nagradzanie i karanie w więzieniach

• Autor wątku Autor wątku akos6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam przeczytałam cały temat i mam pytanie,które jeszcze nie padło czy jeżeli Mój siedzi w ZK na p2 i rozmawiamy przez okno ,to co grozi mu kwit?

ojj to nie dobrze, ale chociaż te parę chwil jest to takie piękne :D
oby się udawało jak najdłużej...

myśleliśmy o tym,ale ten krótki kontakt jest dla nas ważniejszy nie zawsze w sumie rozmawiamy nie raz jest tak że tylko patrzymy na siebie. I zapewne jeżeli doszłoby już do tego kwita to przestaniemy się spotykać pod oknami (co i tak się rzadko zdarza)

Swojego czasu i ja chodziłam na takie okienne "randki" :ooo:, dlatego wiem aneciora jak wiele to dla Ciebie znaczy,mimo tego jakie konsekwencje ze sobą wiąże...

aneciora-..."ale chociaż te parę chwil jest to takie piękne
oby się udawało jak najdłużej..."
Co jest taaakie piekne??? gadanie przez okno?? Niech to trwa...jasne, kolejny wniosek o ukaranie. Na Twoim miejscu przetłumaczylabym temu twojemu osadzonemu,ze głupio robi..A Ty mu szkodzisz równiez. Nie lepiej isc na widzenie przysługujace i byc w porzadku?

ingab napisał:
aneciora-..."ale chociaż te parę chwil jest to takie piękne
oby się udawało jak najdłużej..."
Co jest taaakie piekne??? gadanie przez okno?? Niech to trwa...jasne, kolejny wniosek o ukaranie. Na Twoim miejscu przetłumaczylabym temu twojemu osadzonemu,ze głupio robi..A Ty mu szkodzisz równiez. Nie lepiej isc na widzenie przysługujace i byc w porzadku?

bla bla bla bla bla. Nie znasz strony czekajacej-nie wypowiadaj sie. Bo moja racja jest najlepsza. aneciora skoro oboje zdajecie sobie sprawe z konsekwencji to macie swiadomosc ze moze skonczyc sie to wnioskiem karnym. Ulotne chwile ulotne jak ulotka :)

Mery Jane napisał:
aneciora skoro oboje zdajecie sobie sprawe z konsekwencji to macie swiadomosc ze moze skonczyc sie to wnioskiem karnym. Ulotne chwile ulotne jak ulotka :)

Może skończyć się przeniesieniem skazanego do innego typu zakładu karnego. I nie będzie to typ otwarty. I nie będzie to za karę.

Mary Jane dziękuje za zrozumienie :) no co niektórzy nie rozumieją,ale wydaje mi się,że to jest tylko i wyłącznie Nasza sprawa i Nasza decyzja,bo jeżeli doszłoby do wniosku o ukaranie to chyba Jego a nie waszych chłopców :?

aneciora napisał:
Mary Jane dziękuje za zrozumienie :) no co niektórzy nie rozumieją,ale wydaje mi się,że to jest tylko i wyłącznie Nasza sprawa

A on przebywa sam w tej celi? Będzie miał na tyle cywilnej odwagi, by na pytanie przełożonego "kto rozmawiał przez okno" odpowiedzieć "ja"?

forg napisał:
A on przebywa sam w tej celi? Będzie miał na tyle cywilnej odwagi, by na pytanie przełożonego "kto rozmawiał przez okno" odpowiedzieć "ja"?

Nie rozmawiamy z celi i zawsze jest sam przy tym oknie. I zaskoczę Cię ma na tyle cywilnej odwagi,pozatym nie ma innego wyjścia skoro jest sam przy oknie. :D

Czy ,,wniosek o wymierzenie kary dyscyplinarnej" po jakims czasie ,,wygasa"? Czy do końca odbywania kary ma takie samo znaczenie?

Zostaje w teczce osadzonego, a ile? Nie wiem może do jego śmierci - nie wiem ile takie dokumenty są trzymane...

Wnioski karne mogą być powodem:
*przeniesienia więźnia do innego ZK
*odrzucenia wniosku o wokandę
*odrzucenia wniosku o warunkowe zwolnienie po odbyciu połowy kary w trakcie wokandy
*zmianę zakładu karnego np z półotwartego na zamknięty
*odrzucenie wniosku o widzenia niedozorowane i przepustki
*odrzucenie wniosku o podjęcie pracy poza ZK (w przypadku p2 i p3)

anek86 napisał:
Wnioski karne mogą być powodem:

Same wnioski nie. Kary dyscyplinarne - i owszem. Wniosek nie musi zakończyć się ukaraniem.

I nie rozpędzałbym się z tymi wnioskami wymienionymi powyżej. Powodem wszystkich tych zdarzeń nie są kary dyscyplinarne tylko jeśli już negatywna opinia o skazanym.

dajmy na to ze dzis skazany otrzymal kare czyli tzw kwit i czy gdy bedzie mial np sprawe o wyrok laczny za rok to ta kara bedzie dalej brana pod uwage przez sad jako zachowanie w ZK? czy sad bedzie patrzyl badziej na aktualne zachowanie skazanego?

Sąd bierze pod uwagę zachowanie skazanego, w tym kary dyscyplinarne, z całego okresu odbywania kary.

Ostatnia edycja:
Czy system nagród i kar funkcjonuje na terenie AT? Czy może to mieć jakiś wpływ na wokandzie jeżeli zyskuje się nagrody?

Czy mandaty i grzywny zasądzone przed odsiadką mają wpływ na wokandę?

Powrót