Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
..List musi przejśc przez prokurature nie ma innej rady dlatego odradzam wszytkim wysyłanie poczta....robimy tak adresujemy liścik na męża.. i oczywiscie areszt sledczy...i niesiemy go do prokuratury... wtedy...znacznie skracam czas jego dojscia do zatrzymanego...ja tak robie i mój chlopak dostaje list góra po kilku dniach nie przekraczajac tygodnia..;););)

hej! mam pytanie..
jeśli akt oskarżenia jest już w sadzie to gdzie mam zanosić listy? dalej do prokuratury czy do wydziału karnego w sądzie?

marcinmajster

Własciwie to przez przypadek bo nie zauważyłam liczby postów na forum....tak to bym nie pisała... tego co juz jest

Recedes napisał:
Barbie uważaj, jak będziesz tyle cytowała przepisy, to Cię okrzykną mądralińską :)
Może nie będzie tak źle :D

młoda21 napisał:
hej! mam pytanie..
jeśli akt oskarżenia jest już w sadzie to gdzie mam zanosić listy? dalej do prokuratury czy do wydziału karnego w sądzie?

Młoda jak akt oskarżenia jest w sądzie to sąd cenzuruje korespondencję.

witajcie . Mój łobuz jest w Mysłowicach w AŚ heh minęło 2 tygodnie dokładnie 16 dni odkąd wysłałam list i jeszcze ODP nie mam :( ale mam nadzieje że przynajmniej on dostał ten list

Olkownica 16 dni to naprawde niewiele jeśli chodzi o AŚ.. bardzo możliwe że Twój dostał już list.. a odpowiedzi spodziewałabym się za jakieś dwa tygodnie.. wszystko zależy od tego ile prokuratorowi zajmuje czasu cenzurowanie waszych listów..

Womanhood napisał:
Mi się zdaje, że z tymi maszynkami może być problem. Bo one się zaliczają do paczki higienicznej tak jak napisała Młoda21

wiecie udało sie maszynki doszły,tylko wysłałam karte do automatu ale prokurator mi zwrócił,choć powiedziałamże to tylko na wymiane na fajki ale to nic nie dało,więc ja już nie wysyłam kart tel.bo i tak zwrócą ale te maszynki to byłam w szoku:-D młoda21 ja też czekam od mojego na list narazie jest 8 dni a mieszkam w tej samej miejscowości co prokuratura i często w niej bywam ,a czy może być taka sytuacja że p.prokurator może dać mi osobiście ten list od mojego z aś jeżeli akurat tam byłam a ona go już przeczytała czy musi go wysłać?

Ostatnia edycja:
nie mam pojęcia.. nie miałam nigdy takiej sytuacji..
ale zawsze możesz zapytać prokuratora..

Metina jeśli akurat będą listy do Ciebie w prokuraturze, no i rzcz jasna już będą ocenzurowane, to będziesz mogła je dostać do ręki.

tak na pocieszenie ja zaniosłam list do pani prokurator w środe a w piątek juz był u mojego męza więc chyba jeszcze szybciej niz poczta , dzis znowu wysłałam trzy zobacztmy on tez dzis wysłaął jeden może za tydzień dojdzie

Pewnie ze szybciej niz z poczta.. bo przeciez zanim list dojdzie do aresztu to sa 2 dni..pozniej segregacja w areszcie - 1 dzien ..przekazanie do prokuratury to juz kolejny dzien... wiec mamy jw sumie 4.. plus z 2-3 dni u prokuratora... urzednikom wydaje sie ze to krotko, dla nas trwa wiecznosc:mad:

Ostatnia edycja:
Zdarza się że w prokuraturze tydzień albo dłużej listy leżą...

Jak dobrze, że mnie ta cała cenzura nie dotyczy... Za bardzo to skomplikowane. Ale i tak jestem piekielnie zła bo listy od mojego łobuza z ZK giną i nie dochodzą w ogóle :mad: Wolałabym chyba jednak czekać dłużej, ale doczekać się... ehhh

No mnie niestety dotyczy ja juz nie miałam kontaktu ze swoim od 2 tyg...:( ani listownego ani zadnego innego..

DominikaS ja już drugi zaniosłam do prokuratury czekam od ukochanego na list ,nawet dziś sie pytałam czy czasem nie jest w prokuraturze ale byli tak uprzejmi że odrazu sprawdzili i niestety nie było...boże jak długo to wszystko trwa już 9 dni i to mnie wkurza :-x wiec pisz ile mozna ja za dwa dni znowu pójde zanieśćlist żeby zdjęcia nasze przesłać żeby nas miał:)

dziewczyny ja na pierwszy list czekałam prawie miesiąc mimo tego że Mój P. wysłał go 2 dni po tym jak znalazł sie w AŚ. wiec 9 dni to naprawdę jest niewiele..

No Pani prokurator mojego M. Powiedziała.... zebyśmy przynosili.... bo to naprawde skraca czas...:)

no ja czekam prawie 3 tygodnie ;( ale wiem przynajmniej ze mi odpisał i list juz idzie xD

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót