Też mam do załatwienia temat z GOOD LINE. Moj tata podpisał umowę na około 7 kPLN w dniu 14.11.2017.
20.11.2017 wysłaliśmy oświadczenia o odstąpieniu od umowy na adres rejestrowy i korespondencyjny. Dziś 27.11.2017 przyszło potwierdzenie odbioru z jednego adresu. Czekam na potwierdzenie z drugiego adresu.
W oswiadczeniu zawarliśmy tez informacje z prosba o powiadomienie instytucji udzielajacej kredytu o odstapieniu od umowy. Tresc:
Proszę o poinformowanie instytucji udzielającej kredytu o powyższym odstąpieniu od umowy.
Inaczej tego nie moglem zrobic bo nie wiem czy przedsiebiorca w ogole skierowal wniosek o kredyt a jak tak to do jakiego banku. Dodatkowo tata z nerwów nie potrafi powiedziec czy podpisał weksel na pokazie czy nie.
Czy taki zapis wystarczy / rozwiązuję sprawę?
Na umowie jest info o możliwości rozwiązania umowy w terminie 14 dni ale nie ma nić o adresie zwrotu towaru. W oświadczeniu wpisałem:
Dodatkowo żądam od Państwa podania adresu na jaki mam odesłać powyższe towary w terminie trzech dni od otrzymania niniejszego oświadczenia.
Czy przedsiebiorca zgodnie z powyższym ma obowiazek przeslac listem adres odesłania towarów?
Podczas jednej z rozmów telefonicznych przedstawiciel przedsiebiorstwa poinformowal zeby odeslac towar na adres korespondencyjny /na umowie jest adres rejestrowy i korespondencyjny/ czy taka informacja /rozmowy nie nagralem, potwierdzenie tego nie mam/ pozwala mi odeslac towar na adres korespondencyjny?
Dodatkowo, czy warto porobic zdjecia towarów przed wysłaniem jako dowod, ze nie zostaly zepsute / zniszczone? [W rzeczywistosci nawet nie otworzono opakowan]
Czy towary moga byc wyslane w dwóch przesylkach? Sa tak duze, ze nie moge tego spakowac w jedna paczke!
Czy do paczek z towarami dołączać jakieś pismo? Jeżeli tak to co zapisać?
PS. Dwa powyższe cytaty doradził mi powiatowy rzecznik konsumentów.