Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Oceniam liczbę Odwołujących się ze złej rep. z gospodarczego na jakieś 30. Kontakt mailowy w tym temacie miałem może ze dwudziestką.

biedna_ja napisał:
do szamag Ma być jeszcze jedna K2 ===moderacja===

Ja tak zrozumiałam. Jeżeli ktoś był na spotkaniu i zrozumiał inaczej to proszę o skorygowanie. Druga K2 na bank, być może jeszcze jedna.
Izba też zastanawia się czy to dobrze, bo ryzyko odmiennej oceny przy większej liczbie K2 istnieje.
K2 jest w stanie rozpatrzyć 1 odwołanie dziennie (taka podła odpowiedź na zadane pytanie).

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Śmieszy mnie to, ze łykacie to co mówi rada i dziekan w Warszawie jak młode pelikany. Tak na dobra sprawę to rada nie zrobiła nic, żeby nam realnie pomóc.
- opinia Wierzbowskiego? - wysiłek minimalny, zapłaciliśmy za nią wszyscy w składkach - przełożenie na naszą sytuację w zasadzie żadne. Argumenty, które pojawiły się w opinii były już znane wcześniej nic odkrywczego tam nie ma, K2 może ją równie dobrze wrzucić do niszczarki,
- info, że ( być może!) będzie więcej niż jedna k2 - komisje powołuje Krzysio Kwiatkowski, a nie dziekan,
- info, ze k2 będzie dążyć do ujednolicania ocen z admina, śmiech na sali, bo za chwilę czytam obawy dziekana, że jak będzie więcej niż jedna k2 to się mogę rozbieżności pojawiać,
- łaskawie dopiszą nas do dodatkowych zajęć dla IV roku - wysiłek żaden, wykładowcy nie są opłacani "od łebka", ale ryczałtem;
- uchwała o statusie aplikanta - chyba padnę z wrażenia, uchwała rady wiąże sąd w takim samym stopniu jak moja i kolegi sformułowana przy piwie. Żaden poważny radca nie będzie się sam podkładał i ryzykował nieważności postępowania upoważniając do zastępowania siebie w procesie przez "aplikanta" o niejasnym statusie. Przeciwnicy procesowi też chętnie podniosą dodatkowe zarzuty w apelacjach.

Szkoda, że Pan Dziekan nie powiedział jak to się stało, że to radcy prawni stawiali gały z admina, a sędziowie nie? Czy dziekan zamierza zorganizować spotkanie dla radców - członków komisji? Może wspólnie poczytaliby opinię Pana profesora. tak, tak Panie dziekanie, wiemy, że ma Pan doskonały argument - członkowie komisji są przecież niezawiśli...... ktoś mógłby uznać - takie spotkania za niedopuszczalną formę nacisków...... Tak samo Szanowny Panie jak zamawianie prywatnie opinii i przesyłanie jej poza ramami postępowania do organu administracji jakim jest K2. Jak się powiedziało A, to trzeba umieć powiedzieć B......

Czy dziekan zamierza zorganizować spotkanie dla radców - członków komisji?
ponoć takie spotkania się odbywają

OCo do opinii Wierzbowskiego- dziekan sam wczoraj powiedział, ze profesor ją zrobił za darmo::)
Co do liczby komisji, dziekan mówił że to są ionformację od Ministra, z którym widziasł się dzięń wczęsniej- sam nic nie deklarował.
co do zajęcia dodatkowych- mają być prowadzone osobno dla nas,, planują 20 małych grup.
Do do statusu aplikanta- wszyscy włącznie z rada wiedza jaka jest sytuacja:) Oni mówią, ze po wydaniu opinii przez krajówkę opina podlega weryfikacji ministra i juz sam brak sprzeciwu na ten temat będzie wskazówką.\Bbędą mogli nam wydać nam "coś w rodzaju legitymacji i izba Warszawska poinformuje o uchwale sądy.
Sami zwracali uwagę na istniejące ryzyko, chociaż mówili, że w sądach w Gdańsku i lublinie przeszło uznanie ludzi po aplikacji za prawidłowo umocowanych. Podobno jest też o0biecana zmiana ustawy na początku nowej kadencji( sruty tuty)

Co do radców, to sam mówił, że naciskają na nich, zresztą jak jeden z uczestników pojechał po sędziach to dziekan powiedział, ze by zwrócić uwagę, że radcy tez oceniali w ten sposób. i spotkanie z radcami było.
to tylko tak odnoiśnie uzupełnienia raportu
JA się wczoraj wkurzyłam, bo moje odwołanie siedzi w lzbie od 23.08.

jeszcze jedna ważna informacja:
naszymi odwołaniami w MS zajmuje się Pani Emanuela Wójcicka tel. 5188114.

Pani nazywa się Emanuela Wójcik :)

Nie ma na dzień dzisiejszy żadnych konkretnych informacji dotyczacych harmonogramu prac K2. To chyba na tyle.

Słuchajcie - MS własnie się zdenerwowało...przez tel. udzielają tylko zdawkowych informacji w okrojonym zakresie tzn. jest odwoąłnie czy go nie ma! inne info nie uzyskałam tylko usłyszałąm, że przez nasze telefony nie moga pracować...i szkoda, ze po spotkaniu czwartkowym Izba tak wiele obiecywała a dziś cały dzień cieżko się dodzwonić i czegokolwiek dowiedzieć...moze wam sie udalo trafiliście na lepszy humor czy inne takie rzeczy :) dajcie znać bo widzę, że nasz temat slabnie ... brak informacji, dobrych wieści go "zabija"

JohnyKozak a ty masz jakieś info co do terminu rozpatrzenia twojego dowołania?

Szkoda że nie przytoczył Pan reszty cytatu z Wikipedii:
Wybranym, szczególnie aktywnym użytkownikom, administrator może przydzielać uprawnienia moderatora, które pozwalają im tworzyć nowe fora, edytować i kasować wiadomości innych użytkowników, blokować wątki itp. zazwyczaj zgodnie z obowiązującymi na danym forum regułami postępowania (użytkownicy muszą stosować się do przyjętego regulaminu). Na wielu rozbudowanych forach istnieją całe hierarchie moderatorów, o różnym zakresie praw i obowiązków, kontrolowane przez administratorów forów, z kolei na innych moderatorzy są demokratycznie wybierani przez ogół użytkowników lub nawet po prostu losowo wybierani. Na niektórych, głównie bardzo małych forach, wystarczy nawet zgłosić się, a zostanie się moderatorem.

Za każdym razem inaczej mówią w MS. W piątek dzwoniłem i się dowiedziałem, że mam zadzwonić w połowie października, gdyż jedno odwołanie na 1 dzień jest przewidziane, czy jakoś tak. Dla Warszawy ma być oddzielna K2. Podobno wysłali mi pismo o zakreśleniu nowego terminu na rozpatrzenie odwołania, ale ja go jeszcze nie otrzymałem. Reasumując, pewnie na święto zmarłych będę miał decyzję. Ktoś dostał już pismo o wyznaczeniu nowego terminu na rozpatrzenie odwołania? Jaki termin podano? A może są już decyzje pierwsze?

Bartata napisał:
Szkoda że nie przytoczył Pan reszty cytatu z Wikipedii:

Wasze pojęcie odnośnie merytoryczności tj. zaśmiecania forum są arbitralne. Jak powiedziałem były fraszki, ludzie dzielili się, że zdali egzamin itd. Ja zapytałem o tel. do MS, co jest powiązane z tematem forum i dostałem "kasację" oraz ostrzeżenie. Nie treść posta decyduje o jego merytoryczności czy nie, ale widzimisię Moderatora!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
do JohnyKozak Dla Warszawy ma być oddzielna K2. - ale czy ty masz to info od MS?? czy z plotek i forum???

dzwoniłam do Izby. Dodzwoniłam się za drugim razem. Pani sędzia z adm. z K nr 1 jest na urlopie do 26 września. Moje odwołanie zatem leży. Do czasu urlopu zapoznała się z 9 odwołaniami (nie uwzględniła żadnego). Te przekazano do MS.

W K nr 1 uwzględniono jedno odwołanie z gosp.

do szamag
W K nr 1 uwzględniono jedno odwołanie z gosp
- ale nie wiemy z jakiego względu?? od czego ktoś się odwoływał?

biedna_ja napisał:
do szamag
W K nr 1 uwzględniono jedno odwołanie z gosp
- ale nie wiemy z jakiego względu?? od czego ktoś się odwoływał?

nie, nie pytałam o to, nie sądzę, że uzyskałabym odpowiedź

do szamag - ok. Dzięki. A masz moze jakieś info czy Izba potwierdza ze dla wawy będzie oddzielna K2 przy MS?

biedna_ja napisał:
do szamag - ok. Dzięki. A masz moze jakieś info czy Izba potwierdza ze dla wawy będzie oddzielna K2 przy MS?

Informację mam z pierwszej ręki tj. z MS: będzie oddzielna K2 dla Warszawy.

JohnyKozak napisał:
Informację mam z pierwszej ręki tj. z MS: będzie oddzielna K2 dla Warszawy.

ciekawe .... to będzie kolejna mieszanka uwzględnienia poszczególnych odwołań....

ty masz info takie a kilka dni temu Niki2011 na forum pisze"No to w końcu ile jest tych K2??? Już nic nie rozumiem, bo ja dzisiaj uzyskałam w Ministerstwie informację, iż moje odwołanie czekać będzie na powołanie nowej K2, a z Warszawy nie jestem... i bądź tu człowieku mądry!!!!!!!

a ja też mam info od MS, ze komiska K2 prz MS są niezalezne i nie wiadomo jakim kluczem będą rozpatrywać odwołania - to była odpwoedź na moje zapytanie czy wg. kolejnosci wpływu???

Ostatnia edycja:
biedna_ja napisał:
ciekawe .... to będzie kolejna mieszanka uwzględnienia poszczególnych odwołań....

ty masz info takie a kilka dni temu Niki2011 na forum pisze"No to w końcu ile jest tych K2??? Już nic nie rozumiem, bo ja dzisiaj uzyskałam w Ministerstwie informację, iż moje odwołanie czekać będzie na powołanie nowej K2, a z Warszawy nie jestem... i bądź tu człowieku mądry!!!!!!!

Ja rozumię to tak: dwie K2 dla całej Polski z wyłączeniem Warszawy, jedna K2 tylko dla Warszawy.

biedna_ja napisał:

na spotkaniu z Dziekanem było to kilkakrotnie powtórzone. Nowa K2 tylko dla W-wy (być może dwie).

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót