Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
12, odwołanie złozyłam pod koniec lipca i nadal nic nie wiem, no może tyle, że w MS go nie ma

myszeaux102 napisał:
12, odwołanie złozyłam pod koniec lipca i nadal nic nie wiem, no może tyle, że w MS go nie ma

ja 6 i na poczatku sierpnia złożyłam i też wiem tyle co ty...czyli wielkie nic

szargiel napisał:
Sugeruję lekturę art. 36 z 5 par. 4 ustawy o radcach prawnych:
"Ostateczną ocenę z pracy pisemnej danego zadania z części drugiej do piątej egzaminu radcowskiego stanowi średnia ocen cząstkowych przyznanych przez każdego z egzaminatorów, przy czym:

1) oceny pozytywne to:
a) celująca - jeżeli średnia arytmetyczna wystawionych ocen wynosi od 5,51 do 6,00,
b) bardzo dobra - jeżeli średnia arytmetyczna wystawionych ocen wynosi od 4,51 do 5,50."
c) dobra - jeżeli średnia arytmetyczna wystawionych ocen wynosi od 3,51 do 4,50,
d) dostateczna - jeżeli średnia arytmetyczna wystawionych ocen wynosi od 3,00 do 3,50;

no własnie czytałem i jeżeli ocena cząśtkow 3+ to jest 3,5 (tak bynajmniej mi się wydaje) to średnia mam 3,75 a to daje ocenę dobrą.
pytanie tylko czy egzaminujacy może wystawić te 3+ i czy jest to liczone jako 3,5?

myszeaux102 napisał:
podobno czekaja do 17 zeby razem wysłac wszystko, to info podobno z 3 reki

malo prawdopodobne bo w komisji 9 wyniki miałem 1 września, teraz dolicz sobie czas doręczenie mi uchwały przez pocztę czyli razem z awizem bedzie to nie mniej niż 14 dni i moje 14 dnia na sporządzenie i doręczenie odwołania to juz daje miesiąc czyli poczatek października - chyba ze wszystkim do 17 września nie zdążą, czy źle liczę ??

JohnyKozak napisał:
Mam zajeb**** wsparcie! Ostatnio dostałem maila, że dzisiaj jest ślubowanie, mogę przyjść z os. towarzyszącą i potem jest impra. Taktownie co nie?

Taaa... znam sprawę ;) Może urządzili Apel Poległych albo wypili "Za tych co na morzu" - chociaż nie sądzę - maja nas głęboko ...

malo prawdopodobne bo w komisji 9 wyniki miałem 1 września, teraz dolicz sobie czas doręczenie mi uchwały przez pocztę czyli razem z awizem bedzie to nie mniej niż 14 dni i moje 14 dnia na sporządzenie i doręczenie odwołania to juz daje miesiąc czyli poczatek października - chyba ze wszystkim do 17 września nie zdążą, czy źle liczę ??[/QUOTE]

dzwoniłem do MS i moje odwołanie już tam jest - K3 Wwa - także na wszystkie odwołania w OIRP nie czekają

dzwoniłem do MS i moje odwołanie już tam jest - K3 Wwa - także na wszystkie odwołania w OIRP nie czekają

to masz fajnie mojego odwołania w MS nie ma komisja nr 6 Wawa

a może wiesz czy razem wszystkie odwołania z komisj twojej do MS przesłali?

Biedna ja - może jeszcze nie przeczytali w trybie autokontroli? W końcu dla niektórych jeszcze są wakacje :(

Hiacynta Bukiet napisał:
Biedna ja - może jeszcze nie przeczytali w trybie autokontroli? W końcu dla niektórych jeszcze są wakacje :(

i tego sie obawiam.....:mad:

biedna_ja napisał:
a może wiesz czy razem wszystkie odwołania z komisj twojej do MS przesłali?

z tego co widziałem w OIRP to było troche akt przygotowanych do wysyłki, ale nie wiem czy to były wszystkie z mojej K3 czy część

jestem w warszawskiej k11. odwołania na razie czyta jeden egzaminator, a Pani w OIRP nie wie, kiedy do czytania przystąpi drugi. dalej nic nie wiadomo...

Sorry, ale wątpię, że oni to rzeczywiście czytają.

potwierdzam wcześniejsze info odnośnie komisji nr 3. Moje odwołanie jest w MS od tygodnia, po ok. 7 dniach od przesłania go do K1 poszło do K2. Czy była "samokontrola"? Wątpię.

Z innej beczki, lecz tylko troszkę:rolleyes:- pod jaki nr dzwonicie do Izby w/s odwołań, na "centralę"? Non stop zajęte......A od Extranetu z innymi tel. już nas odłączyli....

Hiacynta Bukiet napisał:
Z innej beczki, lecz tylko troszkę:rolleyes:- pod jaki nr dzwonicie do Izby w/s odwołań, na "centralę"? Non stop zajęte......A od Extranetu z innymi tel. już nas odłączyli....

tel. 0 22 862 41 69 (-71) wew. 158

Dział ewidencji apl. radc. Dziś pod ten wew. zadzwoniłam i po kilkunastu próbach udało sie i mam info że odwołanie bedzie na dniach przekazane do MS. Komisja nie widzi podstawy do zmiany swych ocen!!!!

czy warto składac odwołanie w przypadku wadliwej reprezentacji w umowie sprzedaży udziałów?
Czy ktoś z Was składał takie odwołanie? Jesli tak, w jaki sposób próbowaliście dowieść, że umowa jest ważna? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

david73 napisał:
czy warto składac odwołanie w przypadku wadliwej reprezentacji w umowie sprzedaży udziałów?
Czy ktoś z Was składał takie odwołanie? Jesli tak, w jaki sposób próbowaliście dowieść, że umowa jest ważna? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Poczytaj poprzednie posty oraz zamknięty już wątek dot. egzaminu radcowskieo 2011. Sporo już na ten temat było. Moim zdaniem, jak walnąłeś byka z reprezentacją, to masz umowę nieważną i nie ma sensu się odwoływać. To nie jest wg mnie błąd w stylu administraty, tzn. są 4 pkt widzenia jednej kwestii. Tylko bardzo powazny błąd. Ale ludzie pisali, że się odowłują i podawali swoje argumenty na ten temat. Czy słuszne? Zapewne oceni to KII, bo wątpię w autokontrolę w zakresie zadań z gospodarczego.

szargiel napisał:
wątpię w autokontrolę w zakresie zadań z gospodarczego.

Mylisz się. To tyle w tym temacie. Proponuję, aby osoby, których nie dotyczą dane egzaminy nie wydawały swoich opinii, w dodatku błędnych.
Proponuję, aby osoby których odwołania nie trafiły jeszcze do MS nie dziwiły się temu, tylko cieszyły. To oznacza, że mają szanse na powodzenie w ramach autokontroli.
Powodzenia

arvb napisał:

do arvb czy znasz osoby, którym Komisja I stopnia zmieniał ocenę z gospodarczego, bo jak narazie idą wszystkie do Komisji przy MS. ??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót