Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ja bym chciala sie dowiedziec ile idzie list do AŚ na służewcu ?

Lauraa napisał:
ja bym chciala sie dowiedziec ile idzie list do AŚ na służewcu ?

8 dni, albo 5 zależy czy zmianę ma listonosz Kaziu czy Stasiu.

Nie no normalnie nie mogę z tego pytania. Laura, przeczytaj sobie regulamin poczty, a jeśli chodzi Ci o to jak długo listy są cenzurowane przez odpowiednie organy to chyba na forum musiałaby siedzieć osoba, która ma akurat list, o który Ci chodzi i wtedy napisałaby Ci na kiedy go ocenzuruje... No bo chyba wiesz, że listy idą raz jeden dzień, innym razem, jeden tydzień, a jeszcze innym jeden miesiąc i że do jednego osadzonego coś może iść szybko, a do innego wolno.
Ale generalnie jeśli chodzi o czas cenzury to nie jest on ściśle określony.

Ostatnia edycja:
Akte co Ty taka dowciapna dzisiaj ?:D

Alura listy ida srednio 2 tygodnie w jedna strone

ja bym chciala sie dowiedziec ile idzie list do AŚ na służewcu ? czyli pytasz ile idzie twoj list...najlepiej wyslij priorytet polecony bedzie najszybciej

No tak, ale jak sobie wyobrazasz, że listonosz chodzi po kazdej celi i wrecza osobiscie kazdy polecony list ? Polecony jest do rak wlasnych, a gdzie cenzura ? trzeba sie czasem zastanowic zanim sie cos wymysli mądrego :)

a ja słyszałam ,że w niektórych AŚ lub ZK po prostu nie przyjmuja listów poleconych.

usazz napisał:
ale nie ma cenzury

Oczywiście, ze jest. Szczególnie w zk typu zamkniętego.
A polecony jak najbardziej zostanie dostarczony osadzonemu. Do rąk własnych. Ba - w domu może odebrać pełnoletni domownik. Ale w aś/zk tylko do rąk własnych :-) I nie przez listonosza z poczty.

Wierze Ci, ale nie jezeli chodzi o AS.

Forg, no tak jest moja pomyłka.

usazz napisał:
Wierze Ci, ale nie jezeli chodzi o AS.

Może zacytuj komu nie wierzysz?
Twierdzisz, że listonosz nie chodzi "po celach" by oddać do rąk własnych. To jak to jest z paczkami wysyłanymi pocztą??

Wysyłałam wielokrotnie listy polecone do ZK Gdańsk Przeróbka i zawsze docierały. Jak jest w innych jednostkach tego nie wiem. Aaaa i na Rakowiecką w Warszawie też wysłałam polecony i doszedł.

Forg, mi chodzi o to, że nie można wysyłać poleconych do Aresztu. I to na tyle ode mnie.

usazz napisał:
Forg, mi chodzi o to, że nie można wysyłać poleconych do Aresztu.

No i to co piszesz jest nieprawdą. Chyba, że podasz konkretny areszt oraz powody cofnięcia listu poleconego.

forg a z paczkami jest tak,że podjezdza pan z poczty i pan "bramowy" je kwituje i odbiera
tak samo jest z listami poleconymi

ZGODNIE Z ART26 CYT.USTAWY W PRZYPADKU GDY ADRESATEM PRZESYŁKI JEST OSOBA FIZYCZNA PRZEBYWAJĄCA W JEDNOSTCE,W KTÓREJ ZE WZGLĘDU NA CHARAKTER TEJ JEDNOSTKI LUB POWSZECHNIE UZNAWANY ZWYCZAJ DORECZENIE PRZESYŁKI JEST ZNACZNIE UTRUDNIONE LUB NIEMOŻLIWE(DOT.MIN.ARESZTÓW SLEDCZYCH)PRZEDMIOTOWA PRZESYŁKE DORĘCZA SIE KIEROWNIKOWI TEJ JEDNOSTKI LUB OSOBIE FIZYCZNEJ PRZEZ NIEGO UPOWAZNIONEJ

od chwili prawidłowego doręczenia osobie upowaznionej do ich odbiorupoczta nie ponosi odpowiedzialnosci za dalsza organizacje przekazywania korespondencji wewnątrz A.Ś/Z.K

Ostatnia edycja:
usazz napisał:
Forg, mi chodzi o to, że nie można wysyłać poleconych do Aresztu. I to na tyle ode mnie.

Ja zawsze wysylalam polecone do Aresztu i zadnego mi nie odrzucili

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót