*** - niemiecka firma problem

• Autor wątku Autor wątku kpiwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Prowadziłem korespondencje z eDarling i oto jej efekt:
17.09.2010 22:29 - kaiki@eranet.pl napisał:
Przesyłam wiadomość na którą nie otrzymałem odpowiedzi pomimo tygodniowego oczekiwania.

Witam

Jestem zainteresowany wykupieniem członkostwa premium w serwisie eDarling.pl, jednak mam pewne pytania wpierw.

Czy świadczona usługa będzie świadczona w pełnym wymiarze zgodnie z obowiązującym regulaminem?

Jak wygląda gwarancja świadczenia usługi?

Co w sytuacji jeśli regulamin ulegnie zmianie w sposób nie do zaakceptowania, co z opłatą która będzie uiszczona a której z winy serwisu nie będzie można wykorzystać?

Czy zapis regulaminu 1c "Użytkownicy Premium mogą w pełni korzystać ze wszystkich bezpłatnych usług serwisu, a także z dodatkowych funkcji, w szczególności z możliwości nieograniczonej komunikacji między Użytkownikami" nie oznacza, że kupując premium będę miał możliwość nieograniczonej komunikacji między wszystkimi użytkownikami? Obecnie odnoszę wrażenie, że komunikacja jest możliwa jedynie pomiędzy użytkownikami premium, czyli użytkownik podstawowy nie może odczytać wiadomości od użytkownika premium. Jak również nie może odpowiedzieć na jego wiadomość. A to jest poważne ograniczenie, wręcz uniemożliwienie kontaktu który został zapewniony w ramach usługi.

Swoje zapytanie kieruje z uwagi na zapis regulaminu 1 c "Użytkownik przed zawarciem płatnego Członkostwa Premium zostanie poinformowany o płatnych usługach i warunkach płatności."

Oczekuję niezwłocznej odpowiedzi.
Odpowiedź po tygodniu, czyli 2 tygodniach od pierwotnego pytania
Od: eDarling Customer Service [mailto: pomoc@edarling.pl]
Wysłane: Friday, September 24, 2010 02:05 PM
Do: kaiki@eranet.pl
Temat: Re:=?UTF-8?Q?=20?=[Ticket#2010091710016827] Fwd: Kontakt w premium
Witaj !

Dziękujemy za wiadomość.

Uprzejmie informujemy, iż posiadając członkostwo premium, usługi będą świadczone w pełnym wymiarze.

Nawiązując do informacji zawartych na naszej stronie informujemy, że :
Gwarancja kontaktu" może być przez nas zapewniona, jeśli:

- w okresie 6-miesięcznego Członkostwa Premium wyślesz co najmniej 4, a w okresie 12-miesięcznego co najmniej 8 prób nawiązania kontaktu w formie krótkiej, samodzielnie napisanej wiadomości,

- zakładki „Mój profil” i „Szukam” są całkowicie i starannie wypełnione,

- w swoim profilu posiadasz co najmniej jedno zdjęcie,

- posiadasz wciąż aktywne konto Użytkownika Premium,

- regularnie logujesz się do swojego profilu.
Zapis 1c., dotyczy cen podanych w zakładce , po tym jak użytkownik wyrazi chęć posiadania konta premium.

Pozdrowienia
Alicja Malinowska
Kierownik Działu Obsługi Klienta eDarling
Odpowiedź nie była pełna więc ponowiłem zapytania
25.09.2010 01:51 - kaiki@eranet.pl napisał:
Witam

Niestety nie otrzymałem odpowiedzi na zadane pytania. Dlatego ponowie je inaczej je formułując. Mam nadzieje że teraz będą zrozumiałe.

Usługi będą świadczone w pełnym wymarzę zgodnie z obowiązującym regulaminem czy też pełnym wymiarze jaki oferujecie a którego nie określacie?

Pytałem o gwarancje świadczenia usługi nie o "gwarancje kontaktu". Czyli jeśli usługa nie będzie świadczona zgodnie z obowiązującym regulaminem to co wtedy? Jakiej rekompensaty mogę się spodziewać?

