K
Kaiki
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 757
Prowadziłem korespondencje z eDarling i oto jej efekt:
Odpowiedź po tygodniu, czyli 2 tygodniach od pierwotnego pytania17.09.2010 22:29 - kaiki@eranet.pl napisał:
Przesyłam wiadomość na którą nie otrzymałem odpowiedzi pomimo tygodniowego oczekiwania.
Witam
Jestem zainteresowany wykupieniem członkostwa premium w serwisie eDarling.pl, jednak mam pewne pytania wpierw.
Czy świadczona usługa będzie świadczona w pełnym wymiarze zgodnie z obowiązującym regulaminem?
Jak wygląda gwarancja świadczenia usługi?
Co w sytuacji jeśli regulamin ulegnie zmianie w sposób nie do zaakceptowania, co z opłatą która będzie uiszczona a której z winy serwisu nie będzie można wykorzystać?
Czy zapis regulaminu 1c "Użytkownicy Premium mogą w pełni korzystać ze wszystkich bezpłatnych usług serwisu, a także z dodatkowych funkcji, w szczególności z możliwości nieograniczonej komunikacji między Użytkownikami" nie oznacza, że kupując premium będę miał możliwość nieograniczonej komunikacji między wszystkimi użytkownikami? Obecnie odnoszę wrażenie, że komunikacja jest możliwa jedynie pomiędzy użytkownikami premium, czyli użytkownik podstawowy nie może odczytać wiadomości od użytkownika premium. Jak również nie może odpowiedzieć na jego wiadomość. A to jest poważne ograniczenie, wręcz uniemożliwienie kontaktu który został zapewniony w ramach usługi.
Swoje zapytanie kieruje z uwagi na zapis regulaminu 1 c "Użytkownik przed zawarciem płatnego Członkostwa Premium zostanie poinformowany o płatnych usługach i warunkach płatności."
Oczekuję niezwłocznej odpowiedzi.
Odpowiedź nie była pełna więc ponowiłem zapytaniaOd: eDarling Customer Service [mailto: pomoc@edarling.pl]
Wysłane: Friday, September 24, 2010 02:05 PM
Do: kaiki@eranet.pl
Temat: Re:=?UTF-8?Q?=20?=[Ticket#2010091710016827] Fwd: Kontakt w premium
Witaj !
Dziękujemy za wiadomość.
Uprzejmie informujemy, iż posiadając członkostwo premium, usługi będą świadczone w pełnym wymiarze.
Nawiązując do informacji zawartych na naszej stronie informujemy, że :
Gwarancja kontaktu" może być przez nas zapewniona, jeśli:
- w okresie 6-miesięcznego Członkostwa Premium wyślesz co najmniej 4, a w okresie 12-miesięcznego co najmniej 8 prób nawiązania kontaktu w formie krótkiej, samodzielnie napisanej wiadomości,
- zakładki „Mój profil” i „Szukam” są całkowicie i starannie wypełnione,
- w swoim profilu posiadasz co najmniej jedno zdjęcie,
- posiadasz wciąż aktywne konto Użytkownika Premium,
- regularnie logujesz się do swojego profilu.
Zapis 1c., dotyczy cen podanych w zakładce , po tym jak użytkownik wyrazi chęć posiadania konta premium.
Pozdrowienia
Alicja Malinowska
Kierownik Działu Obsługi Klienta eDarling
Odpowiedź znacznie szybciej:25.09.2010 01:51 - kaiki@eranet.pl napisał:
Witam
Niestety nie otrzymałem odpowiedzi na zadane pytania. Dlatego ponowie je inaczej je formułując. Mam nadzieje że teraz będą zrozumiałe.
Usługi będą świadczone w pełnym wymarzę zgodnie z obowiązującym regulaminem czy też pełnym wymiarze jaki oferujecie a którego nie określacie?
Pytałem o gwarancje świadczenia usługi nie o "gwarancje kontaktu". Czyli jeśli usługa nie będzie świadczona zgodnie z obowiązującym regulaminem to co wtedy? Jakiej rekompensaty mogę się spodziewać?
Co w sytuacji zmiany regulaminu i wniesienia sprzeciwu przez użytkownika w terminie 4 tygodni? Czy pieniądze za niewykorzystane członkostwo zostaną zwrócone?
Czy w jakikolwiek sposób jest ograniczony kontakt użytkownika premium z osobami które nie mają premium wykupione? Zgodnie z regulaminem nie, a jednak osoba która posiada premium wysłała wiadomość, z którą nie mogę się zapoznać, więc ta osoba ma ograniczony kontakt ze mną. Wobec tego doszło do poważnego naruszenia regulaminu i nie wypełnienia świadczonej usługi. A z pewnością nawet w prawie niemieckim jest to niedopuszczalne.
Członkostwo premium jest płatną usługą i z tego powodu też, zanim je wykupie, chce uzyskać pełnie informacji.
Biorąc pod uwagę fakt istnienia licznego grona osób niezadowolonych ze świadczonych usług:
http://forumprawne.org/prawo-miedzynarodowe/139574-edarling-pl-niemiecka-firma-problem.html
oraz wymijających odpowiedzi, odnoszę wrażenie iż firma edarling polega na wyłudzeniu od ludzi pieniędzy i świadczenia niskiej jakości usługi. Zanim przekaże te informację dalej, jeszcze raz proszę o wyjaśnienie tych kwestii by potem nie było z tego powodu jakiś nieporozumień.
Pozdrawiam i czekam na niezwłoczną odpowiedź. Czas rozpatrywania tych pism również niedobrze świadczy o firmie, gdyż prawdopodobnie zostaliście zasypani wiadomościami od niezadowolonych użytkowników.
Wobec powyższego każdy kto w ciągu 2 tygodni od aktywacji pakietu premium zgłosi sprzeciw a jednocześnie nie prowadzi regularnej korespondencji z innym użytkownikiem eDarling za pośrednictwem serwisu musi otrzymać pełen zwrot pieniędzy. Ponadto termin tych 2 tygodni zaczyna się w momencie uruchomienia usługi premium i trwa do czasu wysłania maila z rezygnacją. Nie ma tutaj znaczenia kiedy oni go przeczytają bądź odpowiedzą na niego. Więc w zasadzie tyle osób się tutaj wypowiedziało, lecz nikt z Was nie ma się o co bać, prawo stoi po naszej stronie i eDarling nie może wygrać.Od: eDarling Customer Service [mailto: pomoc@edarling.pl]
Wysłane: Wednesday, September 29, 2010 02:44 PM
Do: kaiki@eranet.pl
Temat: Re:=?UTF-8?Q?=20?=[Ticket#2010091710016827] Fwd: Kontakt w premium
Witamy serdecznie.
Dziękujemy za wiadomość.
Zakres konta Premium jest ściśle określony w naszym Regulaminie.
Jeżeli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości związane z zakresem świadczonych przez nas usług-bardzo nam przykro.
O każdej zmianie Regulaminu informujemy naszych użytkowników. Odnośnie zwrotu pieniędzy w przypadku skorzystania prawa do odstąpienia:
Ten zapis jest zawarty w naszym regulaminie:
"Prawo odstąpienia wygasa przed upływem terminu, jeżeli przed skorzystaniem z prawa odstąpienia umowa zostanie w całości zrealizowana za wyraźną zgodą obu stron".
Oznacza to, że nie zwrócimy pieniędzy osobie, która nawiązała za naszym pośrednictwem kontakt z innym użytkownikiem (regularna korespondencja).
Czyli na zgłoszenie "sprzeciwu", tudzież reklamacji, Użytkownicy mają 14 dni (Regulamin).
Odnośnie różnic bycia użytkownikiem Premium a użytkownikiem konta Podstawowego można przeczytać również w naszym Regulaminie. Rejestracja jest dobrowolna, nikt nie jest zmuszany do tego aby automatycznie wykupywać Premium, konto Podstawowe w każdej chwili można usunąć. Użytkownik ma wybór, jeżeli chce pozostać posiadaczem konta Podstawowego-ograniczjącego kontakt z innymi użytkownikami Premium, to jego wola.
Pozdrowienia
Alicja Malinowska
Kierownik Działu Obsługi Klienta eDarling