Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jestescie dzielne, a mi już sił brak...:( W zeszłym tygodniu zaniosłam dwa listy do cenzury i mam nadzieje, że mój G. już je dostał. Dziś zaniosłam kolejny list i panie z biura podawczego zaznaczyły, że normalnie wysyłają listy ze zwykłym znaczkiem, a tamte moje wyjątkowo poszły z priorytetowym, więc powinny dojść szybciej, ale teraz jak długo będzie trzeba czekać na odpowiedź? Myślicie, że około dwóch tygodni? Z aresztu listy chyba są wysyłane chyba tylko dwa razy w tygodniu...

Z tymi listami, to różnie bywa. Zależy kiedy zostaną ocenzurowane i wysłane - przez to najdłużej listy idą.
Już nie pamiętam gdzie to było, ale (o ile się nie mylę) korespondencja aresztowanego powinna być wysyłana najpóźniej na następny dzień.

Barbie ja czytalam gdzies ze korespondencja aresztowanego ale urzedowa powinna byc wystana nastepnego dnia,wiec nie wiem czy ze zwykla do <<nas>> jest tak samo...

No sama już nie wiem jak to jest, bo z moich obliczeń wynikało, że skoro listy zostały ocenzurowane i wyslane priorytetem we wtorek zeszłego tygodnia to najpóźniej wczoraj powinien dostać je mój G.. Na szczęście nie ma tragedii, bo dostał dziś:) Szkoda tylko, że teraz Bóg jeden wie jak długo będzie szedł list od niego do mnie....

laurka w praktyce to wyglada roznie. czasami list pojdzie tydzien, zasami dwa. moj łobuz np. zawsze dostawal listy po 3-4 dniach, a ostatnio dostal po 2 tygodniach. nie ma jakiejsc zasady.

laurka z tego co się orientuję to listy z Aś do cenzury są wysyłane 2 razy w tygodniu i nie ma na to wyznaczonych konkretnych dni. Tak mi powiedziały panie w biurze podawczym. Same nie wiedziały kiedy korespondencja do ocenzurowania dojdzie, bo rożnie z tym bywa.

Moj jest w As styszalam ze listy ida nawet miesiac i dluzej z tamtad...mam nadzieje ze moj wreszcie trafi do skrzynki:x

Laurka takze nie denerwuj sie, czasami moze byc zastuj tym bardziej ze mielismy niedawno dlugi weekend i moze maja mały nelad w papierkach :) ale list napewno dojdzie. trzeba sie uzbroic w cierpliwosc

mój też jest w AŚ, czekam na list i również muszę być cierpliwa, bo nerwy tu niczego nie przyspieszą niestety:( bądź dobrej myśli

jak sie jest w as to listy ida dluzej niz zazwyczaj ze wzgledu na cenzure, nim dotra, nim ocenzuruja, nim wysla, troszke minie. wiec nie ma co sie denerwowac

Laurka czekasz już 20 dni na list, a jak długo Twój już jest w Aś? Dostałaś już coś od niego?

Ja czekam na list już około 2 tygodni.. Niestety z tym trzeba być cierpliwym, bo sporo idą.. Najdłużej czekałam 3 tygodnie na list. Każdy był priorytetowy.

A$G 22 jest od 1 kwietnia jeszcze zadnego nie dostalam:(

Laurka to już sporo czasu minęło i powinien list dojść. Może zadzwoń do prokuratora i zapytaj czy dostał coś do ocenzurowania od Twojego. Myślę jednak, że lada dzień powinnaś się spodziewać wiadomości. Z aresztu nie wysyłają listów priorytetem, więc listy idą długo. Przez ten długi weekend majowy tak się wszystko przedłuża:x

Hmm dziś dostałam list z lich obliczeń wynika że szedł 18 dni :) razem z ocenzurowaniem oczywiście. Chociaż mieszkam ze 3-5 km od sądu list stamtąd szedł 2 dni :O Chyba na prawdę im się tam nie nudzi :| Achh mam nadzieje że ten koszmar się już niedługo skończy :D:(
Pozdrawiam

U mnie nadal w skrzynce pusto!!!Juz zaczynam sie denerwowac ze tak dlugo!!!A moj mi wyslal 6 listow a ja zadnego nie mam:x

Witajcie,ja tez mam ten sam problem .na list czekam juz miesiac!! czy to mozliwe? jestesmy w tym samym miescie..

oj możliwe możliwe....ja w tym tygodniu dostałam list napisany w marcu :x

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót