*** - niemiecka firma problem

• Autor wątku Autor wątku kpiwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
eDarling.pl - jeden wielki kit

cześć wszystkim...nie chce mi się dużo pisać więc potwierdzam tylko to co napisał MSPM...eDarling to jeden wielki przekręt...polegający przede wszystkim na tym że nie odpowiadają na maile...faxy itd...mówiąc krótko jak już ciebie złapią to ciężko się z nimi skontaktować żeby cię wypuścili...totalne lekceważenie ludzi...ja od 19 sierpnia próbuję wyjść z premium..pisałem maile na wszystkie możliwe adresy...wysyłałem faxy i narazie nic...ale ich problem polega na tym ze mnie wkurwili więc teraz tego nie odpuszczę:):)...ciekawostka: eDarling podaje 2 sprzeczne numery faxu na który można wysłać rezygnację..jeden ma końcówkę 549 drugi 537...zresztą wysłanie faxu na oba z tych numerów narazie nic nie dało..od 10 dni czekam na odpowiedź i nic...NIE DAJCIE SIE...

RE: eDarling.pl - jeden wielki kit

tu wyslij rezygnacje info@edarling.pl a gwarantuje ci ze zadziala i w ciagu 1 min dostaniesz automatyczna wiadomosc ze twoje zgloszenie zostalo przyjete :)

reklamuja sie glownie w weekendy z tego co widze, np na tvn24, fajny poczatek reklamy: na poczatku rozwiazujesz test osobowosci ... a potem hehe a potem czytasz to forum :))

ja mam trochę inny problem, powiedzcie mi jak to jest z tym pośrednikiem chyba dotpay czy oni podaja dane z przelewu który idzie do nich?
Otóż moja sytuacja wyglada tak że zarejestrowałem się, zapłaciłem, ale podałem tylko imie i inny adres, a miesiąc temu już im pisałem że chce zrezygnować to mi nieodpisali, prosze niech ktoś napisze bo wolałbym mieć to z głowy(zarejestrowałem się coś koło 17.07, a chyba 08.08 pisałem że chce zrezygnować) a

Witam czytałam w internecie o podobnej historii i pewna osoba znalazła sposób na dostarczenie wypowiedzenia. Wysyłałąc maila na pomoc do idarling jako załącznik dołączyła wypowiedzenie. Powodzenia.

witam. czy do rezygnacji konieczne jest wyslanie do nich formularzu wymowienia czy wystarczy sam mail z danymi i prosba o rezygnacje? a jesli formularz to rozumiem ze trzeba go wydrukowac, wypisac, nastepnie zeskanowac do komputera i przeslac? bo nie rozumiem za bardzo. pozdrawiam!

witam wszystkich zaniepokojonych, w niedziele zarejestrowałam się na edarling i wykupiłam premium potem...przeczytałam to forum:rolleyes:, zestresowałam się okropnie, że się w coś wpakowałam, zaraz wysłałam rezygnację na info@edarling.pl, tzn. żadnych formularzy, wysłałam im tylko wiadomość, z adresem meilowym i hasłem, że chce zrezygnować, żadnych danych typu nazwisko adres itp. im nie podawałam ani przy rejestracji, ani przy płaceniu, ani przy rezygnowaniu, w poniedziałek wysłałam im jeszcze wiadomość na dwa pozostałe adresy, pomoc@edarling.pl i premium@edarling.pl tak dla pewności bo nie wiedziałam który w końcu adres jest dobry, dzisiaj otrzymałam informacje że moje konto premium wygasa równo miesiąc po rejestracji, tzn. po czasie który mam opłacony, wiec po problemie :smile: wygląda na to że wszystko z nimi ok, tylko strasznie to skomplikowane i ludzi odstrasza, straszą odsetkami, dane każą podawać a okazuje się że niepotrzebnie
mam zamiar przez ten miesiąc korzystać z portalu, ale tak na wszelki wypadek hasło zmieniłam:smile:nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, potem jednak profil usunę, no i mam nauczkę żeby CZYTAĆ!!! regulaminy i opinie innych

Ja podobnie jak Wy dałem się wciągnąć w tę "zabawę" z edarling. Zanim jednak zdecydowałem się na premium, bez którego de facto nie jesteś w stanie nic na portalu zrobić, przeczytałem uważnie regulamin ( w końcu chodzi o moją kasę, w takich sprawach nigdy nie mam zaufania ). Zrozumiałem że konto jest przedłużane automatycznie jeżeli uprzednio nie zostanie wypowiedziane, nie wiedziałem jednak że z wypowiedzeniem są takie problemy. Dzisiaj do nich napisałem maila z prośba o usunięcie konta, zobaczymy co z tego wyniknie. OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TEGO TYPU PORTALAMI, LEPIEJ WYJŚĆ DO LUDZI. JA MAM NAUCZKĘ, I DOSYĆ TAKICH GŁUPOT. To co wyprawiają tego typu portale to zwykłe zerowanie na ludzkich słabościach, nie pakujcie się w to, żaden portal randkowy nie pomoże Wam jeżeli sami nie weźmiecie sprawy w swoje ręce.
Życzę wszystkim sukcesów wżyciu prywatnym i zawodowym :ok:

cześć...BISEKK dzięki za radę...faktycznie najsprawniej działającym mailem do edarling jest info@edarling.pl. Wcześniej wysyłałem rezygnację na pomoc@edarling.pl i premium@edarling.pl a także na 2 numery faxów i nic z tego nie wychodziło..Po wysłaniu na info@edarling.pl po 3 dniach w końcu pojawił się na moim koncie komunikat że opcja premium zawieszona:):)...mówiąc krótko edarling nie ogarnia tego wszystkiego stąd tak długo trzeba czekac, wysyłac faksy i maile na które nie ma odpowiedzi itd. To co mogę doradzić tym którzy chcą zrezygnować z opcji premium to wyślijcie rezygnację na wszystkie 3 maile i najpóźniej po tygodniu powinno być po sprawie...przy okazji poćwiczycie swoją cierpliwość:):)..pozdrawiam..marcins...

Nie mozna zachowac wypelnionego formularza rezygnacji w pdf i przeslac jako zalczanik mailem. Wyslalam rezygnacje 10 razy mailem - login i haslo i listownie podpisanego pdf'a.. czekam i nic sie nie dzieje.

Ostatnia edycja:
Trafiłem przypadkiem na temat ale po prostu tak mnie rozpier!@#$% ze nie mogłem przejsc obojetnie i specjalnie sie tu zarejestrowałem.

18 stron postów paniki (swoja drogą pierwszy raz w zyciu widze internetowy "efekt tłumu" co naprawde mnie zaskoczyło i zdumiało), nikt ani raz nie napisał ze mu coś sciągnieto z konta a każdy panikuje. Bando nie douczonych posiadaczy dostępu do internetu: macie swoje konta w mBanku i innych bankach internetowych. Hasła jednorazowe tak przebiegle brioniące dostep do naszych pieniedzy. Jak można uwierzyć że ktos wam bedzie brał regularnie z konta? Widać ze jeszcze polskie społeczenstwo nie dorosło do używania płatnosci internetowych a co tu mówić o kartach kredytowych z płatnosciami internetowymi bo tylko z takich przelewów można upoważnić firme do sciagania kasy z konta (płatność kartą kredytową w edarling.pl) co jest dość rozpowszechnione "na zachodzie" w wszelakich płatnościach za internetowe usługi. Ale to już po prostu kwestia wiedzy o narzędziu jakim się posługujemy (konta, karty kredytowe itp)
Wstyd. Berlin musiał sie niezle zdziwić (i chyba pośmać) z masowych zamykanych kont na tym serwisie i sie nie dziwie ze ktos tu od nich sie na forum wypowiedział.

Druge co mnie rozpierd!@#$ art http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...l?ticaid=1ad3e przytoczony przez @bisekk, jaka kur!@ "masa kłopotów". Kolejny co myslał ze wszystko w necie musi byc za darmo?
Ludzie, taki jest marketing, to że ceny podają bez VAT-u, to ze cenę podają za miesiąc płacąc za 6 miesięcy, teksty w stylu rejestracja za free już powinna dac do myślenia że poza rejestracja wszstko inne bedzie płatne.
Robisz przelew chyba widzisz ile przelewasz tak czy nie. Być podejrzliwym jak najbardziej zawsze i wszędzie ale nie gorzkie żale po faknie...... no własnie jakim fakcie, bo czy znajdzie sie choc jeden user co był stratny na tym interesie? "Pan Piotr z Lublina" ver marszczyfredziu z artykułu z WP (jak i większosc panikarzy z tego forum) nie zdazyła przetestować nawet usługi oferowana przez ten serwis za ktora zapłacili bo zgłosili usunięcie konta! co mnie rozpierd!@#$% po raz trzeci i ostatni;) :ok:

PS. przepraszam za ew grafy i literówki jest poźno i już ledwo patrze na oczy ale musiałem sie wypowiedziec po prostu bo mi ręce opadły jak to przeczytałem a widze temat dosc na czasie.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich
Trafiłem na ten temat ponieważ zarejestrowałem się na edarling i zastanawiałem się nad członkostwem premium. Po zapoznaniu się z tym tematem wolałem sprawdzić parę rzeczy osobiście. Istotnie ten portal jest nastawiony na wyciągnięcie kasy od ludzi i też takie jest podejście pracowników. Jeśli masz pytanie jak zapłacić odpowiedź dadzą ci od ręki, na każde inne pytanie musisz sporo poczekać.
Jednak co jest najbardziej irytujące, to brak możliwości nawiązania kontaktu z wybraną osobą, nawet jeśli się wykupi samemu premium. Okazuje się że kontakt jest możliwy jedynie między premium-premium bo tylko premium może wysyłać jak i odbierać wiadomości. A to już sprawia że usługa jest niezgodna z opisem:
Możesz w nieograniczony sposób kontaktować się z innymi użytkownikami, wysyłać i odbierać wiadomości oraz oglądać zdjęcia innych użytkowników.
Jeżeli wysłana wiadomość nie dociera do odbiorcy z powodu nie posiadania członkostwa premium odbiorcy, to w sposób ewidentny ten kontakt jest ograniczony.
Dodatkowo zapis regulaminu również o tym mówi
Użytkownicy Premium mogą w pełni korzystać ze wszystkich bezpłatnych usług serwisu, a także z dodatkowych funkcji, w szczególności z możliwości nieograniczonej komunikacji między Użytkownikami.
Jednak chcąc wyjaśnić te niejasności zwróciłem się na czacie do nich by wyjaśnić te wątpliwości zgodnie z regulaminem
Użytkownik przed zawarciem płatnego Członkostwa Premium zostanie poinformowany o płatnych usługach i warunkach płatności.
Niestety dwukrotnie operator zamknął czat nie udzielając żadnej odpowiedzi na pytanie czy użytkownik bez premium może przeczytać wiadomość od człowieka z premium.
Powyższe wskazuje, że ostatecznie firma nie stosuje się do wewnętrznego regulaminu, jak i przepisów prawa i w sądzie pewnie udało by się wygrać rozprawę, ale komu by się chciało w Niemczech o to walczyć?
A i przedmówca w pewnym sensie miał rację, skoro już wykupiliście, bo widocznie szukaliście kogoś, to mogliście po korzystać trochę z tego serwisu, przynajmniej przez okres za który już zapłaciliście. Kasy i tak już nie odzyskacie, bo to mają w regulaminie na który się zgodziliście.
Ale zawsze można zablokować płatność na karcie kredytowej. Środki schodzą z konta po kilku dniach dopiero, więc do tego czasu można zablokować transakcje i wtedy to oni muszą się namęczyć by tą kasę zdobyć i zakładam że wtedy to oni muszą wystąpić przed polski sąd w tej sprawie (chociaż z Niemcami to nigdy nic nie wiadomo, czasem próbują przenieść sprawę do siebie).

r_a_f napisał:
Trafiłem przypadkiem na temat ale po prostu tak mnie rozpier!@#$% ze nie mogłem przejsc obojetnie i specjalnie sie tu zarejestrowałem.

18 stron postów paniki (swoja drogą pierwszy raz w zyciu widze internetowy "efekt tłumu" co naprawde mnie zaskoczyło i zdumiało), nikt ani raz nie napisał ze mu coś sciągnieto z konta a każdy panikuje. Bando nie douczonych posiadaczy dostępu do internetu: macie swoje konta w mBanku i innych bankach internetowych. Hasła jednorazowe tak przebiegle brioniące dostep do naszych pieniedzy. Jak można uwierzyć że ktos wam bedzie brał regularnie z konta? Widać ze jeszcze polskie społeczenstwo nie dorosło do używania płatnosci internetowych a co tu mówić o kartach kredytowych z płatnosciami internetowymi bo tylko z takich przelewów można upoważnić firme do sciagania kasy z konta (płatność kartą kredytową w edarling.pl) co jest dość rozpowszechnione "na zachodzie" w wszelakich płatnościach za internetowe usługi. Ale to już po prostu kwestia wiedzy o narzędziu jakim się posługujemy (konta, karty kredytowe itp)
Wstyd. Berlin musiał sie niezle zdziwić (i chyba pośmać) z masowych zamykanych kont na tym serwisie i sie nie dziwie ze ktos tu od nich sie na forum wypowiedział.

Druge co mnie rozpierd!@#$ art http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...l?ticaid=1ad3e przytoczony przez @bisekk, jaka kur!@ "masa kłopotów". Kolejny co myslał ze wszystko w necie musi byc za darmo?
Ludzie, taki jest marketing, to że ceny podają bez VAT-u, to ze cenę podają za miesiąc płacąc za 6 miesięcy, teksty w stylu rejestracja za free już powinna dac do myślenia że poza rejestracja wszstko inne bedzie płatne.
Robisz przelew chyba widzisz ile przelewasz tak czy nie. Być podejrzliwym jak najbardziej zawsze i wszędzie ale nie gorzkie żale po faknie...... no własnie jakim fakcie, bo czy znajdzie sie choc jeden user co był stratny na tym interesie? "Pan Piotr z Lublina" ver marszczyfredziu z artykułu z WP (jak i większosc panikarzy z tego forum) nie zdazyła przetestować nawet usługi oferowana przez ten serwis za ktora zapłacili bo zgłosili usunięcie konta! co mnie rozpierd!@#$% po raz trzeci i ostatni;) :ok:

PS. przepraszam za ew grafy i literówki jest poźno i już ledwo patrze na oczy ale musiałem sie wypowiedziec po prostu bo mi ręce opadły jak to przeczytałem a widze temat dosc na czasie.

to wykup sobie abonament na pol roku i podziel sie wrazeniami a nie bronisz tych naciagaczy wiadomo nie znajomosc prawa szkodzi ale sa pewne granice

Kolego r_a_f...zgadzam się z tym że jeżeli chodzi o płatności to wszystko jest z edarling w porządku i w miarę przejrzyście mowią ile co kosztuje...co do korzystania z kart to też masz rację że ludzie lekko spanikowali bo nie ma możliwości żeby ktoś pobrał kasę bez wiedzy właściciela...Ale nie mów mi że edarling jest takie święte skoro:
1. zarejestrowanie sie w opcji PREMIUM zajmuje 10 sekund...a wyrejestrowanie 16 dni...nie jest to w porządku tym bardziej że nikt mnie kurwa nie poinformował że chcąc się wyrejestrować mam czekać ponad 2 tygodnie..
2. poza tym brak odpowiedzi na faxy..maile..brak jakiejkolwiek reakcji...to też nie jest w porządku...mało mnie to obchodzi że ludzie zawalili ich meilami i faxami z rezygnacją...skoro mają za mało ludzi żeby się z tym uporać to świadczy tylko o tym ze niepoważnie podeszli do sprawy...i nie są do końca przygotowani do tego co chcą robić...
3.zdaję sobie sprawę że to jest marketnig i jak już złapią człowieka to nie chcą puścić..to jest normalne..ale jeżeli uważasz że edarling może wszystko i nikt nie ma prawa powiedzieć tego co o nich mysli no to Tobie współczuje...
4. a tak w ogóle to jestem zarejestrowany od 18 sierpnia...skoro zapłaciłem to korzystam...no i jak facet facetom mogę powiedzieć..przez ten czas znalazłem 2 laski które były w miarę:):)..większa części ludzi nie ma zdjęć..to też masakra...więc zamiast siedzieć tutaj to polecam jakąś imprezę w weekend..hheheh...naras

Swoją drogą to:
Prawo odstąpienia

Użytkownik ma prawo, bez podania przyczyny, odstąpić od umowy z eDarling w terminie 2 tygodni na podstawie przesłanego do eDarling oświadczenia w formie pisemnej (list, faks lub e-mail).
oraz
W przypadku skutecznego odstąpienia od umowy zostają zwrócone otrzymane przez obie strony świadczenia i ewentualne pożytki (np. odsetki). W przypadku, jeżeli nie jest możliwe zwrócenie otrzymanych świadczeń w całości lub w części, lub zwrócenie jest możliwe jedynie w pogorszonym stanie, Użytkownik jest zobowiązany do świadczenia zastępczego. Może to prowadzić do zobowiązania Użytkownika do uiszczenia zobowiązań pieniężnych, za okres do odstąpienia.
chociaż
Prawo odstąpienia wygasa przed upływem terminu, jeżeli przed skorzystaniem z prawa odstąpienia umowa zostanie w całości zrealizowana za wyraźną zgodą obu stron.
Wobec powyższego jeśli ktoś od razu chce zrezygnować to powinien dostać zwrot pieniędzy o ile umowa nie zostanie zrealizowana w całości. A że umowa jest zawarta na czas określony, czyli np miesiąc dostępu do usługi, to z pewnością nie może być zrealizowana w całości. Wobec powyższego w ciągu 2 tygodni można zrezygnować z eDarling i wtedy to oni muszą oddać pieniądze, potrącając sobie stosunkową opłatę za okres korzystania z usługi. Nie znam za dobrze prawa niemieckiego, ale z pewnością by się taką sprawę przeciwko eDarling wygrało.

Więc nie ma co panikować. A i jeszcze jedno
Zobowiązanie pieniężne musi zostać wypełnione w przeciągu 30 dni, od dnia wysłania oświadczenia o odstąpieniu w przypadku Użytkownika i od dnia otrzymania oświadczenia o odstąpieniu w przypadku eDarling.
Więc jeśli ktoś odstąpił od umowy w terminie 2 tygodni to może ich pogonić o pieniądze. Przedawnienie zgodnie z prawem niemieckim następuje po upływie 3 lat od końca roku. Ale zawsze wcześniej trzeba wysłać ostateczne wezwanie do zapłaty by wszcząć postępowanie np nakazowe.

Z zainteresowaniem prześledziłam całe forum. Też zarejestrowałam się na edarling i wykupiłam miesięczny status Premium. Zamierzałam zachować go jeszcze dodatkowo przez kolejny miesiąc i tutaj pojawił się problem- w jaki sposób dokonać kolejnej opłaty? Brak jakivchkolwiek informacji na ten temat na stronie serwisu oraz w reulaminie edarling. Moje pierwsze miesięczne użykowanie Premium wygasło 9 września- wszystkie opcje premium mam nadal aktywne mimo, że nie dokonałam kolejnego przelewu (bo naprawdę nie wiem jak to zrobić???)
Naiwnie mysłałam, ze portal wyśle mi jakąś informację- a tu nic- ale jak widzę to problem powszechny. Teraz wysłałam im mailem rezygnację i będę czekać. Mam pytanie: Czy ktoś przedłużył swoje miesięczne użytkowanie premium i jak to zrobił? Oraz czy ktoś ma już jakieś problemy prawne czy finansowe z tym portalem?

eDarling napisał:
Drodzy Użytkownicy portalu eDarling!
Z naszej strony pragniemy zapewnić, iż dokładamy wszelkich starań, aby jak najszybciej udzielić odpowiedzi na zapytania naszych Użytkowników. Ewentualne opóźnienia w odpisywaniu na Państwa e-maile są wyjątkiem. Niemniej bardzo przepraszamy Państwa za wszelkie niedogodności powstałe z tego powodu.

Jednocześnie pragniemy zapewnić, iż wszystkie wypowiedzenia, które otrzymaliśmy, będą przez nas pozytywnie rozpatrzone. W przypadku płatności dokonywanych przelewem, nie mamy możliwości samodzielnego pobierania opłat z kont bankowych Użytkowników. Po upływie terminu obowiązywania umowy, w przypadku chęci dalszego korzystania z pełnego zakresu usług, należy ponownie dokonać płatności na wybrany okres i tym samym na nowo aktywować funkcję Premium.

W celu ułatwienia korzystania z Członkostwa Premium, umożliwiamy jego automatyczne przedłużenie. Za zgodą Użytkownika zachowana jest wówczas ciągłość trwania Członkostwa Premium, dzięki czemu nie trzeba pamiętać o konieczności ponownego aktywowania tej funkcji. Obecnie jest to możliwe przy wyborze płatności kartą kredytową. Jeżeli jednak Użytkownik nie życzy sobie automatycznego przedłużenia, w każdej chwili może dokonać rezygnacji z tej opcji, zachowując określony w regulaminie okres wypowiedzenia.

Osoby, które do tej pory nie otrzymały od nas odpowiedzi, prosimy o wysłanie wiadomości na nasz specjalny adres e-mail: premium@edarling.pl. Ułatwi nam to weryfikację i szybkie rozwiązanie problemu.
Aby wyjść naprzeciw Państwa oczekiwaniom oraz ułatwić komunikację z nami, planujemy w najbliższym czasie uruchomić specjalną infolinię. O jej wprowadzeniu poinformujemy na stronie naszego portalu w zakładce Dział Obsługi Klienta.

W międzyczasie, w przypadku pilnych pytań, mogą Państwo skontaktować się z nami pod tymczasowym numerem telefonu 0049 30 9929 686 16, dostępnym od poniedziałku do piątku w godzinach 9-18.

Nasi pracownicy są do Państwa dyspozycji i chętnie pomogą rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące Członkostwa Premium na eDarling.pl.
Zespół eDarling

Firmo e-darling!

To miło, że nie macie możliwości pobierania płatności, ale nie dajecie też wielu możliwości swoim użytkownikom- co ma zrobić osoba, która wykupiła miesięczny pakiet, zapłaciła przez dotpay i teraz chce jeszcze o miesiąc przedłużyć swój status premium nie ma gdzie znaleźć danych do kolejnego przelewu????????????????

witam w sobotę założyłem sobie miesięczne konto premium .moja niewiedza i chęć poznania kogoś doprowadziła mnie do nerwicy żołądka dla nie wtajemniczonych mam sraczkę nerwową :mad:po przeczytaniu waszych postów złożyłem wymówienie zgodne mam nadzieje ze statusem regulaminu e darling .I teraz moje pytanie czy w ten sam dzień aktywowania konta premium mogłem go rozwiązać ? dla pewności wypowiedzenia będę wysyłał co dzienie

Prawo odstąpienia

Użytkownik ma prawo, bez podania przyczyny, odstąpić od umowy z eDarling w terminie 2 tygodni na podstawie przesłanego do eDarling oświadczenia w formie pisemnej (list, faks lub e-mail).
Nie musisz codziennie wysyłać im. Wystarczy jedno prawidłowo wysłane a jest wiążące.
Możesz również oczekiwać zwrotu pieniędzy, chociaż nie wiem czy edarling nie będzie robiło z tym trudności. Jednak zgodnie z prawem zwrot opłaty się należy z potrąceniem opłaty stosunkowej do długości korzystania z płatnej usługi. Innymi słowy powinni potrącić 1/30 tego co skasowali a resztę oddać.

Swoją drogą to się zastanawiam czy samemu nie wykupić sobie tego premium, szczególnie jak złożyli korzystną ofertę (45 zł za 3 miesiące). Test psychologiczny jest dość dobrze zrobiony i prawidłowo tworzy model osobowościowy. Kto wie, może da się w sposób naukowy znaleźć idealną partnerkę. Ale jak nawet się zdecyduje to wyśle rezygnację z usług wraz z wygaśnięciem opłaconego okresu.
Swoją droga to edarling strzeliło sobie tym zapisem samobója, szczególnie że technicznie mogą mieć problemy z automatycznym pobieraniem opłat. A w sądzie też by mieli problemy z wyegzekwowaniem należności, bo to podlegało by raczej pod sądy polskie (chociaż pewności nie mam, jak to jest z osobami fizycznymi).

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót