada:) a ile widzen jest w AŚ jesli on jest tam niecaly miesiac?jak dlugo czeka sie na widzenie?;(:(:(

oczywiscie ze mozna :) jesli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej zadzwon na 022 321 76 tam powinni ci udzielic wszystkich odpowiedzi... glowa do gory bedzie dobrze :)

[cytat:13493197]
a ile widzen jest w AŚ
[/cytat:13493197]
zalezy na ile się zgodzi prokurator tutaj od niego wszystko zalezy
[cytat:13493197]
jak dlugo czeka sie na widzenie?
[/cytat:13493197]
bardzo różnie wystarczy poczekać jedne dziewczyny nie musiały czekać i dostają widzenia inne mają z tym problemy i niestety są tez przypadki kiedy nie dostaly jeszcze ani razu

dziekuje za odpowiedzi a moje pytania jestescie kochane:*

[cytat="ewciaaa"][cytat:wl781tvr]
a ile widzen jest w AŚ
[/cytat:wl781tvr]
zalezy na ile się zgodzi prokurator tutaj od niego wszystko zalezy
[cytat:wl781tvr]
jak dlugo czeka sie na widzenie?
[/cytat:wl781tvr]
bardzo różnie wystarczy poczekać jedne dziewczyny nie musiały czekać i dostają widzenia inne mają z tym problemy i niestety są tez przypadki kiedy nie dostaly jeszcze ani razu[/cytat]

Z reguły w AŚ prok. daje 3 razy w miesiącu.

Czesc wszystkim,nigdy bym nie pomyslala,ze tu trafie,a jednak...Dzisiaj moj chlopak trafil do AŚ na 3 miesiace sankcji.Chcialam spytac,czy moge juz dzisiaj napisac do niego list,czy istnieja moze jakies przeciwwskazania,ze to za wczesnie i moze on nie dojsc???Bardzo prosze o odpowiedz i z gory dziekuje... :(

Możesz pisać codziennie ile chcesz to wolno a ile beda szły róznie u jednych tydzien u innych dwa i czasem miesiac.

Pisac mozesz pamietaj dobrze adresowac i nie pisz nic o sprawie Twojego - cenzura.

Nie zapomnij wpisać imienia ojca osadzonego bo może być kilku o takim samym nazwisku.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót