Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja płyty wysyłałam i zawsze dochodziły, a jak się boisz, że nie dojdą to jeśli ma na nie zgodę zawsze możesz przed widzeniem oddać je na bramie.

:) ok dzięki bardzo :) właśnie się dziwiłam że zdjęć nie dostał... a z płytą zaryzykuje :) najwyżej nic do stracenia... nie jest aż tak cenna:)

a czy np. karty telefoniczne można wysyłać ... ? bo my za często nie możemy rozmawiać ...bo on na razie ma p1 ale pewnie niedługo mu zmienią grupę i będziemy mieć często kontakt i zastanawiam się czy jak będe chciała mu przekazywać karty pocztą czy to będzie dawało radę ??

Słuchajcie a ja mam do was pytanie. Wysłałam mojemu facetowi łącznie 18 listów, i okazało się, że po sprawie wyszedł na wolność. Z 18 listów doszły mu tylko 3. W reszcie znajdowało się łącznie około 40 znaczków, tyle samo ozdobnych kopert i kartek ozdobnych i inne rzeczy. Po wyjściu listy nie zostały odesłane ani na mój adres ani przekazane jemu. Czekam już na to ponad 3 miesiące? Czy jest jakaś możliwość odzyskania tych listów po takim czasie. Już nawet nie o znaczki i koperty mi chodzi (bo to pewnie dawno sobie wzięli) no i czy oni nie mają obowiązku jakkolwiek przekazać listów? Dodam, że było tam również mnóstwo zdjęć, na których także bardzo mi zależy.

Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy jeżeli tymczasowo aresztowany wyśle list do adwokata albo adwokat do podejrzanego to czy list ten idzie przez prokuraturę czy od razu ZK przesyła do adresata? dzięki.

Wydaje mi się, że takie pismo jest traktowane tak jak pismo urzędowe..Więc nie powinno być czytane, ale jak to się ma w sprawie tymczasowo aresztowanego?:(

Że nie jest czytanie to wiadomo ( tylko w uzasadnionych przypadkach może być ). Chodzi mi jednak o czas w jakim TA otrzyma takie pismo. Czy pismo to zgodnie z procedurą kiedy trafia do ZK , automatycznie jest przesyłane do prokuratury, która z powrotem odsyła do ZK, czy też ZK od razu kieruje do podejrzanego?

Witam, czy w liscie mogę wysłać łańcuszek? nie cofną mi go ? pozdrawiam,

angelomike609 napisał:
Witam, czy w liscie mogę wysłać łańcuszek? nie cofną mi go ? pozdrawiam,

Dlaczego nie przeczytałaś choćby kawałka tego tematu? - moderator

Ostatnia edycja:
to proszę mi pokazać który post tego dotyczy, gdyz ten temat zawiera az 286 stron a ja nie mam czasu by az tyle czasu spedzic przed komputerem. swoja drogą - nietylko i kawałek przeczytałam, a i wiecej tak wiec prosze o konkretna odpowiedz.

angelomike609 napisał:
to proszę mi pokazać który post tego dotyczy, gdyz ten temat zawiera az 286 stron a ja nie mam czasu by az tyle czasu spedzic przed komputerem. swoja drogą - nietylko i kawałek przeczytałam, a i wiecej tak wiec prosze o konkretna odpowiedz.

Ty nie masz czasu czytać tego tematu, a ja nie mam czasu szukać konkretnego cytatu. Ale na pewno odpowiedź na Twoje pytanie powtarza się tutaj nie raz, wiem, bo sama w końcu kiedyś ten czas znalazłam i przeczytałam.
Pozdrawiam.

Oczywiście Ty nie masz czasu,....każdy nie ma czasu,a inni muszą mieć? To chyba w twoim interesie jest poszukać?A jak nie masz czasu,no to żyj w nieświadomości.

dziewczyny to jest chore czytajac strona po stronie , wiecznie to samo i to w stu wersjach.. czytajac wasze wpisy naprawde mozna zwatpic we wszystko. droga poprzedniczko, w nieswiadomosci nie bede zyła, poprostu po przeczytaniu czterdziestu stron tego tematu , jestem w pełni przekonana ze konkretna odpowiedz otrzymam tylko w danej instytucji.

angelomike609 napisał:
poprostu po przeczytaniu czterdziestu stron tego tematu , jestem w pełni przekonana ze konkretna odpowiedz otrzymam tylko w danej instytucji.

I to jest jedyna i konkretna odpowiedź ... Widzisz, posłuchałaś, przeczytałaś i już wszystko wiesz. Po co ten upór?

angelomike609 napisał:
wiecznie to samo i to w stu wersjach..

No i zgadnij dlaczego jest aż tyle stron tego tematu.Bo każdy wpada tutaj i żąda odpowiedzi na zadane pytanie,bo nie chce mu się czytać.
W ten sposób ilość stron tylko się mnoży.

Witam Wszystkich,
Mam pytanie może ktoś wie czy mogę do A Ś wysłać list dołączony do paczki, bo wiem że paczka szybciej dojdzie a na list osadzony czeka wieki bo najpierw sprawdzają :(
aha i jak myślicie ile idzie zwykła kartka do Aś ? chodzi mi o zwykłą widokówkę :) czy osadzony czeka tak długo jak na list?
Z góry dziękuję :-)

anowi1 napisał:
Mam pytanie może ktoś wie czy mogę do A Ś wysłać list dołączony do paczki, bo wiem że paczka szybciej dojdzie a na list osadzony czeka wieki bo najpierw sprawdzają :(

Jeśli masz na myśli list do osoby, wobec której stosowany jest tymczasowy areszt to gratuluję pomysłu. Najprawdopodobniej list zostanie ujawniony podczas kontroli paczki. Tak czy owak zostanie przekazany do cenzury a Ty, przy "dobrych wiatrach", możesz być uznana za osobę utrudniającą tok postępowania karnego. Czyli nic szybciej a i mogą wystąpić nieoczekiwane (przez Ciebie) problemy.

Dziękuję za tak błyskawiczną odpowiedź . No to bym ładną gape zrobiła gdybym do paczki włożyła list . Przez cenzure wszystko trwa tak długo :(

anowi1 napisał:
Dziękuję za tak błyskawiczną odpowiedź . No to bym ładną gape zrobiła gdybym do paczki włożyła list . Przez cenzure wszystko trwa tak długo :(
lepiej nie kombinuj z listami, bo potem mogą być problemy. niech już idzie dłużej przez prokuratora, niż gdyby miał mieć problemy, bo ktoś mu próbuje podesłać list na lewo.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót