Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jak to mzoliwe? moj maz jest w zk w potulicach kolezanki chlopak jest w tym samym miejscu. jej listy dochodza na drugi dzien a moje nie doszly do tej pory wyslalam je kilka dni tewmu;/

listy sa cenzurowane, dlatego dlugo ida... a na paczke z ubraniami musi byc talon. Powinni ja odeslac do nadawcy, jesli skazany jej nie dostal

To jest mozliwe, jeśli twój mąż ma status tymczasowo aresztowanego, a chłopak koleżanki ma status skazanego. Przy tymczasowych list dodatkowo przechodzi przez prokuratora, dlatego czeka się dłużej niż u skazanego.

Mam takie pytanko... jeżeli mój facet odbywa karę,prosił mnie bym znalazła mu pewną ustawę... to czy mogę mu ją wysłać w liście? może to dziwne pytanie ale ja jestem totalnie zielona...

witam mam pytanie.czy moge mojemu mezowi w liscie przeslac napisany wniosek gotowy dla niego do podpisu?- z racji tego ze on jest lewy do pisania czegokolwiek...
-moglby miec jakies problemy przez to?

Możesz wysłać, nie powinien mieć przez to żadnych problemów.
Ja wielokrotnie wysyłałam pisma do podpisu.

dziekuje Wam bardzo za odpowiedz!!! Nawet nie wiecie jakie to dla mnie wazne!!!

a mam jeszcze jedno.. czy moze on byc wyslany w wiekszej kopercie z racji tego ze napisalam go na papierze podaniowyn...moze to glupie pytanie, ale przynajmniej bede miala wewnetrzny spokoj ze wszystko ok bedzie:) dziekuje

Ja np. wysyłałam w bąbelkowej ... książkę :)Mój dostał ją bez problemu. Trzeba tylko wysyłać jako list. Nie ma znaczenia w jakiej kopercie zapakujesz.

Hej dziewczynki i nie tylko :)
Wysłałam książkę i wiem że normalnie książki dochodzą bez problemu ale przywiązałam do niej wstążkę z racji urodzin ;P Co o tym myślicie,nie będzie problemów ?;>

Nie no do wstążki to sie nie powinni przyczepić :) spokojnie :)

Moje listy dochodza podobno bardzo szybko tak mi mowil moj Łobuz...natomiast od niego przychodzą długo...dostaje raz na miesiąc...ale wszystkie naraz....nie wiem od czego to zalezy.

witam. Mam pytanie mój chłopak jest skazany i odsiaduje kare w Myslowicach. Wyslałam mu list i kartke formatu A4 czy dostanie go czy mi odeśla?

Wklej tutaj treść listu, to ocenimy, czy nie napisałaś czegoś, co spowoduje zatrzymanie lub ocenzurowanie listu.
A jak nie chcesz wklejać to poczytaj sobie cały ten temat, może coś Ci dotychczasowe wpisy pomogą.

Moj jest na AŚ czy zanoszac list do prokuratury musze naklejac znaczek czy nie ?

Niestety,jesli chodzi o ksiazki,to nie wszedzie jest tak,ze osadzeni moga otrzymywac poczta.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót