*** - niemiecka firma problem

• Autor wątku Autor wątku kpiwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Może w przyszłości zmienią coś z tym Premium na bardziej przyjazne dla ludzi 8) Na razie poszukam swojej polówki w realu - choć przez ten serwis poznałam kilku fajnych ludzi, ale tez kilka jakby to powiedzieć oszołomów:-D Pozdrawiam :roza:

klara23 napisał:
Hej tak czytam sobie wypowiedzi tez sie zarejstrowałam i po przeczytaniu forum troszke mnie przeraziło. Jednak chciałam sie upewnić. Bo ja dostałam informacje ze automatyczne przedłużenie jest możliwe tylko w płatności kartą czyli jeśli zapłaciłam przelewem nie musze składać wypowiedzenia i konto samo wygaśnie. Prosze o opdwiedz :)

Witam wszystkich użytkowników e-darling.
Ponieważ mimo rezygnacji z ich usług we wrześniu 2010 (skutecznej do grudnia, jak się okazało) mimo mej woli pobrano w grudniu z mojej karty kredytowej kwotę za korzystanie z ich usług, poszukuje osób o podobnej historii w celu złożenia pozwu zbiorowego o bezprawne udostępnianie danych osobowych ( po ustaniu umowy zawartej na trzy miesiące, co poświadcza brak płatności z mojej strony za pażdziernik, listopad i grudzień) przez e-darling, oraz, co za tym idzie, bezpodstawną grabież środków z osobistego konta jako działanie wbrew umowie skutecznie zerwanej oraz:mad: woli dysponenta konta.

Witam. Włosy się jeżą jak to wszystko czytam. I Mnie diobełek pokusił żeby się zalogować na edarling i opłacić pakiet. Dobrze zdaję sobie sprawę z tego, że nie szuka się tej drugiej połówki na necie, ale jak to kobieta naiwna znowu jestem na takim portalu, co tylko przynosi rozczarowanie. Ale nie o to Mi chodzi - Ja dopiero niedawno wykupiłam pakiet, czy powinnam już wysłać wypowiedzenie, bo i tak z tego zrezygnuję, czy mam czekać, aż będzie np. miesiąc do końca ??

Witam!
Przeczytałem kilka stron z tego tematu i większość pytań i odpowiedzi z merytorycznego punktu niczym się nie różni więc myślę, że nie popełnię wielkiego przestępstwa jeżeli napiszę coś innego ;) Zarejestrowałem się na eDarling, straciłem swój czas na testy osobowości, a później się okazało, że serwis nic nie oferuje bez uiszczenia opłaty (może jedynie irytację użytkowników, bo co z tego, że zadam komuś pytania, ten ktoś zmarnuje swój czas, żeby odpowiedzieć, a ja i tak nie będę mógł tego przeczytać, to jakieś nieporozumienie). Jedyny plus jaki widzę to brak reklam. Moja ciekawość nie dawała mi spokoju i tak trafiłem tutaj :) gdzie jest wielu niezadowolonych, nabitych w butelkę tak jak ja osób. I teraz sedno sprawy, mam 28 lat, jestem z Poznania i szukam dziewczyny :) Jak ktoś ma ochotę może do mnie napisać. Pozdrawiam

Cześć!
Ja też jestem w trakcie wyplątywania się z tej sprawy. Ja nie mam szczęścia w miłości a mam już skończone 29 lat! A ten portal może z początku ciekawy,ale jak zaczęłam analizować sprawę to doszłam do wniosku, że nie ma to najlepszego sensu.

Członkostwo Premium wygasa mi 8.03.2011 - i co? wtedy będę mogła uwolnić się od tego ZŁA?

marekram napisał:
Witam wszystkich użytkowników e-darling.
Ponieważ mimo rezygnacji z ich usług we wrześniu 2010 (skutecznej do grudnia, jak się okazało) mimo mej woli pobrano w grudniu z mojej karty kredytowej kwotę za korzystanie z ich usług, poszukuje osób o podobnej historii w celu złożenia pozwu zbiorowego o bezprawne udostępnianie danych osobowych ( po ustaniu umowy zawartej na trzy miesiące, co poświadcza brak płatności z mojej strony za pażdziernik, listopad i grudzień) przez e-darling, oraz, co za tym idzie, bezpodstawną grabież środków z osobistego konta jako działanie wbrew umowie skutecznie zerwanej oraz:mad: woli dysponenta konta.

Też się tego obawiam,więc myślę nawet aby zamówić nową kartę i zmienić jej numer,ale czy to coś da?

Nokia2011 napisał:
Cześć!
Ja też jestem w trakcie wyplątywania się z tej sprawy. Ja nie mam szczęścia w miłości a mam już skończone 29 lat! A ten portal może z początku ciekawy,ale jak zaczęłam analizować sprawę to doszłam do wniosku, że nie ma to najlepszego sensu.

Członkostwo Premium wygasa mi 8.03.2011 - i co? wtedy będę mogła uwolnić się od tego ZŁA?

Pożyjemy zobaczymy - też mam podobny termin zakończenia współpracy z tym serwisem :roll:

Myślę, że sprawa pomyślnie się zakończy. Oni chyba wiedzą z doświadczenia,że lepiej nie szarpać się z klientem,bo jak zacznie się nagonka telewizyjna,to mogą stracić tych klientów, których jeszcze mają.

Portal byłby dobry gdyby można była zawieszać konto samodzielnie bez automatycznego przedłużania umowy. Tylko by, np: po pół roku przysłaliby info z zapytaniem czy zawieszenie konta przedłużyć czy automatycznie usunąć i tyle.Człowiek by się zastanowił czy dalej chce mieć profil czy nie. A tak to...dużo reklam w internecie,tv i gorzki smak rozczarowania.

Są przecież całkowicie darmowe portale randkowe - po co ryzykować z tymi płatnymi? Wystarczy wrzucić w Google "darmowy portal randkowy" i da się znaleźć portale nie pobierające żadnych opłat.

Szanowni Użytkownicy eDarling,

w odpowiedzi na Państwa pytania i wątpliwości dotyczące zasad korzystania z portalu eDarling, a w szczególności płatności za usługę Premium, pragniemy przypomnieć i zapewnić Państwa, iż:

- każdy Użytkownik portalu eDarling, który nie wyraża chęci skorzystania z automatycznego przedłużenia wykupionego abonamentu, może w każdej chwili zrezygnować z tej opcji, zachowując określony w regulaminie okres wypowiedzenia. Wypowiedzenie Członkostwa Premium może zostać złożone zarówno w formie pisemnej (list, faks lub e-mail) jak i telefonicznie, za pośrednictwem bezpłatnej infolinii pod numerem: 0 800 702 192.

- pobieranie jakichkolwiek opłat po zakończeniu okresu umowy wypowiedzianej w terminie jest absolutnie niezgodne z zasadami eDarling. Gdyby jednak taka sytuacja miała miejsce, wówczas byłby to ewidentnie błąd techniczny i w takim przypadku bezpodstawnie pobrana opłata zostałaby jak najszybciej zwrócona Użytkownikowi. Gdyby tego typu sytuacja się zdarzyła, prosimy o niezwłoczne poinformowanie nas drogą mailową pod adresem premium@edarling.pl lub telefonicznie za pośrednictwem bezpłatnej infolinii.

Ponadto, w przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących zasad korzystania z naszego portalu, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta. Nasi pracownicy chętnie udzielą Państwu pomocy.

Mamy nadzieję, iż powyższe informacje pomogą rozwiać Państwa wątpliwości i pozwolą bez obaw korzystać z eDarling, a nasz portal dostarczy Państwu wielu radosnych chwil.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół eDarling

Ostatnia edycja:
Mam pytanie , jezeli po zalogowaniu wchodze na KONTO UZYTKOWNIKA,potem wybieram MOJE DANE . Tylko ze u mnie jest MOJ STATUS PODSTAWOWY ,A nie STATUS PREMIUM.Problem jest taki ze w podstawowym statusie nie mozna do nikogo pisac i wysyłac wiadomosci,ja posiadam podstawowy i moge wysyłac wiadomosci ,i oczka wiec jest to normalne, jezeli nie posiadam konta premium :-(.

Powiem Wam szczerze, że nie śledziłem tego tematu. Zainteresował mnie nim tak naprawdę mój znajomy, który pytał się mnie właśnie o ocenę prawną tego zjawiska.

Czytałem ten temat i oczom nie wierzyłem, że nikt Was nie naprowadził co macie robić.

Szczególnie nie tyle zdziwiło, co zaniepokoiło mnie sformułowanie wyrażone przez jednego użytkownika

Powyższe wskazuje, że ostatecznie firma nie stosuje się do wewnętrznego regulaminu, jak i przepisów prawa i w sądzie pewnie udało by się wygrać rozprawę, ale komu by się chciało w Niemczech o to walczyć?

Otóż NIE !!!. Stosujemy PRAWO POLSKIE oraz właściwe są POLSKIE SĄDY.

Więc jeśli ktoś nie dostał pieniędzy to śmiało może wystąpić o nakaz zapłaty przed polskim sądem.

Szczegóły tego zjawiska, opis stanu prawnego przedstawiłem na Prawo Nowych Technologii: eDarling.pl łamie prawa konsumentów !

Mam nadzieję, że komuś pomoże, szczególnie, że teraz pełno reklam eDarling w polskiej telewizji.

Osobiście jestem ciekaw ustosunkowanie się do tego użytkownika pod nazwą eDarling. Myślę, że jest szansa dostać szybciej ustosunkowanie się tutaj, niż jak miałbym czekać parę tygodni na maila.

Ostatnia edycja:
hej dzięki że to przeczytałam już miałam wysłać kasę ale z bankiem coś nie tak ja się zalogowałam ale nie mam premium nie wykupiłam to chyba mi nic nie zrobią

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dzwoniłem właśnie dzisiaj na infolinie do eDarling.pl i ku mojemu zdziwieniu powiedziano mi że jeśli dokonujemy płatności przy użyciu Dotpay przelewem online nie musimy wypowiadać umowy.

witam. Mam pytanie, od 18.09 aktywowalem konto premium na 6miesiecy. Po przejrzeniu forum złapałem sie za głowe i postanowilem zrezygnowac z tej "przyjemnosci".Pytanie dotyczy tego, czy jezeli wysle maila z rezygnacja w okresie 2 tygodni mam szanse na odzyskanie pieniedzy na reszte okresu?

Cześć;
Ja z kolei miałem przypadek taki.
Bez mojej wiedzy i zgody pobrali opłaty z mojej karty kredytowej. Jak to było.....
Zarejestrowałem się w grudniu zeszłego roku. Nie pamiętam, lecz jakąś opłatę chyba uiściłem. Korzystałem z tego konta około 1,5 miesiąca po czym zapomniałem o nim.
W maju tego roku znowu do niego wróciłem i aby z niego w pełni korzystać zapłaciłem kartą kredtową. Należę do osób które nie przeglądają wyciągów bankowych regularnie, toteż we wrześniu dopiero spostrzegłam na wyciągu za sierpień że zrobili transakcję na kwotę 49zł. Sprawdziłem i okazało się - w lipcu też 49zł. Kartę zastrzegłem na szczęści 16.09.11 - pobierali opłaty 18-go lipca i sierpnia
Mam dwie przestrogi;
1. Nie róbcie opłat kartą kredytową. Sami potem pobierają opłaty!!!
2. Też nie róbcie opłat - przelewami z konta (opcja do wyboru zamiast karty kredytowej). Tutaj trzeba podać pełne dane - łącznie z adresem zamieszkania. W związku z tym jest szansa że będą nękać monitami związanymi z opłatą.

Pozdrawiam.

Mam pytanie mam konto premium na jeden miesiąc wykupione, ja mam napisane w konto użytkownika-moje członkostwo- Informacje o moim członkostwie- Przedłużenie: Deaktywowane mam to rozumieć ze nie muszę wypowiadać im umowy, na marginesie dokonałem im wpłaty przez dotpay ale jedyne co tam podałem to email potem też nie podawałem ich żadnych danych o mnie. Powinienem zadzwonić do nich i podać im Kod bezpieczeństwa?

Witam, rok temu zarejestrowałam się w serwisie i oplaciłam składkę Premium, po miesiącu od aktywacji konta, zdążyłam zapomnieć o tym serwisie. Rok mija i się okazło, że z karty ściągnięto mi opłatę na kolejny rok :(.Wysłałam e-meila z informacją o rezygnacji z członkostwa mam nadzieję, że dostanę jakieś potwierdzenie zwrotne o wykluczeniu mnie z grona zacnych członków serwisu.A tak swoją drogą, czy mają prawo bez mojej zgody ściągnąć mi okresloną kwotę z karty? Pytam dlatego, bo ostatnio uruchomiłam usługę w banku tzw.zabezpieczenie karty, dostaję kod sms-em i wtedy mogę opłacić transakcję. Czy warto w ogóle tutaj kłócić się z bankiem w tej sprawie?
Pozdrawiam

Także zarejestrowałam się na tym "wyjątkowym" portalu.Próbowałam zrezygnować z członkostwa ...długggoooo.Wysłałam 9.e-maili z rezygnacją z członkostwa.Otrzymałam jedynie odpowiedź z automatu na temat procedury usunięcia konta.Po czym okazywało się,że po zastosowaniu procedury nadal nie można usunąć konta-powracała ciągle strona z linkiem "usuń konto" i po wykonaniu kolejnych kroków od początku strona "usuń konto". Na infolinii /oczywiście żaden z odbierających telefon nie chciał się przedstawić/ pomimo tego,że Ja przedstawiałam się z imienia i nazwiska. Przy kolejnym połączeniu/za każdym razem inny głos/ panienka trzasnęła mi słuchawką....
Dzwoniłam na infolinię niemiecką-numer nieaktualny!!!! Wysłałam wypowiedzenie listem poleconym-bez odpowiedzi.
Zablokowałam konto w banku i kartę kredytową/przez nią dokonywałam opłaty członkostwa/ i wiecie co? Kiedy zabrakło możliwości ściągania pieniędzy-została przyjęta moja rezygnacja z członkostwa w edarling. Otrzymałam liścik,że konto zostało usunięte.
MYŚŁĘ,ŻE OSZUKAŃCZA DZIAŁALNOŚĆ NIEMIECKIEGO PORTALU W POLSCE POWINNA BYĆ UGŁOŚNIONA W SZERSZYCH MEDIACH !!!! :mad:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót