Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
aha. to nastepnym razem kupie wieksza koperte. i napisalam mu ze je dolaczylam

Witam.

A ja mam inne pytanie, czy do osoby która jest w AŚ na 3 miesiące tymczasowo aresztowana czy mozna do niej pisać list polecony a jesli tak czy adresuje sie go tak samo jak zwykły ??

Można wysłać polecony- adresuje się tak samo tylko wypisuje się na poczcie kwitek.

Możesz wysyłać normalnie poleconym nawet za potwierdzeniem odbioru szczególnie jeśli wysyłasz jakieś dokumenty. Adresujesz tak jak zwykły list. To wszystko i tak będzie cenzurowane ale na pewno dojdzie :)

Ale rozumiem i znawet zwykły list i z 2 zdjecia moge poleconym wysłac ???

Oczywiście że tak. To nawet lepiej jak się wyśle poleconym bo ja jak mojemu wysyłałam ze 40 zdjęć zwykłym listem to gdzieś na poczcie przepadły. Potem wysyłałam poleconym za potwierdzeniem odbioru zdjęcia i dokumenty albo dawałam osobiście na widzeniu.

Witajcie,

Ja mam już trzyletnie (niestety) doświadczenie z listami..i pomimo tego,iż teraz nie wysyłam ich pocztą, tylko zanoszę do sądu i stamtąd po ocenzurowaniu są przewożone konwojem do aresztu, teoretycznie powinny być w Aś tego samego dnia...ale dochodzą nawet po 2 tygodniach :(((

A ja mam pytanie co do listów poleconych. To jak szybciej dochodzą??

W praktyce listy prawdopodobnie leżą głównie w Sądzie lub prokuraturze więc podejrzewam, że typ listu ma tu mniejsze znaczenie. Ale to tylko moje przypuszczenie.

[cytat="kadi"]W praktyce listy prawdopodobnie leżą głównie w Sądzie lub prokuraturze więc podejrzewam, że typ listu ma tu mniejsze znaczenie. Ale to tylko moje przypuszczenie.[/cytat]

Moje wysłane miesiac temu jeszcze nie dotarły a prok tłumaczy iz ma mase poczty, pracy i czekaja na sprawdzenie w kolejnosci.

Zreszta te listy juz nie maja znaczenia bo bylem na widzeniu jedynie zalezy mi aby fotke dostała moja połowa...która jest w jednym z listów.

Witam jestem tu nowa osoboą ale juz wiem ze będę tu częstym gościem. Mam pytanie mojego pana amkneli na tymczasowym przed swiętami i nie mam z nim kontaktu, Czy mogę do niego napisać list, wiem że będzie on ocenzurowanyprzez prkuratora ale musze mu powiedziec że będe czekała nawet gdybymialo to trwac wieki. Problem jest jeszcze taki że w sprawie do której go zatrzymali jestem podejrzaną i nie wiem czy on ma szns,e dostać jakikolwiek list od mojej osoby?? Prosze o jakąś
odpowiedź.

[cytat="barbla"]Witam jestem tu nowa osoboą ale juz wiem ze będę tu częstym gościem. Mam pytanie mojego pana amkneli na tymczasowym przed swiętami i nie mam z nim kontaktu, Czy mogę do niego napisać list, wiem że będzie on ocenzurowanyprzez prkuratora ale musze mu powiedziec że będe czekała nawet gdybymialo to trwac wieki. Problem jest jeszcze taki że w sprawie do której go zatrzymali jestem podejrzaną i nie wiem czy on ma szns,e dostać jakikolwiek list od mojej osoby?? Prosze o jakąś
odpowiedź.[/cytat]

Jesli napiszesz, że kochasz, tesknisz i bedziesz czekac to nic sie nie stanie powinien dostac list, nie pisz nic o sprawie itp bo wtedy nie dostanie go a oni zatrzymaja ja z reguły pisze co u mnie, pracy, co w domku jak kocham, ze tesknie itp a na widzeniu wszystko moge powiedziec i o wszystkim pogadac...

BARBLA a jaki art Twojemu dali :?: :?:

Oj moje srece ma art 299 i 258 wiec to poważne zarzuty ale i tak go nie zostawię anwet gdybym miala czekac lata

Mój adwokat zaczyna mnie wkurzac bo zapłaciłam mu juz sporą kwotę a on mi tylko radził żebym narazie nic do niego nie pisala ale tak sie nie da. Dlatego postanowiłam szukac pomocy gdzies indziej i dziekuję za pomoc zaraz napisz i wyślę mu parę kopert i znaczków moze on tez mi coś napisze.
Proszę:
1.nie pisać kolejno kilku postów;
2.nie odbiegać od tematu - Y

czy do listu mozna dolaczyc zdjecia czy cokolwiek innego ?

Witam wszystkich jestem tutaj nowa...wiele czytałam na temat ZK i jestem załamana Smutny Dnia 17.12.2007r Mój chłopak został zatrzymany przez tajniaków. Postawiono mu następujące zarzuty:
1. art. 204 § 1

2.art. 204 § 2

3.art. 190. § 1

Dzień później dowiedziałam się że przyznał się do 1-szego zarzutu. Obecnie przebywa w AŚ na Białołęce. Czy mam jakieś szanse kontaktu z nim?Czy mogę pisać do Niego listy? co mam robić? jestem bezradna nie znam się na tego typu rzeczach.Żyję z dnia na dzień nie mogę odnaleźć się w tym świecie bez Niego, tęsknię, płaczę jest mi strasznie ciężko bo nie mam z nim kontaktu Smutny.Obecnie prowadzone jest śledztwo. ile to jeszcze potrwa?Ile mu grozi?Czy ze względu na to że nigdy nie był karany i jest młody (23)jest szansa na wyrok w zawieszeniu?

Nita, staraj się nie odbiegać od tematu. Na luźniejszą rozmowę zapraszam do "tematu wolnego"....
Wszystkie odpowiedzi są w tym temacie, naprawdę wystarczy poczytać.
Listy zawsze możesz pisać, Ewcia już Ci napisała. Tylko nie pisz nic o sprawie, bo przechodzą przez cenzurę.
A jaki wyrok dostanie nikt Ci nie odpowie.

A co do listów to czy można je zawieść osobiście do AŚ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót