Nieważny Staatsangehörigkeitsausweis a potwierdzenie obywatelstwa

• Autor wątku Autor wątku ptrz666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A oni volkslisty nie wołali dziadek mial notatke Abgelehent a pra dziadek mial 3 grupe

Może Tobie sie tak jak mi również miałem III gr dziadka i babci do tego wermacht no i dostałem. Powodzenia.

No ja tez mam 3 grupe pradziadka i prababci i pra dziadek byl na wojnie i niemcy placili mu rente bo inwalidom zostal

A tak na marginesie jak długo czekałeś na odpowiedź z BVA.

Skontaktuj się z osobą która prowadzi sprawę . W piśmie masz podany mail osoby która prowadzi sprawę i on Tobie wszystko napisze. Wszystkie pisma muszą byc potwierdzone.

Ostatnia edycja:
Potwierdzone przez AP w Bydgoszczy no i wermacht

Potwierdzone dokumenty żadne kopie!

Ale Ty nie masz żadnych dowodów samo urodzenie dziadka nic nie da. Musi byc volkslista!

Bosh, skoro ty w ogole nie znasz niemieckiego, to kto ci wypelnil wniosek o stwierdzenie obywatelstwa?

W pismie od BVA, ktore cytujesz, jest mowa o tym, ze "powolal sie Pan na posiadanie poswiadczenia obywatelstwa niemieckiego (Staatsangehörigkeitsausweis) wystawionego przez Bundesverwaltungsamt, prosze podac sygnature tego poswiadczenia i/lub nazwisko i date urodzenia oraz stopien pokrewienstwa do tej osoby".

To co, ty sam nie wiesz, co napisales w tym wniosku???? Registrierschein nie jest "poswiadczeniem obywatelstwa" (Staatsangehörigkeitsausweis)

Ja wiem co napisaLem i wiem co skladalem skoro bym mial staatsangehörigkeitsausweis dziadka to wyslal bym to im odrazu a tego dokumentu nie mam ale wszystko co chcieli to im wyslalem a na pra dziadka papiery tez mozna sie powolac bo mam deutsche volksliste i akt urodzenia pra dziadka

Najwyrazniej nie wiesz, bo Bundesverwaltungsamt ci przeciez odpisal "In Ihrem Antrag geben Sie an, dass Ihrem Familienangehörigen durch das Bundesverwaltungsamt ein Staatsangehörigkeitsausweis ausgestellt wurde." = W Panskim wniosku podaje Pan, ze Panskiemu czlonkowi rodziny zostal wystawiony Staatsangehörigkeitsausweis"

Nie wiem, kto ci wypelniial ten wniosek po niemiecku, ale widocznie zle ci wypelnil, skoro tego Staatsangehörigkeitsausweisu nie masz

Powrót