*** - niemiecka firma problem

• Autor wątku Autor wątku kpiwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dziabong ciesz sie,ze u Ciebie ok, ja bede grzecznie,ze spokojem czekac na odpowiedz:) Wielka szkoda,ze tak krotko bylam na tej stronce,bo mozna poznac swietnych ludzi.:)

Właśnie dostałem email od nich:
Witaj,

Dziękujemy za wiadomość.

Płatność przelewem nie podlega automatycznemu przedłużeniu. Pana Konto Premium wygaśnie w dn. 29.08.2010, a następnie konto przejedzie w status podstawowy. Będzie Pan mógł wtedy ponownie wykupić Członkostwo Premium.

Pozdrowienia
Alicja Malinowska
Kierownik Działu Obsługi Klienta eDarling

Dziwnie mi to policzyli, bo Premium kończyło mi się 14.08. Nie wzięli kasy i nic nie chcą ;) o no i o 2 tyg mam dłużej premium ;) Pierwszego maila wysłałem 5 dni temu, a drugiego wczoraj.

Wydaje mi się, że nie taki diabeł straszny jak go malują.

wyslalem dzis im fax z wypowiedzeniem i na mailu dostalem odpowiedz po 2 godz. tylko jak bedziecie wybierac nr faxu piszcie 0049 30991949537 to numer jaki podali, czlonostwo premium wygasa 7 wrzesnia rowno miesiac po ,to chyba juz ok bedzie

Wymieniłem wiadomości z ludźmi ( Polakami) pracującymi dla eDarling.pl ( kontaktów nie podam bo osoby nie pracują w dziale obsługi klienta). Otrzymałem zapewnienie,że wszystkie wypowiedzenia zostaną rozpatrzone nawet te zawierające tylko login i hasło. Firma i pracownicy są w porządku. Wydaje mi się,że trochę spanikowaliśmy.

To może dowiedz się, czy nasze profile też stamtąd znikają. Pisałam parę postów temu, że czasem po usunięciu jakiejś propozycji z listy, pojawiała się informacja, że nie mogę się tą osobą skontaktować, bo usunęła swój profil. No to jak się znalazł w propozycjach?? Dlaczego mogłam zobaczyć jego profil?? Na wszelki wypadek zanim skasowałam swój profil, usunęłam zdjęcie i wszystkie dane i odpowiedzi, jakie się dało. Ale czy to wystarczy?

Odpowiedzi nie dostałem i nadal cierpliwie czekam.
W tym samym czasie czyszczę bron i pakuję granaty.
Nie zgadzam się, z tezą o panice. Tak skonstruowana konstrukcja finansowania jest skandaliczna i co najgorsze większość (stawiam że 99%) dowiaduje się o niej "po" zapłacie a nie "przed".
Brak możliwości likwidacji statusu w swojej zakładce w panelu administracyjnym to debilizm.
Czy wyobrażacie sobie wysyłanie faxów lub e-maili do nk lub facebooka?

Będę miał pewność, że wszystko jest ok nie jak dostanę e-mail z wyrazami żalu od jakiejś panienki z bok ale jak się okaże, że moja kasa nie zasiliła jakiegoś niemieckiego piiiii....
I dlatego mimo wszystko czyszczę broń ;)
Pozdrawiam,
Gem69

p.s. a tak już spokojniej i konkretniej: zgodnie z zapisami ich regulaminu traktuję fakt wysłania e-maila do nich jako pełnoprawną rezygnację z usługi. I tyle.

Ostatnia edycja:
@Milagro W regulaminie jest chyba napisane,że po 15 miesiącach nieużywania(nielogowania) konto jest kasowane automatycznie. Może funkcja kasowania z poziomu konta nie odwołuje się bezpośrednio do bazy danych i jest jakieś opóźnienie.
@Gem69 taki sposób rezygnacji tylko dodaje im niepotrzebnej roboty dziwię im się.Poza tym użytkownik premium powinien być traktowany jak król.W końcu dołożył się do interesu. A tymczasem testuje możliwości Poczty Polskiej i granice cierpliwości.

Ostatnia edycja:
Witam, właśnie otrzymałam maila, że moja rezygnacja została przyjęta. Maila wysłałam 13.08 więc szybko odpisali :) Otrzymałam coś takiego:

" dziękujemy za wiadomość.

Otrzymaliśmy Twoją rezygnację z korzystania z naszego serwisu. Zgodnie z życzeniem Twoje Członkostwo Premium wygasa w dniu 14.10.2010.

Jest nam niezmiernie przykro z powodu Twojej decyzji. Jednocześnie pragniemy zapytać o powody Twojej rezygnacji z Członkostwa Premium w naszym serwisie. Czy znalazłaś już idealnego Partnera? Jeśli tak, to gratulujemy serdecznie i cieszymy się razem Tobą. Opowiedz nam swoją historię w krótkim mailu i prześlij na adres historiemilosne@edarling.pl !" Może niepotrzebnie panikujemy ? ;)

Dzis rano wyslalam do eDarling maila z rezygnajaca,przed chwilka dostala potwierdzenie od nich,ze czlonkostwo zostalo zakonczone. Dla zainteresowanych,nie martwic sie,jesli ktos ma ochote wykupic to smialo. Z rezygnacja nie ma problemow.Pozdrawiam serdecznie :)

Balerinaa dziwne, bo ja pisalam dzis i dzis dostalam odpowiedz, nie podawalam swoich danych, wyslalam tylko @ gdzie napisalam imie,mojego @, i prosbe o rezygnacje.
A kiedy Ci sie konczy?

Balerinaa moze ma to jakies znaczenie,ja mialam tylko na miesiac(moze dlatego taka szybka odpowiedz). Nic sie nie martw odpowiedza i Tobie.:) Jak jeszcze masz mozliwosc to poznawaj:)

to 29 stycznia ci wygasnie czlonkostwo. ale z tego co pisano powyzej konto mozna usunac zaraz po zaakceptowaniu rezygnacji

to dziwne bo ja tez na miesica tylko wykupilam a mi zaden e-mail od nich nie przyszedl wiec nie wiem jak to sie dzieje ze inni dostaja a ja nie wiec naprawde zaczynam sie zloscic

to co jak komus odpisali to mozna juz smialo usuwac konto ?

Błagam pomóżcie co Wy napisaliscie w tych rezygnacjach? Zaczynam sie zastanawiac moze zle napisalam ta rezygnace i dlatego nie dostaje odpowiedzi:confused:confused:

wypwłnij formularz który oni zameścili na stronie edarling. Wtedy bedziesz miec pewnosc ze wszystko cochcieli zostalo napisane. Tyle ze tam trzeba podawac adres i nazwisko

Witam! Jestem w podobnej sytuacji. Prosze osoby którym udało się usunąć konto premium poprzez maila o podeslanie treści jaką wysłaliście w celu rezygnacji.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót