S
szargiel
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 92
Po takich wynikach w Poznaniu, i ocenach
to tylko należy sugerować wszystkim przeniesienie do Poznania
lub ewentualnie Torunia, jak dobrze pamiętam....
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nagakuna napisał:Tym bardziej cenimy Twoją ujmującą skromność
pytanie, skoro w mojej komisji nie zdało 50% aplikantów, w tym ja, a w pozostały komisjach było 5-20% pał to tym mniejsza moja porażka?.
Jupii napisał:Jeśli komuś to pomoże to w kazusie z adm nie miałam art 149 i na 3 wystarczyło. Wiem, że część osób nie pisała tego zarzutu i zdawali też w innych komisjach. Więc jak widać można.
rdzawy napisał:miłego ślubowania Igciu
ja poczekam, aż rozpatrzą moje odwołanie i wtedy pójdę
choć szczerze mówiąc bierze mnie cholera
z drugiej strony miło czytać opinię Prof. WIerzbowskiego opartą na "moim" orzeczeniu![]()
bierzesz te robote?igciu napisał:Może wyznacz sobie pełnomocnika i zażądaj kosztów zastępstwa w postępowaniu odwoławczym? Jeśli nagle musieliby pięciuset osobom zapłacić po dwieście pln, to może by się na drugi raz pięć razy zastanowili zanim porobią takie głupoty. Albo zażądaj odszkodowania w postaci utraconych dochodów z oczekiwanej podwyżki. Niech stworzony przez MS problem przestanie być tylko problemem zdających (a raczej niezdających)...
Powodzenia.
pośrednio wynika to z Rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości w sprawie zespołu do przygotowania zestawu pytań testowych oraz zadań na egzamin radcowski oraz wykazu tytułów aktów prawnych.ErwinRommel napisał:Zastanawia mnie pewna kwestia. Nie znam ustawy o radcach prawnych, ale znam o adwokaturze, bo zdawałem egzamin adwokacki. I u nas jest wyraźnie zapisane, że wyłącznie w odniesieniu do I części egzaminu przygotowywany jest wykaz prawidłowych odpowiedzi. A w odniesieniu do pozostałych części pisze się wyraźnie, że np. druga część polega na napisaniu apelacji bądź opinii o braku podstaw do jej sporządzenia. I nie ma nic o kluczu. A jeśli tak, to obranie koncepcji zależy wyłącznie od zdających i jeśli apelacja byłaby przyjęta do rozpoznania, jeśli zawiera choć jeden prawidłowy zarzut, który skutkowałby wynikiem korzystnym dla klienta, to jest to wystarczająca podstawa do wystawienia oceny pozytywnej. Każde inne założenie jest ewidentnym naruszeniem prawa materialnego, poprzez błędną wykładnię przepisów i w efekcie niewłaściwe ich zastosowanie.