*** - niemiecka firma problem

• Autor wątku Autor wątku kpiwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dziś minęłdnie 2 tygodnie jak do nich wysłałem pierwsze wypowiedzenie. Chyba jestem rekordzistą pod względem czekania na jakąś odpowiedź od eDarling. Czy ktoś czekał dłużej?

Hmm... mi zabrali z karty kredytowej cale 120 zl, a dalabym sie pokroić, ze kliknelam na opcje "zaplata za 1 miesiac", bo chcialam przetestować portal - nota bene poraz drugi taki portal w zyciu.
I co ? i niesmak pozostał. Ale cóż zrobic, człowiek to taka istota, ze w poszukiwaniu

Pisalam do nich codziennie przez 2 tygodnie, w końcu wkleiłam te linki i postraszyłam prokuraturą oraz GIODO. Odpisali ze wszystko napisane jest w profilu odnosnie daty wygasniecia członkostwa i ze wykupilam polroczne czlonkostwo, ktore jak twierdzi Kierownik Dzialu Obslugi Klienta - Alicja Malinowska - wygasnie samo.

Proponuję tym co maja na to czas i chcą oczywiscie, zgłosić fakt popełnienia przestępstwa przez ten portal o wyłudzenie. Ja chyba tak zrobie, 120 zl na ulicy nie znalazłam, a im nie daruje.

Ja wlasnie opisalam ogólnie sprawę, wkleilam te linki i wysłałam do prgramu uwaga w TVN, oraz opisalam to wszystko na stronie "Dzien dobry TVN". W ubiegla sobote czyli 18 wrzesnia gościcli u siebie w programie jakiegoś przedstawiciela - taka kryptoreklama. Szkoda, ze zanim zaprosili nie poszukali informacji w internecie na ich temat, jak to np. uczyniłam ja.

pozdrawiam wszystkich
Aga

koliberek66 napisał:
Hmm... mi zabrali z karty kredytowej cale 120 zl, a dalabym sie pokroić, ze kliknelam na opcje "zaplata za 1 miesiac", bo chcialam przetestować portal - nota bene poraz drugi taki portal w zyciu.
I co ? i niesmak pozostał. Ale cóż zrobic, człowiek to taka istota, ze w poszukiwaniu

Pisalam do nich codziennie przez 2 tygodnie, w końcu wkleiłam te linki i postraszyłam prokuraturą oraz GIODO. Odpisali ze wszystko napisane jest w profilu odnosnie daty wygasniecia członkostwa i ze wykupilam polroczne czlonkostwo, ktore jak twierdzi Kierownik Dzialu Obslugi Klienta - Alicja Malinowska - wygasnie samo.

Proponuję tym co maja na to czas i chcą oczywiscie, zgłosić fakt popełnienia przestępstwa przez ten portal o wyłudzenie. Ja chyba tak zrobie, 120 zl na ulicy nie znalazłam, a im nie daruje.

Ja wlasnie opisalam ogólnie sprawę, wkleilam te linki i wysłałam do prgramu uwaga w TVN, oraz opisalam to wszystko na stronie "Dzien dobry TVN". W ubiegla sobote czyli 18 wrzesnia gościcli u siebie w programie jakiegoś przedstawiciela - taka kryptoreklama. Szkoda, ze zanim zaprosili nie poszukali informacji w internecie na ich temat, jak to np. uczyniłam ja.

pozdrawiam wszystkich
Aga

Jakie linki wkleiłaś?Ja płaciłem przelewem i ponoć w takiej sytuacji nie maja możliwości ściągania kasy z konta. Tylko nie wiem czy umowa wygaśnie czy będzie przedłużona autoamtycznie.

koliberek66 napisał:
wkleilam wlasnie linki z forum prawnego z tego wątku, oraz drugiego http://forumprawne.org/prawo-miedzynarodowe/142726-edarling-ponownie.html

, zeby ich uświadomić iż coś się zaczyna dziać w tej sprawie, ze ludzie nie pozostaja obojetni na ich przekrety, że znajdzie sie w końcu ktoś poszkodowany, ktory zrobi pierwszy krok i pojdzie z tym do sądu.

Rozumiem więc że nadal jesteś "szcześliwą" posiadaczką tego CZłonkostwa Premum jak ja? Poczekam az mi sie zakonczy to Czlonkostwo-wykupilem na miesiąc przelewem internetowym(piszą nawet na tym forum że wygasa i nie ma problemu). Więc zoabczę czy mi wygaśnie samo czy nie. Jeśli nie chyba pojdę z tym do Rzczecznika Praw Konsumenta, podobnie jak ten gość z Lublina-dopiero ponoć po interwencji Rzecznika usunęli laskawie jego konto.

Witam wszystkich, też jestem posiadaczką członkostwa premim.Wykupiłam na trzy miesiące po 2 tygodniach próbowałam usunąć konto, oczywiście nie udało mi się.Usunęłam wszystko o mnie a w to miejsce zamieściłam informację,że nie chcę nadal być na tym portalu, ale nie mogę się usunąć swoich danych.Po 2 dniach dostałam kolejną od nich odpowiedź, że dziękują za zainteresowanie ich portalem,oraz
,,Do czasu, aż uzupełnisz swoją zakładkę "O mnie", będzie w niej widniał krótki opis, stworzony przez nasz zespół na podstawie wypełnionego przez Ciebie testu osobowości,,o rezygnacji ani słowa. 5 Września wysłałam ponownie rezygnację z danymi hasłem itd. Odpowiedź niezmienna, dziękują za zainteresowanie portalem (mam wrażenie ,że jestem w programie mamy cię:D ) Przedwczoraj wysłałam na info. wiadomość,że pomimo upływu ponad 2 tygodni od mojej rezygnacji nie dostałam potwierdzenia. 22-go dostałam odp.: ,,Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie się naszym portalem. Dołożymy wszelkich starań, abyś w możliwie jak najkrótszym czasie otrzymał odpowiedź na Twoje pytanie.

Łączymy pozdrowienia oraz życzymy wielu wspaniałych chwil spędzonych na naszym portalu.

Zespół eDarling
Czekam nadal :mad: i cały czas dostaje propozycje partnerów. Niewesoło, szukałam tam zupełnie czegoś innego niż stres pozdrawiam

a do mnie własnie przyszedl taki mail.
zatem zobaczymy jaki mi prezent na walentynki zgotuje E-Darling :) czy wygasnie moje członkostwo czy też bezie jakis surprise

Twoje Członkostwo Premium zostało zakończone!
Witaj Agnieszka,
dziękujemy za wiadomość.

Otrzymaliśmy Twoją rezygnację z korzystania z naszego serwisu. Zgodnie z życzeniem Twoje Członkostwo Premium wygasa w dniu 14.02.2011.

Jest nam niezmiernie przykro z powodu Twojej decyzji. Jednocześnie pragniemy zapytać o powody Twojej rezygnacji z Członkostwa Premium w naszym serwisie. Czy znalazłaś już idealnego Partnera? Jeśli tak, to gratulujemy serdecznie i cieszymy się razem Tobą. Opowiedz nam swoją historię w krótkim mailu i prześlij na adres historiemilosne@edarling.pl !

Jeśli masz uwagi, sugestie bądź zastrzeżenia odnośnie naszego serwisu, nie wahaj się nimi z nami podzielić. Będziemy wdzięczni za krótki e-mail z Twoimi uwagami.

Oczywiście możesz nadal używać wszystkich funkcji oraz narzędzi Członkostwa Podstawowego oraz w razie zmiany decyzji w każdej chwili powrócić do Członkostwa Premium, aby :

odczytywać wszystkie wiadomości i odpowiadać na nie
oglądać wszystkie udostępnione przez innych użytkowników zdjęcia
komunikować się w nieograniczony sposób

Życzymy wszystkiego dobrego i do zobaczenia na eDarling !
Alicja Malinowska
Kierownik Działu Obsługi Klienta

koliberek66 napisał:
zatem zobaczymy jaki mi prezent na walentynki zgotuje E-Darling :) czy wygasnie moje członkostwo czy też bezie jakis surprise

Witaj Agnieszka,
dziękujemy za wiadomość.

Otrzymaliśmy Twoją rezygnację z korzystania z naszego serwisu. Zgodnie z życzeniem Twoje Członkostwo Premium wygasa w dniu 14.02.2011.

Jest nam niezmiernie przykro z powodu Twojej decyzji. Jednocześnie pragniemy zapytać o powody Twojej rezygnacji z Członkostwa Premium w naszym serwisie. Czy znalazłaś już idealnego Partnera? Jeśli tak, to gratulujemy serdecznie i cieszymy się razem Tobą. Opowiedz nam swoją historię w krótkim mailu i prześlij na adres historiemilosne@edarling.pl !

Jeśli masz uwagi, sugestie bądź zastrzeżenia odnośnie naszego serwisu, nie wahaj się nimi z nami podzielić. Będziemy wdzięczni za krótki e-mail z Twoimi uwagami.

Oczywiście możesz nadal używać wszystkich funkcji oraz narzędzi Członkostwa Podstawowego oraz w razie zmiany decyzji w każdej chwili powrócić do Członkostwa Premium, aby :

Alicja Malinowska

A możesz napisać, po jakim czasie otrzymałaś od nich powyższą odpowiedź. Jak możesz to napisz też co w takim razie do nich napisałaś aby zlikwidować Członkostwo Premium, bo mi od pierwszego wysłanego do nich emaila minie jutro 3 tygodnie i nadal nie dostałem odpowiedzi o zlikwidowanym Członkostwie Premium.Pozdrawiam.

koliberek66 napisał:

Witaj Agnieszka,
dziękujemy za wiadomość.

Alicja Malinowska

Szczęściara:) ja nadal czekam i nic

ja Dzisiaj również dostałem odpowiedź że akceptują moją rezygnacje z premium uf co za szczęści:)

Super. Z tego co widzę wszyscy maja ten sam problem.
Jestem na tym fatalnym serwisie od paru dni, właśnie wpłaciłam kasę i już chcę zapomnieć ze tam jestem.

Może "ktoś" wpadł na pomysł jak zbić kasę nie robiąc totalnie nic, skoro wszyscy którzy się logują i płacą chcą uciec. Poza tym budują sobie fantastyczną bazę danych, która jest warta o wiele więcej.

Tym powinien jednak zająć się prawnik i urzędy chroniące konsumenta , jak sądzicie ?
Swoją drogą zapraszanie niewiarygodnych gości do TV i robienie darmowej reklamy takiej firmie to chyba też coś nie tak?!

Witam, w końcu dzisiaj też otrzymałam odpowiedź o zakończeniu mojej umowy :D ,zachowam tę wiadomość na przyszłość, po pierwsze aby za jakiś czas nie okazało się, że jeszcze coś mnie z nimi łączy, oraz żeby pamiętać i trzymać się z daleka od tego rodzaju portali ;) .Teraz rozumiem skąd mają tak dużą ilość propozycji, to po prostu ,,martwe dusze,, ludzie którzy sobie odpuścili a nadal tam figurują.Pozdrawiam

Właśnie dostałem od nich odpowiedź:
dziękujemy za wiadomość.

Otrzymaliśmy Twoją rezygnację z korzystania z naszego serwisu. Zgodnie z życzeniem Twoje Członkostwo Premium wygasa w dniu 30.09.2010.

Jest nam niezmiernie przykro z powodu Twojej decyzji. Jednocześnie pragniemy zapytać o powody Twojej rezygnacji z Członkostwa Premium w naszym serwisie. Czy znalazłeś już idealną Partnerkę? Jeśli tak, to gratulujemy serdecznie i cieszymy się razem Tobą. Opowiedz nam swoją historię w krótkim mailu i prześlij na adres historiemilosne@edarling.pl !

Oczywiście możesz nadal używać wszystkich funkcji oraz narzędzi Członkostwa Podstawowego oraz w razie zmiany decyzji w każdej chwili powrócić do Członkostwa Premium

Nie mam zamiaru więcej korzystać z tego serwisu, mam nadzieję że to już koniec "znajomości" z eDarling.
Oprócz tego otrzymałem od nich także taką odpowiedź:
Witam!

Dziękujemy za wiadomość.
Pana wygasa z dniem 30.09.2010.
Jeżeli życzy Pan całkowitego usunięcia konta już teraz prosimy o stosowne oświadczenie e-mailem.

Pozdrowienia
Alicja Malinowska
Kierownik Działu Obsługi Klienta eDarling

Oczywiście skorzystałem z tej możliwości i już wysłałem do nich takie oświadczenie, że chce usunąc swoje konto jeszcze przed 30 września 2010.

Witam wszystkich! Czytam Wasze wiedomości i jestem przerażona tym co czytam! Ja ma inny problem z eDarling. Zarejestrowałam się kilka dni temi ale i logowałam się już kilka razy do wczoraj, bo od wczoraj nie mogę się zalogować. Ciągle mi pisze że podaje niewłaściwy adrese-mail lub hasło. Więc klkiknęłam opcję "zapomniałam hasła" i czekam na link do zmiany hasła. I nic. A teraz najgłupsze chyba co mogłam zrobić. Prawdopodobnie rejestrując się, coś pokręciłam w adresie e-mailowym (wpisując go zapomniałam o dwóch cyferkach) i dlatego nie dostaje tego linka. Tym samym nie mam już chyba żadnej możliwości wejść na swoje konto. Wykupiłam też miesięczny abonament (płaciłam przelewem) i jak w takiej sytuacji mam zrezygnować z Premium? Wiem, że pokręcone ale boję się, żeby mnie nikt nię nękał bo to premium przedłużane jest automatycznie. Czytałam, że podobno jeśli ktoś robił przelew to nie ma możliwości żeby ściągali pieniądze z konta. Ale jeśli ustalą dane na podstawie danych nadawcy przelewu?

Witam! Wczoraj znalazłam to forum i jestem przeszczęśliwa, ze nie jestem z tym sama:)

Słuchajcie, ale jak to się stało, że wykupiliście ten cholerny pakiet Premium??? Bo w moim przypadku było tak, że zarejestrowałam się dla żartu, zainteresował mnie test osobowościowy i obietnica znalezienia mi idealnego partnera. Tuż po tym jak się bezpłatnie zarejestrowałam (na szczęście podałam inne imię i nie dodałam foty) jakiś facet puścił mi oczko, a potem wysłał wiadomość. No i żeby odczytać ta wiadomość już musiałam zapłacić, co zrobiłam z ochotą, bo profil faceta był bardzo interesujący. Zaczęliśmy pisać na mailu prywatnym, wymieniliśmy się fotami, chcieliśmy nawet się spotkać...Ale potem facet zamilkł i myślałam, że mnie olał, ale po jakimś czasie znów się odezwał jak gdyby nigdy nic...Wczoraj dostałam od niego wiadomość, ale na Edarling a nie na poczcie prywatnej , a że skończyła mi się ważność konta kazali zapłacić za kolejny miesiąc. Już miałam pewność, że to oszust, ale zapłaciłam, żeby się przekonać, co on mi tam napisał. A tam nic...ani słowa, tylko pusta wiadomość...Co za chamstwo i oszustwo!!!! Żerowanie na ludzkich emocjach tylko dla pieniędzy. Zatrudniają jakiś kolesi, żeby nakręcali tak naiwne laski jak ja, żeby do nich pisali i nakręcali....jaka masakra...jestem w totalnym szoku!!!! Mam silny charakter i poradze sobie z tym, ale nadal nie moge uwierzyć, że posuwają się do tak skomplikowanych technik manipulacyjnych, żeby ludzie im płacili. Przecież i bez tego portale randkowe mają powodzenie. Napiszcie czy Wy też się z tym spotkaliście????????????

nie martw się ja miałem podobny problem jak Ty.ale mam to szczęście że wymówiłem im umowę i odesłali mi akceptacje wypowiedzenia .mam nadzieje że to już koniec z tymi oszustami .tobie radze zrób to samo zrezygnuj z tego konta.CHOLERA JASNA W NECIE NIE MAM SZCZĘŚCIA W MIŁOŚCI W REALU TO SAMO .MIŁOŚĆ ZOSTAWIAM POETOM NIECH SOBIE O NIEJ PISZĄ HAHAHAHA

Ja tam na szczescie milosci nie szukalam, tylko zrobilam to dla rozrywki i zabawy, ale zabawa to juz nie jest, tylko jakis chory zart. Jak bardzo trzeba byc cynicznym, podlym, bezdusznym i bez serca, zeby robic takie cos ???? Wszedzie tyle chamstwa i podlosci, a tu nawet na portalu gdzie teoretycznie szuka sie zrozumienia takie cos sie dzieje...co za czasy........Poki co napisalam do nich z prosba o rezygnacje, zobaczymy czy mi w ogole odpisza...Martwie sie czy maja moje dane, czy beda wysylac jakies pisma itp. W ogole taka afera, ze wstyd o tym komukolwiek mowic...........

Pomóżcie!! Wysyłałem juz pare meili na te adresy co podawaliscie i tylko mi przysyłają takei cos:::

Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie się naszym portalem. Dołożymy wszelkich starań, abyś w możliwie jak najkrótszym czasie otrzymał odpowiedź na Twoje pytanie.

Łączymy pozdrowienia oraz życzymy wielu wspaniałych chwil spędzonych na naszym portalu.

Zespół eDarling

Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz na naszej stronie internetowej w zakładce Pomoc. Jeżeli chcesz teraz przejść do tej strony kliknij tutaj:

Pomoc | www.edarling.pl

eDarling – Tu rozkwita miłość

Affinitas GmbH | Kohlfurter Straße 41/43 | 10999 Berlin | Germany
Zarząd: Lukas Brosseder, David Khalil, Kai Rieke, Christian Vollmann
Numer w Rejestrze Handlowym HRB 115958 | Amtsgericht Charlottenburg

Wściekła Amelia napisał:
Napiszcie czy Wy też się z tym spotkaliście????????????

Ale histroria!! U mnie było bardzo podobnie :) Jedno oczko od gościa 2razy starszego ode mnie i jedna wiadomość od kogoś innego; oczywiście zanim wykupiłam Premium. Zatem z babskiej ciekawości wykupiłam, przeczytałam. Kiedy już wymieniliśmy się uprzejmościami i wydał się całkiem do rzeczy, gość stwierdził że wyjeżdża na 2 dni i potem się odezwie... i cisza :) Podał nawet adres mail, ale na wiadomość tam wysłaną zero odpowiedzi. Ponoć wiele portali randkowych stosuje takie sztuczki.

Fajnie, że nie ja jedna taka naiwna :) Szczęśliwie od ponad miesiąca uwolniona od eDarling i chętnie zapomniałabym, gdyby reklamy tego serwsu nie wyskakiwały niemal z lodówki.

westcoost napisał:
Pomóżcie!! Wysyłałem juz pare meili na te adresy co podawaliscie i tylko mi przysyłają takei cos:::

Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie się naszym portalem. Dołożymy wszelkich starań, abyś w możliwie jak najkrótszym czasie otrzymał odpowiedź na Twoje pytanie.

Zespół eDarling

Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz na naszej stronie internetowej w zakładce Pomoc. Jeżeli chcesz teraz przejść do tej strony kliknij tutaj:

Pomoc | www.edarling.pl

eDarling – Tu rozkwita miłość

Affinitas GmbH | Kohlfurter Straße 41/43 | 10999 Berlin | Germany
Zarząd: Lukas Brosseder, David Khalil, Kai Rieke, Christian Vollmann
Numer w Rejestrze Handlowym HRB 115958 | Amtsgericht Charlottenburg

Ja też długo czekałem, prawie 3 tygodnie zanim otrzymałem odpowiedź. Więć chyba należy być cierpliwym. Wysyłałem pare razy swoje wypowiedzenie na rożne e-maile.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót