Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dziewczyny jestem początkująca na forum i mam problem. Mój A.... siedzi na rakowieckiej a AŚ na sankcji. Jak trzeba taki list zaadresować, do tej pory jak A... mial widzenia z adwokatem to dawałam listy przez adwokata, ale teraz to nie wiadomo kiedy to nastąpi.. chcę wysłać w tym tygodniu tylko nie wiem jak adresować, wysłać priorytetem czy normalnym??? Wiem ,że taki list zawsze trafia na poczatku do prokuratury a potem dopiero do aresztu więc nie wiem ile to będzie trwało. Jeszcze jedna sprawa A.... napisał mi w liście że ma problem ze znaczkami na list i chyba dlatego nie może ich wysyłać. Czy mogę mu przesłać znaczki w kopercie razem z listem??? Co do telegrosika to też nie wiem jak to jest. Ale podejrzewam że pewnie na śledczym dzwonic nie można.. tam w ogóle mało co można:( dramat:(:(

Miracle odpowiedzi na Twoje pytania są już zawarte w tym wątku :) Rozumiem , że jesteś zdezorientowana , ale naprawdę wystarczy poczytać. Każde te same pytanie powoduje , że wątek rozrasta się do ogromnej ilości stron.

Dziewczyny, czy mogę wysłać chłopakowi Playboya do aresztu? Ostatnio dostawał gazety bez problemów, ale nie próbowałam jeszcze z Playboyem. Fajna sprawa, bo kupiłam ten numer z okularami 3D :) no ale są tam zdjęcia rozebranych kobiet i nie jestem pewna, czy to przejdzie...?

A dlaczego ma nie przejść? Czy wizerunek rozebranej kobiety w tym kraju jest zakazany??

:) to wspaniale, dziękuję za szybką odpowiedź. no fakt, zakazu nie ma :) zastanawiałam się po prostu czy na to pozwalają, bo wcześniej czytałam różne mroczne wręcz opowieści o korespondencji, dozowaniu zdjęć i o tym, że na gazety trzeba mieć talon jak na paczkę. no w każdym razie dziękuję za odp.

malazebra napisał:
i o tym, że na gazety trzeba mieć talon jak na paczkę.

A to już jest "inna inszość". Być może trzeba mieć talon (lokalna specyfika). Ale nijak to się ma do tematyki gazety :-)

malazebra napisał:
Dziewczyny, czy mogę wysłać chłopakowi Playboya do aresztu?

Nieraz córki przysyłają swoim tatusiom bardziej frywolne gazetki, jednakże czy zostanie przekazane jest to uwarunkowane porządkiem wewnętrznym jednostki.

Miracle
ja listy wysyłam piorytetem poleconym zawsze! wtedy jest pewność ,że dojdzie i to w miarę szybko!
Znaczki i kartę możesz wysłać w liście... z tego co się orientuję od innych dziewczyn mi wiadomo,że jak ktoś ma sankcje to nie może dzwonić...ale nie jestem pewna na 100%

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Mam mały problem... dzisiaj bylam na widzeniu...z czego sie bardzo cieszę
Ale problem mianowicie dotyczy tego :
Misiowego zamkneli 26.07. dzisiaj jest 30.07 byłam raz na widzeniu i mogę iść jeszcze jutro,ale boje sie ,że do 30 nastepnego miesiaca go nie zobaczę...
Czy mogę iść jutro i po 1-wszym znowu przypadaja nam dwa widzenia...czy dopiero 30 będę mogła się z nim zobaczyć? szkoda bylo by żeby ta godzinka nam przepadła...a zarazem bardzo bym była zla na siebie ,że dopiero 30-tego nastepnego miesiaca go zobacze... Miala któraś z was taki problem?
Bardzo proszę o konkrety ... z góry dziękuje

Werka nowy miesiąc nowe widzenia, jeżeli jest na zasadzie skazanego i przysługują Wam dwa widzenia w miesiącu to z następnym m.iesiącem również macie dwa widzenia.
Jeżeli jest tymczasowo aresztowany to już zależy od organu wydającego zgodę na owe widzenie

Jak to jest właściwie, na p3 czytają listy czy nie?W kkw jest napisane że listy nie podlegają cenzurze, a czy mimo tego ktoś może to czytać?Dziękuję za odp.

Mój facet siedzi w AŚ i przysługują mi 4 widzenia w miesiącu. Pierwsze widzenie mam w sobote, juz nie moge sie doczekac.. dzisiaj rozmawialam z nim na odleglosc, wiem ktore okno jak go uslyszalam odrazu poczulam sie lepiej. A jak to jest z listami? Dzisiaj wyslalam drugi list priorytetem, dlugo ida takie listy?

wysyłał z was ktoś może drukowane listy? nie ma z tym problemu? bo boje sie ze moj misiek nie rozczyta sie z mojego pisma.

Polaa18
Dzisiaj wyslalam drugi list priorytetem, dlugo ida takie listy?
Taki list powinien w ciągu trzech dni dojść jeszcze zależy gdzie wysyłasz.
Czasami idą 3 dni czasami 6 dni czasami wogule nie dochodzą : )

ja wysłałam mojemu dwa listy priorytetem pierwszy 03.08 z mojej miejscowosci a drugi 05.08 z miejscowosci w ktorej odbywa wyrok i oba już dostał :). Jego list natomiast szedł jakieś 3 dni. Także tragedii nie ma. Myślałam, że będę czekać znacznie dłużej

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio jak wysyłałam list do Łobuza to doszedł następnego dnia już. Część ocenzurowanych listów dostaje część nie.. Jego listy do mnie idą średnio 7 dni :(
Polaa18 cierpliwości.. to Święte słowo na tym forum :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót