Witam.
Jestem kolejną osobą, która dostała N-kę na RWKL tym razem EŁK.
Jestem żołnierzem rezerwy oraz NSR w stopniu ppor. Mam wszystko połapane pomyślnie: etat oficerski zaklepany przez departament kadr MON, wf zaliczony, psycholog ok, i RWKL w Ełku orzekło niezdolna do zawodowej służby wojskowej.
Rozpoznanie:
Niedoczynność tarczycy występująca u osób po usunięciu prawego płata tarczycy - Paragraf 53 pkt 2.
Faktycznie w 2017 roku usunięto mi prawy płat tarczowy z powodu guza-zwyrodnienia torbielowatego do czego się przyznałam komisji i dostarczyłam dokumenty wraz z najświeższymi badaniami krwi. Ani przed operacją ani po operacji nie stwierdzono u mnie niedoczynności tarczycy, nadczynności tarczycy, wykluczono Hashimoto i w ogóle jakąkolwiek chorobę tarczycy nawet zapalenie. Na RWKL nie zapytano mnie o to czy występuje u mnie to schorzenie nie spytano o ewentualną zażywanie hormonów tarczycowych na wyrównanie i nie skierowano na konsultację do ich endokrynologa. Nie wezwano na dodatkowe badania krwi. Wpisano ten paragraf na czuja bez podparcia dowodami medycznymi.
Jutro mija termin na odwołanie. Do tej pory ponownie wykonano badania mojej krwi znowu parametry tarczycowe w normie, byłam na dwóch konsultacjach u endokrynologów, którzy na podstawie badań klinicznych i badań laboratoryjnych wystawili zaświadczenia na poparcie braku występowania u mnie tego schorzenia. Pokazałam im orzeczenie szanownej
RWKL z Ełku to najpierw byli oburzeni a potem śmiali się z ich poziomu wiedzy medycznej o zaświadczenia nawet nie musiałam prosić, błagać czy płacić za nie sami lekarze wychodzili z inicjatywą ze tak nie może być aby komisja złożona z neurologa i dwóch internistów wmawiała komuś chorobę na siłę i wystawiała N-kę. Jutro dodatkowo mam konsultację u dr n. med. specjalisty endokrynologa, który prawdopodobnie potwierdzi stanowisko dwóch endokrynologów.
Nie wiem do czego to zmierza ale w moim przypadku orzeczenie RWKL w EŁKU to jakieś nieporozumienie.
nie udało mi się wmówić żylaków to się pani internistka wykazała a chęć zemsty przysłoniła jej racjonalne myślenie.
Jutro śle odwołanko razem z całą dokumentacją medyczną. Mam nadzieję że kogoś olśni w Ełku. Bo jak tak mają orzekać to nie daj Panie Boże być ich pacjentem.