Nieważny Staatsangehörigkeitsausweis a potwierdzenie obywatelstwa

• Autor wątku Autor wątku ptrz666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy moze mi ktos to przetłumaczyć ?

für die Recherche der Heiratsurkunde benötige ich die Angabe des Standesamtes bei dem die Eheschließung beurkundet wurde

W celu odnalezienia aktu malzenstwa potrzebuje dane dotyczace urzedu stanu cywilnego, w ktorym zostalo zarejestrowane malzenstwo.

Andreas G mam pytanie na Fragebogen na drugiej stronie mam ta Literke B slabo tu jest widoczne ale sa tutaj jakies podpunkty to o To ci chodzilo ?

Witam.
Chodzi Ci o stronę z napisem ; Vermerk ; , gdyż tylko na tej stronie jest grupa DVL. Ja posiadam dwie Volksliste moich pradziadków oraz dziadków. W obu przypadkach na tej stronie poniżej podanej grupy są w punktach adnotacje dotyczące między innymi wydania przez Amtskommissar Volkslistenausweise.
Pozdrawiam.

Mam litere B i ponizej jest punkt1 i pisze Eingetragen in die Deutsche Volksliste i nizej jest Ehemann nr Ehefrau nr i dalej nie moge rozczytac to o to chodzi ?

Witam.
A co pisze odnośnie przydzielenia Gr.B. czy jest to ujęte w punkcie np.1.
Pozdrawiam

Literke B mam nad punktem 1 i mam ta na drugiej stronie Fragebogen tylko wiekszosc jest nie widoczna

Witam.
Musisz uzyskać bardziej wyraźny tekst DVL.
Jedno jest pewne jeżeli masz wpisane Gr.B to do takiej grupy zostali przypisani Twoi przodkowie.
Pozdrawiam

Bardziej wyraznego nie uzyskam bylem patrzec na orginal i tak samo wyglada jak kopia ale dzieki za informacje bo Bunndesverwaltungsamt chce odemnie poswiadczenie obywatelstwa to moge im wyslac ta Volksliste

Witam.
Jak najbardziej.
Pozdrawiam.

Nie miałem żadnej litery tylko III gr w Fragebogen

Witam mam jeszcze pytanie czy jak wniosek wypisywalem na dziadka a nie mam wystarczajacych dokumentow to czy moge wyslac dokumenty pradziadka czy nowy wniosek musze napisac ?

Witam.
Wniosek zawsze wypisuje się na siebie , ująć trzeba w wniosku przodķa po którym dziedziczy się obywatelstwo ur.przed 1918 rokiem.
Pozdrawiam.

Powrót