Witam, mam również problem z reklamacją kupiłam buty nike za 280zł na portalu ZALANDO w zeszłym roku w maju , buty zaczynają się rozklejać,użytkowane były w noramlnych warunkach, spacer, praca itp nie chodziłam po deszczu specjalnie, napisałam że chce złożyć reklamację, dostał odpowiedź aby wysłać zdjęcia wady, przesyłam i dostałam odpowiedź która mnie zdziwiła
" serdecznie dziękuję za przesłanie zgłoszenia reklamacyjnego.
Z przykrością informuję, że nie mogę pozytywnie rozpatrzyć Pani reklamacji.
Reklamowana wada artykułu nie powstała w wyniku zastosowania nieodpowiedniego materiału czy błędu produkcji, a jest wynikiem normalnej eksploatacji.
Do klejenia stosowane są kleje o najwyższych parametrach, jednakże wpływy atmosferyczne, przemoczenia obuwia, niska temperatura, sposób oraz częstotliwość użytkowania mają zdecydowanie negatywny wpływ na wartość użytkową wyrobu i w znacznym stopniu obniżają wytrzymałość spoin klejonych.
Wychodząc jednak naprzeciw Pani oczekiwaniom, wyjątkowo zdecydowałam się obniżyć cenę produktu o 70,00 PLN, co stanowi 30% jego ceny."
Czy jest to zgodne z prawem ocenić po przez zdjęcia?rozklejenie w okresie gwarancji nie uchodzi jako reklamacja?
Proszę o pomoc