Co w sytuacji zmiany regulaminu i wniesienia sprzeciwu przez użytkownika w terminie 4 tygodni? Czy pieniądze za niewykorzystane członkostwo zostaną zwrócone?

Czy w jakikolwiek sposób jest ograniczony kontakt użytkownika premium z osobami które nie mają premium wykupione? Zgodnie z regulaminem nie, a jednak osoba która posiada premium wysłała wiadomość, z którą nie mogę się zapoznać, więc ta osoba ma ograniczony kontakt ze mną. Wobec tego doszło do poważnego naruszenia regulaminu i nie wypełnienia świadczonej usługi. A z pewnością nawet w prawie niemieckim jest to niedopuszczalne.

Członkostwo premium jest płatną usługą i z tego powodu też, zanim je wykupie, chce uzyskać pełnie informacji.

Biorąc pod uwagę fakt istnienia licznego grona osób niezadowolonych ze świadczonych usług:
http://forumprawne.org/prawo-miedzynarodowe/139574-edarling-pl-niemiecka-firma-problem.html
oraz wymijających odpowiedzi, odnoszę wrażenie iż firma edarling polega na wyłudzeniu od ludzi pieniędzy i świadczenia niskiej jakości usługi. Zanim przekaże te informację dalej, jeszcze raz proszę o wyjaśnienie tych kwestii by potem nie było z tego powodu jakiś nieporozumień.

Pozdrawiam i czekam na niezwłoczną odpowiedź. Czas rozpatrywania tych pism również niedobrze świadczy o firmie, gdyż prawdopodobnie zostaliście zasypani wiadomościami od niezadowolonych użytkowników.
Odpowiedź znacznie szybciej:
Od: eDarling Customer Service [mailto: pomoc@edarling.pl]
Wysłane: Wednesday, September 29, 2010 02:44 PM
Do: kaiki@eranet.pl
Temat: Re:=?UTF-8?Q?=20?=[Ticket#2010091710016827] Fwd: Kontakt w premium
Witamy serdecznie.

Dziękujemy za wiadomość.

Zakres konta Premium jest ściśle określony w naszym Regulaminie.
Jeżeli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości związane z zakresem świadczonych przez nas usług-bardzo nam przykro.
O każdej zmianie Regulaminu informujemy naszych użytkowników. Odnośnie zwrotu pieniędzy w przypadku skorzystania prawa do odstąpienia:

Ten zapis jest zawarty w naszym regulaminie:

"Prawo odstąpienia wygasa przed upływem terminu, jeżeli przed skorzystaniem z prawa odstąpienia umowa zostanie w całości zrealizowana za wyraźną zgodą obu stron".

Oznacza to, że nie zwrócimy pieniędzy osobie, która nawiązała za naszym pośrednictwem kontakt z innym użytkownikiem (regularna korespondencja).

Czyli na zgłoszenie "sprzeciwu", tudzież reklamacji, Użytkownicy mają 14 dni (Regulamin).

Odnośnie różnic bycia użytkownikiem Premium a użytkownikiem konta Podstawowego można przeczytać również w naszym Regulaminie. Rejestracja jest dobrowolna, nikt nie jest zmuszany do tego aby automatycznie wykupywać Premium, konto Podstawowe w każdej chwili można usunąć. Użytkownik ma wybór, jeżeli chce pozostać posiadaczem konta Podstawowego-ograniczjącego kontakt z innymi użytkownikami Premium, to jego wola.

Pozdrowienia
Alicja Malinowska
Kierownik Działu Obsługi Klienta eDarling
Wobec powyższego każdy kto w ciągu 2 tygodni od aktywacji pakietu premium zgłosi sprzeciw a jednocześnie nie prowadzi regularnej korespondencji z innym użytkownikiem eDarling za pośrednictwem serwisu musi otrzymać pełen zwrot pieniędzy. Ponadto termin tych 2 tygodni zaczyna się w momencie uruchomienia usługi premium i trwa do czasu wysłania maila z rezygnacją. Nie ma tutaj znaczenia kiedy oni go przeczytają bądź odpowiedzą na niego. Więc w zasadzie tyle osób się tutaj wypowiedziało, lecz nikt z Was nie ma się o co bać, prawo stoi po naszej stronie i eDarling nie może wygrać.

westcoost napisał:
Pomóżcie!! Wysyłałem juz pare meili na te adresy co podawaliscie i tylko mi przysyłają takei cos:::

Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie się naszym portalem. Dołożymy wszelkich starań, abyś w możliwie jak najkrótszym czasie otrzymał odpowiedź na Twoje pytanie.

Łączymy pozdrowienia oraz życzymy wielu wspaniałych chwil spędzonych na naszym portalu.

Zespół eDarling

Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz na naszej stronie internetowej w zakładce Pomoc. Jeżeli chcesz teraz przejść do tej strony kliknij tutaj:

Pomoc | www.edarling.pl

eDarling – Tu rozkwita miłość

Affinitas GmbH | Kohlfurter Straße 41/43 | 10999 Berlin | Germany
Zarząd: Lukas Brosseder, David Khalil, Kai Rieke, Christian Vollmann
Numer w Rejestrze Handlowym HRB 115958 | Amtsgericht Charlottenburg
Nie martw się u mnie było tak samo, czekałam ponad 3 tygodnie (cała w nerwach)wysyłałam maile i dostawałam taką samą odpowiedź jak Ty.Po 3 tygodniach wysłałam maila, że upłynęło ponad 2tygodnie i nie mam odpowiedzi,podałam hasło, nazwisko i wysłałam z mojej poczty po 3 czy 4 dniach dostałam odpowiedź, którą zachowam ku przestrodze i żeby czasem kiedyś im moja rezygnacja się nie zawieruszyła:D i spokojnie nie usunęłam profilu, chociaż miałam taki zamiar.W końcu zapłaciłam niemałe pieniążki i do ostatniego dnia profilu nie usunę, niech dalej pracują jak maja zapłacone :evil: pozdrówka głowa do góry,będzie dobrze.

Ma już dość Edarling. Od 2 m-cy nie reagują na moje prośby wysyłane pocztą /za potwierdzeniem odbioru, które wreszcie wróciło/ i mailem :( ani na moje zmiany w profilu, na wypisywanie zdań, że są oszustami /po prostu je prostują/ a ja dalej mogę wchodzić na portal i do tego ściągają mi kasę z konta! A jak widzę ich reklamy to się gotuję! Dlaczego wcześniej nie poczytałam tego forum?!?!

koliberek66 napisał:
Hmm... mi zabrali z karty kredytowej cale 120 zl, a dalabym sie pokroić, ze kliknelam na opcje "zaplata za 1 miesiac", bo chcialam przetestować portal - nota bene poraz drugi taki portal w zyciu.
I co ? i niesmak pozostał. Ale cóż zrobic, człowiek to taka istota, ze w poszukiwaniu

Pisalam do nich codziennie przez 2 tygodnie, w końcu wkleiłam te linki i postraszyłam prokuraturą oraz GIODO. Odpisali ze wszystko napisane jest w profilu odnosnie daty wygasniecia członkostwa i ze wykupilam polroczne czlonkostwo, ktore jak twierdzi Kierownik Dzialu Obslugi Klienta - Alicja Malinowska - wygasnie samo.

Proponuję tym co maja na to czas i chcą oczywiscie, zgłosić fakt popełnienia przestępstwa przez ten portal o wyłudzenie. Ja chyba tak zrobie, 120 zl na ulicy nie znalazłam, a im nie daruje.

Ja wlasnie opisalam ogólnie sprawę, wkleilam te linki i wysłałam do prgramu uwaga w TVN, oraz opisalam to wszystko na stronie "Dzien dobry TVN". W ubiegla sobote czyli 18 wrzesnia gościcli u siebie w programie jakiegoś przedstawiciela - taka kryptoreklama. Szkoda, ze zanim zaprosili nie poszukali informacji w internecie na ich temat, jak to np. uczyniłam ja.

pozdrawiam wszystkich
Aga

Drogi Użytkowniku,

Jest nam przykro, dowiadując się, że naszych użytkowników spotykają nieprzyjemności w związku z korzystaniem z naszego portalu. Odnośnie zarzutów pod adres portalu eDarling, z naszej strony pragniemy zapewnić wszystkich użytkowników i zainteresowanych, iż nasza działalność opiera się na całkowicie transparentnych i uczciwych zasadach w trosce o najwyższą jakość, bezpieczeństwo i zadowolenie naszych użytkowników.
W przypadku dokonywania płatności za jeden z abonamentów Członkostwa Premium na eDarling, każdy użytkownik musi dwukrotnie potwierdzić wybrany przez siebie okres umowy oraz odpowiednią kwotę. Po zawarciu transakcji, użytkownik otrzymuje wiadomość e-mail, która potwierdza te dane. Ponadto, dane dotyczące konta użytkownika znajdują się również w zakładce „Konto Użytkownika”.
Jeżeli w trakcie zawierania transakcji popełniony został jakiś błąd, pragniemy przypomnieć, że każdy Użytkownik może skorzystać z Prawa odstąpienia od umowy z eDarling w terminie 2 tygodni od jej zawarcia. Prosimy wówczas o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta pod adresem premium@edarling.pl. Nasi pracownicy Działu Obsługi Klienta chętnie udzielą Państwu pomocy i na Państwa wniosek dokonają anulacji zawartej umowy.

Pozdrawiamy serdecznie

Zespół eDarling

Wściekła Amelia napisał:
Witam! Wczoraj znalazłam to forum i jestem przeszczęśliwa, ze nie jestem z tym sama:)

Słuchajcie, ale jak to się stało, że wykupiliście ten cholerny pakiet Premium??? Bo w moim przypadku było tak, że zarejestrowałam się dla żartu, zainteresował mnie test osobowościowy i obietnica znalezienia mi idealnego partnera. Tuż po tym jak się bezpłatnie zarejestrowałam (na szczęście podałam inne imię i nie dodałam foty) jakiś facet puścił mi oczko, a potem wysłał wiadomość. No i żeby odczytać ta wiadomość już musiałam zapłacić, co zrobiłam z ochotą, bo profil faceta był bardzo interesujący. Zaczęliśmy pisać na mailu prywatnym, wymieniliśmy się fotami, chcieliśmy nawet się spotkać...Ale potem facet zamilkł i myślałam, że mnie olał, ale po jakimś czasie znów się odezwał jak gdyby nigdy nic...Wczoraj dostałam od niego wiadomość, ale na Edarling a nie na poczcie prywatnej , a że skończyła mi się ważność konta kazali zapłacić za kolejny miesiąc. Już miałam pewność, że to oszust, ale zapłaciłam, żeby się przekonać, co on mi tam napisał. A tam nic...ani słowa, tylko pusta wiadomość...Co za chamstwo i oszustwo!!!! Żerowanie na ludzkich emocjach tylko dla pieniędzy. Zatrudniają jakiś kolesi, żeby nakręcali tak naiwne laski jak ja, żeby do nich pisali i nakręcali....jaka masakra...jestem w totalnym szoku!!!! Mam silny charakter i poradze sobie z tym, ale nadal nie moge uwierzyć, że posuwają się do tak skomplikowanych technik manipulacyjnych, żeby ludzie im płacili. Przecież i bez tego portale randkowe mają powodzenie. Napiszcie czy Wy też się z tym spotkaliście????????????

Droga Użytkowniczko,

Jest nam bardzo przykro z powodu nieprzyjemnych doświadczeń, których doznała Pani na naszym portalu.
W związku z Pani wpisem, zapewniamy wszystkich użytkowników, iż nasz portal absolutnie nie stosuje żadnych technik manipulacyjnych. Do tej pory zaufało nam ponad 3,5 miliona osób w Europie. Jest to dla nas wielki zaszczyt oraz obowiązek. W naszej pracy kierujemy się transparentnymi i uczciwymi zasadami. Nieustannie dbamy o zapewnienie jak najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa naszych usług.
Jeżeli zawarła Pani umowę o Członkostwo Premium, by przeczytać jedynie jedną pustą wiadomość, posiadając już nawet wcześniej wymienione prywatne dane kontaktowe drugiej osoby, chętnie sprawdzimy Pani przypadek i dokonamy zwrotu wpłaconej kwoty. Prosimy o skontaktowanie się z nami pod adresem email pomoc@edarling.pl.
Jest to dla nas szczególnie ważne, aby zawierane w naszym serwisie znajomości były uczciwe i szczere. Wszystkich użytkowników, którzy spotkają się z jakimkolwiek podejrzanym profilem na naszym portalu, prosimy o niezwłoczne powiadomienie naszego Działu Obsługi Klienta eDarling, wysyłając wiadomość na adres pomoc@edarling.pl.

Serdecznie pozdrawiamy
Zespół eDarling

Ostatnia edycja:
No nie wiem co myslec, moze i faktycznie nie zatrudniacie ludzi, zeby wysylalinawiazywali sztuczne kontakty, tylko po to, zeby ludzie placili. Ale troche trudno w to uwierzyc, biorac pod uwage, ze pisalam z facetem maile prywatne, a akurat, gdy skonczyl mi sie abonament dostalam od niego wiadomosc na portalu..............:roll:

Milagro napisał:
Ale histroria!! U mnie było bardzo podobnie :) Jedno oczko od gościa 2razy starszego ode mnie i jedna wiadomość od kogoś innego; oczywiście zanim wykupiłam Premium. Zatem z babskiej ciekawości wykupiłam, przeczytałam. Kiedy już wymieniliśmy się uprzejmościami i wydał się całkiem do rzeczy, gość stwierdził że wyjeżdża na 2 dni i potem się odezwie... i cisza :) Podał nawet adres mail, ale na wiadomość tam wysłaną zero odpowiedzi. Ponoć wiele portali randkowych stosuje takie sztuczki.

Fajnie, że nie ja jedna taka naiwna :) Szczęśliwie od ponad miesiąca uwolniona od eDarling i chętnie zapomniałabym, gdyby reklamy tego serwsu nie wyskakiwały niemal z lodówki.

Wiesz no moze faktycznie koles wyjechal, albo nie ma czasu...To jeszcze zaden dowod, ze jest podstawiany. Ten moj "znajomy" nakrecal mnie i nakrecal potem 3 tygodnie ciszy i odezwal sie tuz przed koncem mojego abonamentu - to dopiero przypadek:) Kurde no nie wiem czy byliby az tak perfidni???W koncu to duzy portal, inwestuje w reklamy. Czy byliby az tak glupi, zeby ryzykowac renome? Jak rozejdzie sie wiesc w necie, ze oszukuja to beda spaleni, a konkurencji maja sporo.

Dawno nikt się tutaj nie wypowiadał. I jak się potoczyły sprawy tych osób których przypadki miały być potraktowane indywidualnie? Czy zgodnie z zapowiedziami zostały one rozstrzygnięte?

ja już czekam 2 tygodnie ?? i nic ? nie dostałem żadnej odpowiedzi !!! A wysłałem im już z 10 meilów . Nic sie nie odzywaja :((

Ja dziś wykupiłem konto premium na 3 m-ce, następnie napisałem że chciałbym zakończyć po tym okresie i rezygnuję z automatycznego przedłużenia. Po kilku godzinach dostałem odpowiedź:
"Informujemy, że Konto Premium wygasa w dn. 19.01.2011. Wprowadzenie daty zakończenia usługi do systemu jest równoznaczne z zaprzestaniem pobierania jakichkolwiek opłat z naszej strony"

Tak więc bez problemu mi się udało.

witam-podpowiedź dla zbłąkanych na edarlingowym portalu. Wysyłajcie rezygnację na mejla "premium@edarling.pl ". Jeśli wyślecie na pomoc@edarling.pl, to tylko wysyłają "sympatyczne" odpowiedzi z automatu. Po wielu próbach, mam wiadomość "Otrzymaliśmy Twoją rezygnację z korzystania z naszego serwisu. Zgodnie z życzeniem Twoje Członkostwo Premium wygasa w dniu 21.11.2010. " - ale konta bankowego będę pilnować! :-x Swoją drogą, czy w banku można zastrzec, aby nie przelewali na tą firmę pieniędzy i w ten sposób ich zablokować?
Życzę wszystkim szczęścia w miłości i finansach, lecz żeby to osiągnąć trzymajcie się z dala od takich firm. ;) M.

No wkoncu sie udało, wiecej nie wejdę na tą stronę i niechce mieć z nimi do czynienia od razu skasowałem konto i Finito. Pozdrawiam. :)

Niestety mam ten sam problem, zapłaciłem za konto premium , nie było mnie tam jakieś 2 miesiące i patrze teraz na wykaz konta a tam co miesiąc pobierane są środki bez mojej zgody!(czy raczej przez moją nieuwagę i nieprzeczytanie regulaminu którego nikt nie czyta przeciez!)

Na email nikt nie odpisuje !

I ja sobie wykupiłem premium, po zapewnieniach pani Alicji Malinowskiej odnośnie możliwości odstąpienia w przypadku braku regularnej korespondencji. Niestety w okresie tych 2 tygodni złożyłem deklaracje o odstąpieniu od umowy, lecz mi odmówiono uznając, że prowadziłem regularną korespondencje. Cóż wymiana 2 wiadomości z jedną osobą, lub po 1 z 2-3 innymi uznano za regularną.
Jednak chciałbym przestrzec innych, że firma nie wywiązuje się z umowy i nie zapewnia możliwości nieograniczonej komunikacji między Użytkownikami w ramach wykupienia usługi premium. By ta komunikacja była możliwa to obie strony muszą mieć wykupione premium. Inaczej się ani nie wyśle wiadomości, ani nie przeczyta wiadomości, czy też odpowiedzi na pytania. Więc wystarczy że któraś z osób nie ma premium to nie nawiążecie kontaktu. Ponadto nie wiadomo czy wiadomość dotarła, przynajmniej do czasu otrzymania odpowiedzi na nią. Więc nie wiadomo czy zostaliśmy olani, czy też ktoś nie ma premium. Nie ma też możliwości sprawdzenia statusu danej osoby. A na dodatek tylko 1/4 osób wrzuca swoje zdjęcia. Reszta to tylko lakoniczne opisy z których ciężko coś wywnioskować.

Wobec powyższego szczerze odradzam korzystanie z usług tego serwisu. A jeśli już skorzystaliście to wysłać wiadomość o rezygnacji bądź o odstąpieniu od umowy tak szybko jak się da, co by przypadkiem nie paść ofiarą kruczków prawnych. A przecież nikt dla 40-80 zł nie będzie pisał pozwu sądowego do sądu niemieckiego. No chyba żeby pozbierać większą ilość osób pokrzywdzonych, zrobić pozew zbiorowy o zwrot pieniędzy zabranych, oraz z odszkodowaniem za straty moralne. Wtedy sumka już by była zupełnie inna, a cała procedura sensowniejsza. No chyba że firma zmieni politykę i postara się rozwiązać problemy polubownie i przestanie wyłudzać pieniądze od ludzi.

czy aby dokonać pełnej rejestracji należy kliknąć w link przysłany na adres mailowy podany przy rejestracji ? i czy zaraz po odpowiedzeniu na wstępne pytania juz mam konto premium?

Witam wszystkich sfrustrowanych portalem. Ja dzisiaj także złożyłam wypowiedzenie o godz. 9 rano i już o 13 miałam odpowiedź, że przyjmują rezygnację z tym ze datę wpisali 3 luty 2010. Znów odpisałam że nanieśli zła datę powinien być rok 2011 (miałam rejestracje na 3 miesiące od 24 października) i natychmiast dostałam sprostowanie.

Mam nadzieję że na tym konnic. Faktycznie jedne wielkie G wyłudzacz pieniędzy.

Pozdrawiam

Witajcie:) ja rowniez dalam sie zlapac na te szumne hasla reklamowe z edarling...zarejestrowalam sie 12 pazdziernika,wykupilam te konto premium, chwilke posiedzialam na tym portalu i stwierdzilam ze ten portal pozostawia duzo do zyczenia. w regulaminie jest cos takiego jak odstapienie od umowy wiec tego samego dnia napisalam maila z prosba, ze chce odstapic od umowy a co za tym idzie zlikwidowac konto ..nastepnego dnia mialam juz konto usuniete. Nawet Pani z edarling prosila mnie o numer konta ze zwroca mi naleznosc za konto skoro wypowiedzialam umowe godzine po tym jak je zalozylam i oplacilam..Zaznaczyla przy tym ze regulaminowo 30 dni i beda pieniazki na moim koncie...minal juz miesiac ,pieniazkow brak a zatem zeby sprawdzic na ile uczciwi sa edarling napisalam maila ,powolujac sie na tego wczesniejszego od nich ze zwroca naleznosc i ,,,,,,,cisza napisalam drugiego i ciszaaa:)
tu nie chodzi o te 3 dychy,tylko chodzi o to ze takich osob jak ja jest pewnie wiecej, a ten portal zarabia niezle pieniadze na kazdym kto nawet z ciekawosci tam sie zaloguje,a co za tym idzie wykupi te konto premium ,bo bez tego nie ma sensu w ogole tam "istniec"... Zenujaca jest obsluga tego portalu i wlasciwie zupelny brak kontaktu, ja mialam to szczescie ze mi je usuneli szybciutko ale jak poczytalam wasze wypowiedzi to rece opadaja,,ze tak jak sie sam reklamuje_ super extra portal_jest zbieranina zupelnej niekompetencji..
Pozdrawiam Wszystkich:)

Hej,

Po wielu nerwach związanych e-Darling wreszcie się wyrejestrowałam.

SŁUCHAJCIE- oni chyba nie odpisują bo przerasta ich negatywny oddźwięk poza tym jak się wyśle info o rezygnacji na maila na koncie pojawia się też info i dalej wszystko jest ok.
Myślę, że ta cała sytuacja i ogólna panika powodują w Nas takie emocje.
Zresztą jest to zrozumiałe- jak się poda dane to przechlapane, ale w końcu ONI muszą chyba mieć świadomość, że od strony prawnej to wszystko jest kontrowersyjne.

Zakładanie profili po to by zwabić ludzi jest żałosne- jest tylu wolnych którzy chcieliby się poznać, że spokojnie można na tym robić uczciwy biznes- tak mi się zdaje.

Na forum padła propozycja by poszkodowani przez e-darling się spotkali :) pomysł jest niezły - może Poznań jakoś się skrzyknie ....

Pozdrawiam, Ona 32

Witam.
Też miałam styczność z tym portalem.
Wiadomo że nikt caritasu nie uprawia, i cokolwiek się działa to robi się dla kasy. eDarling jest na żenującym poziomie jeśli chodzi o efektywność zawierania znajomości, nawet jakichkolwiek prób, bo możliwości są bardzo ograniczone i nastawione raczej na utrudnienia niż pozytywne efekty. Wiadomo że więcej kasy wyciągnie się z takiego, co musi tam tkwić bo nadal szuka niż z takiego co znalazł swoją "drugą połowę", bo już nie ma powodów tam być.
Niemniej muszę oddać, pomimo tego że wypowiedzenie jest faktycznie utrudnione i też chyba ma na celu zniechęcenie do tego kroku, to jednak wystarczył jeden mail, wg ich procedury, wraz z kodem i nazwiskiem, by uznano moją rezygnację. Nie było tu absolutnie żadnych problemów. Dostałam jeszcze pismo z podziękowanie za "współpracę" ;)
Także nie ma się czego bać, tylko trzeba działać.
I warto uważnie czytać to, co się chce podpisać. Bo przecież nikt nie przymusza ani nie każe.

Witam

Chyba dla nikogo nie bedzie niczym nowym jeśli Wspomne o podobnej sytuacji
Godzinę temu aktywowałem konto premium podobno na miesiąc za 10 zł.
Z konta ubyło 120.

Jutro Będe sie z nimi kontaktował zeby wypowiedziec to konto.

Czy zwrócą mi wpłacona kwotę?

Co powinienem zrobić po waszych doświadczeniach zeby wszytko poszło Ok.

Z góry dzięki.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót