Listy od/ do osadzonego - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jutro ide zaniesc paczke, mam tez list do meza niewyslany,czy musze go wysylac czy bedac w areszcie poprosic zeby mu go dali?

Jak nagrobną- to można, bo chodnikowa by nie przeszła

b-kulig napisał:
jutro ide zaniesc paczke, mam tez list do meza niewyslany,czy musze go wysylac czy bedac w areszcie poprosic zeby mu go dali?

oczywiscie, ze nie musisz wysylac. Ja co prawda zostawialam w biurze nadawczym w sadzie, ale mysle, ze w areszcie tez mozna, bo i tak wysylasz list na areszt.

teufelek napisał:
ale napisalam najprawdziwsza prawde znana z praktyki.

To może będziesz łaskawa napisać której jednostki to dotyczy? Bo są więzienia w Polsce gdzie list nie zostanie przyjęty. Musi być wysłany pocztą.

forg napisał:
To może będziesz łaskawa napisać której jednostki to dotyczy? Bo są więzienia w Polsce gdzie list nie zostanie przyjęty. Musi być wysłany pocztą.

Napisalam, ze zostawilam w Sadzie (Bialystok) w punkcie/biurze podawczym. Raz nawet proszac o zgode na widzenie z tymczasowo aresztowanym oddalam w rece Prokuratora, bo i tak on to cenzuruje. Co do aresztu to przypuszczam, ze w sekretariacie tez mozna, ale to tylko moje przypuszczenia, bo nigdy tego nie robilam.

teufelek napisał:
Co do aresztu to przypuszczam, ze w sekretariacie tez mozna, ale to tylko moje przypuszczenia, bo nigdy tego nie robilam.

Czyli nawet nie możesz powiedzieć, że przetestowałaś a radzisz komuś tak jednoznacznie.

sluchaj przeczytaj sobie jeszcze raz moja pierwsza wypowiedz, a potem komentuj. Pisalam a'propos Sadu, ze tam zostawilam. Skoro w Sadzie przyjmuja to domniemam, ze w areszcie tez mozna zostawic, ale jak napisalam - nie wiem - nie sprawdzalam. Ale na 100% wiem, ze w Sadzie mozna. Poczytaj w internecie, albo zadzwon jak nie wierzysz.

Forg mnie ukamienuje, ale ja dawałam mężowi listy podczas widzeń :p

mi chlopak przekazal list na widzeniu, ale tego tematu wolalam nie poruszac ;) mozna? mozna.

teufelek napisał:

I co chcecie udowodnić?
Podajcie jednostkę, typ zakładu karnego, w którym skazany odbywał karę (lub zaznaczcie, że był tymczasowo aresztowanym) i wtedy zobaczymy, czy to było zgodne z przepisami czy nie.

w Aś w Toruniu trzeba list tylko przez poczte a ze dostaje sie go po 3-4 dniach to juz inna sprawa

Witam. Mam pytanie czy do listu mogę dołączyć czyste kartki podaniowe, znaczki i długopis?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót