Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
no tak macie racje,wiec zaczynam pisać następny i będe sie uprzykrzać pani prokurator bo jeśli naprawde zatrzymuje na tygodnie tak jak pisze młoda21 to w głowe można dostać,no ale zawsze będzie miał poczytać a co z maszynkami dobrze że wysłałam można dojdą? :(jest w aś

z tego co mi się wydaje to w kopercie można wysyłać listy, znaczki, koperty, gazety..
a maszynki to chyba do paczki higienicznej się zaliczają..
Ale mogę się mylić..

Mi się zdaje, że z tymi maszynkami może być problem. Bo one się zaliczają do paczki higienicznej tak jak napisała Młoda21

mi udalo sie wyslac same nozyki w liscie i doszly wiec chyba to jest roznie w kazdym ZK i zalezy od zmiany, najlepiej sie dowiedziec

zk we wronkach to tam nieciekawie ale klawisze mili ,a oni w zk jeszcze będą sprawdzać ten list jak już prokurator go sprawdziła?;)

Proszę nie używać obraźliwych zwrotów wobec funkcjonariuszy SW - M
.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
o kurcze o maszynkach do golenia to raczej nie slyszalam... chyba jakims fuksem musialy przejscm :o

adena napisał:
nie napisalam ze maszynki ale nozyki, pileczki pinpogowe itp.

kochana-piłeczki pinpongowe?ale numer...listonosz pewnie sie zastanawial co jest w srodku:D

Jeśli chcę wysłać list do chłopaka, który jest skazany i od aresztowania od pięciu dni znajduje się w AŚ... to w jaki sposób powinnam zaadresować kopertę?
Wiem, zdaję sobie sprawę, że być może pytanie brzmi idiotycznie...
ale co - wystarczy umieścić na jego kopercie imię i nazwisko oraz adres pod którym znajduje się budynek AŚ? :| nie znam nawet nr, nic... na dobrą spr niewiele inf. mi udzielono ;//

A gdzie znajduje się Twój chłopak? Adres aś znajdziesz na Ogólnopolskim Portalu Służby Więziennej. Masz napisać imię i nazwisko chłopaka, imię jego ojca (np. s. Zenona) i adres AŚ, w którym się znajduje.

znam adres AŚ i imię ojca ale nic więcej... wystarczy tylko tyle?

Areszt Śledczy
50-950 Wrocław, Ul. Świebodzka 1
(np.) Jan Kowalski, s. Andrzeja

????
bo bardzo zależy mi żeby list doszedł jak najszybciej.

dokladnie tak;)nawet jesli chcesz to moze byc imie i nazwisko,syn...,adres i bez podawania ze to areszt...poczytaj kilka postow wczesniej,dowiesz sie wszystkiego:)

Innoconent a po co pisać że to Areszt Śledczy? Nie musisz tego pisać. Tak samo szybko dojdzie jak nie będziesz pisać że to areszt. Jak chcesz żeby szybko doszedł to wyslij priorytetem

ooo... czyli nawet nie muszę umieszczać nazwy, że to AŚ? sam adresat i adres.
To nawet lepiej - jakoś niespecjalnie mam ochotę żeby wszyscy wiedzieli, że piszę do więzienia. ;]]]

Czy ja mogę włożyć do koperty papier, koperte, znaczek i moze jakis długopis - dla niego?

Tak możesz włożyć.
Zapoznaj się proszę z poprzednimi stronami tematu, tam na prawdę wszystko jest dobrze wyjaśnione. ;)

Wystarczy sam adresat i adres (nie musisz pisać że to AŚ), no i jak wiadomo musi być imię ojca, bo jak będzie 4 o takim samym imieniu i nazwisku, to list może do kogoś innego trafić

Listy tam dostarczaja osadzonym tego samego dnie co przychodzą , ja wysłałam w sobote mój J miał juz w poniedziałek w celi

Hmmm... teraz się pogubiłam... bo we wcześniejszych wpisach - które czytałam, było coś o tym, że wszystkie listy są zawsze sprawdzane, cenzurowane... i dlatego to tak długo trwa - że ja to wysylam do AŚ a to musi trafić do prokuratora, ptm on im to odsyła i dopiero trafia do prawidłowego adresata... dobrze zrozumiałam?:o

Innocenent mylisz pojęcia. Listy osób tymczasowo aresztowanych są cenzurowane przez prokuratora/sąd, zależy do czyjej dyspozycji jest osadzony. Za to listy skazanych (tych po wyroku) mogą ale nie muszą być kontrolowane przez administrację ZK/AŚ (nie przechodzą cenzury prokuratora czy sądu). A zarówno w AŚ jak i ZK mogą być osoby aresztowane i skazane jeśli są odpowiednie oddziały.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót