Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ann0112 tak masz rację. Listy czasem giną albo po prostu idą strasznie długo bo mogą błądzić po drodze. :-)

AdrianWojki napisał:
Mam pytanie czy idzie się w jakiś sposób dowiedzieć czy list do osadzonego został dostarczony albo czy doszedł do ZK to jest dla mnie bardzo ważne jak tak to do jakiego działu można by było dzwonić???

Najlepiej wysyłać poleconym listem,wtedy zawsze na poczcie można sprawdzić,czy list doszedł.
Ja zawsze wysyłałam listy poleconym,a jeżeli chciałam,żeby szybko doszedł, to poleconym priorytetem i było bez niespodzianek

Dziewczyny! Dziś się dow.od niego,że nie wysłał tego cholernego listu wcale! Dzwonił,że wie,że nie doszedł,bo jakieś złe znaczki przykleił,że z ZK i były złe...Jak złe??? Więc go pytam :Jakie ,hiszpańskie ? Nie mógł rozmawiac.Myślę,że napisał ocenzurowali i kazali poprawic ,albo sam zrezygnował z tego co tam nabazgrał... A to jakas bzdura ze znaczkami.

Ostatnia edycja:
klimatyzacja Zły znaczek? bardzo interesujące, natomiast ja nie wierze, prędzej uwierzę i bardziej mi się to logiczne wydaje, że nie wysłał tego listu.

klimatyzacje napisał:
Dziewczyny! Dziś się dow.od niego,że nie wysłał tego cholernego listu wcale! Dzwonił,że wie,że nie doszedł,bo jakieś złe znaczki przykleił,że z ZK i były złe...Jak złe??? Więc go pytam :Jakie ,hiszpańskie ? Nie mógł rozmawiac.Myślę,że napisał ocenzurowali i kazali poprawic ,albo sam zrezygnował z tego co tam nabazgrał... A to jakas bzdura ze znaczkami.

Bzdura ! Sama dostawałam listy i wiem, że znaczki były z ZK i dochodziły. Moim zdaniem on po prostu stara się teraz Ciebie zmanipulować :rolleyes:

endorfinalna napisał:
klimatyzacja Zły znaczek?

Normalnie zły. Znaczy podrobiony. Czyli ze zmazanym stemplem pocztowym. Tak dążący do prawego i uczciwego życia skazani potrafią oszukiwać firmę pocztową. Ale nie zawsze to wychodzi.

forg Zły znaczek to normalnie zły-podrobiony znaczek-ze zmazanym stemplem pocztowym AHAAAA no ciekawe, a przede wszystkim idealnie wyjaśnione.:lol:
Żeby oni wszyscy FAKTYCZNIE tacy porządni byli, oho świat byłby piękniejszy...

Wiesz Forg....masz rację.Teraz mi sie przypomniało,że tak powiedział.Coś o stemplach...Z reszta tez muszę się zgodzic..Taka to uczciwośc..

mała_sarna napisał:
Najlepiej wysyłać poleconym listem,wtedy zawsze na poczcie można sprawdzić,czy list doszedł.
Ja zawsze wysyłałam listy poleconym,a jeżeli chciałam,żeby szybko doszedł, to poleconym priorytetem i było bez niespodzianek

a kto ten odbiur podpisuje pewnie ktoś z SW bo nie wierze w to że do listonosza podchodzi skazany żęby odebrać sobie pocztę a więc na jedno wychodzi bo jeśli odbiera SW to jeszcze w ZK może zginąć :)

I jeszcze jedno więźniowie mogą wysyłać listy Priorytetem lub poleconym priorytetem???

Tak. Na pewno, kilka razy dostałam taki od narzeczonego.

Poleconym? hmmm...chyba,że z jego własnych środków pieniężnych :)Dobrze myślę szka ?

szka napisał:
Oczywiście, innego sposobu chyba nie ma. ;)

można wysłać znaczki na list priorytetowy i naklejki na list polecony a osadzony musi tylko zapłacić za polecenie czyli chyba 2.15 ponieważ znaczki już będzie miał świetnie dzieki za info

AdrianWojki napisał:
można wysłać znaczki na list priorytetowy i naklejki na list polecony a osadzony musi tylko zapłacić za polecenie czyli chyba 2.15 ponieważ znaczki już będzie miał świetnie dzieki za info

a nie da się "ominąć" płacenia przez skazanego za list, wysłać mu od razu znaczki na polecony priorytet? próbowałam się dowiedzieć na poczcie, ale pani nie bardzo zrozumiała o co chodzi. tym bardziej, że chwilę wcześniej tłumaczyła chłopakowi czym różni się polecony od priorytetu i chyba nie do końca wyklarowała mu tą różnicę.

AdrianWojki napisał:
można wysłać znaczki na list priorytetowy i naklejki na list polecony a osadzony musi tylko zapłacić za polecenie czyli chyba 2.15

Bzdura. Naklejenie znaczków za kwotę równoważną opłacie za "list polecony" załatwia sprawę. Dodatkowo należy wypełnić jeszcze dowód polecenia.

tekila901 napisał:
a nie da się "ominąć" płacenia przez skazanego za list, wysłać mu od razu znaczki na polecony priorytet?

Tak jest zdecydowanie lepiej. ;)

AdrianWojki napisał:

A skąd wg. Ciebie skazany weźmie to 2,15? :lol:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót