Operator telewizyjny

• Autor wątku Autor wątku inzynierPrawo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam,

na jaki adres wyslac wypowiedzenie umowy? Wczesniej bylem w N.

Czy ten adres na Krakow jest dobry czy teraz na inny trzeba wysylac?

Ile mam czasu na zwrocenie dekodera oraz czy moge to zrobic w punkcie nc+ czy trzeba kurierem?

Wolalbym osobiscie zeby mi przyjmujacy podpisal ze dekoder jest sprawny itd.

Mam pytanie odnośnie miesięcznego wypowiedzenia, jeżeli wypowiedziałem umowę z dniem 1 kwietnia w Centrum NC+ i pismo zostało przejęte w tym dniu oraz znajduję się na nim pieczęć punktu sprzedaży. To czy w tym momencie dzień 1 kwietnia wlicza się w okres 30 dniowego wypowiedzenia.
Wg NC+ spóźniłem się jeden dzień.

nolimit napisał:
na jaki adres wyslac wypowiedzenie umowy?
O to pytaj stronę umowy.
nolimit napisał:
Ile mam czasu na zwrocenie dekodera oraz czy moge to zrobic w punkcie nc+ czy trzeba kurierem?
Odpowiedzi szukaj w podpisanej umowie.
wolfmark napisał:
Wg NC+ spóźniłem się jeden dzień.
Jeśli okres rozliczeniowy jest między pierwszym a ostatnim dniem miesiąca, to mają rację.

nolimit napisał:
Witam,

na jaki adres wyslac wypowiedzenie umowy? Wczesniej bylem w N.

Czy ten adres na Krakow jest dobry czy teraz na inny trzeba wysylac?

Wolalbym osobiscie zeby mi przyjmujacy podpisal ze dekoder jest sprawny itd.

1-2.Jeśli byłeś w N a teraz jesteś w nc+ to wyślij wypowiedzenie 2 posty wyżej tam umieściłam skan z rezygnacji masz na ten adres wysłać

3.Jeśli byłbyś w cyfra+ to masz 30 dni jeśli jesteś w nc+ to masz 14 dni na zwrócenie dekodera wyznaczonym punkcie, pamietaj aby przy zwracaniu dokładnie sprawdził dekoder i było napisane słowo SPRAWNY i miej tą kopie, później były problemy i kary naliczał nc+
Przy oddaniu dekodera muszą być wszystkie kable które otrzymałeś, dekoder, i karta abonencka nie musi być pudełko ale mile widziane :)
W razie pytań dzwoń śmiało do nc+ i sie pytaj powinni to samo powiedzieć, powiedz że wyjeżdzasz zagranice i nie będziesz w kraju przez dobre pare lat oraz nie masz na nikogo przpisać dekodera czyli zrobić cesji bo o to też cię będą męczyć i gadac

nomnes napisał:
Odpowiedzi szukaj w podpisanej umowie.

No tak, tylko że oczywiscie ta firma nie odostepni tak latwo takich informacji gdzie oddac jak zrezgynowac itd. W umowie oczywiscie tego nie ma. Poprzednie 2 razy przedluzalem umowe przez tel wiec zadnej umowy nie przysylali. Kiedy poprosilem o przeslanie umowy i warunkow to przyslali mi jakas umowe ale tak nie ma zadnej informacji gdzie zwrocic sprzet.

Pamietam ze kiedys rezygnowalem to zwracalem dekoder w wybranym przezemnie punkcie. A wypowiedzenie szlo chyba na adres do krakowa.

Teraz tez mnie zapraszali na odsluchanie rozmowy do krakowa... bo inaczej nie odastepnia mimo ze wyrazam zgode na to. Nie chce mi sie juz z nimi dluzej meczyc. Wole juz nie ogladac TV i miec spokoj a nie ciagle oszukuja. Nigdy nie mam tego co zamawiam w 100%

Wy tez takie przygody mieliscie?

Np. kiedys namowili mnie na przedluzenie umowy ze bede mial mecze ligi mistrzow do ogladania. Zgodzilem sie bo w sumie tylko to w TV ogladam. Okazalo sie ze byly przez moze miesiac czy 2 a pozniej te najlepsze mecze byly na dodatkowo platym kanale. A na moja interwencje ze oszukali mnie pani na infolini ze przeciez jest jeden mecz, mozna obejrzec (oczywiscie najgorszy) a inny moge ogladac na TVP... Jak bym chcial ogladac na tvp to bym nie bral platnej TV.

Ostatnio zgodzilem sie na przedluzenie bo dali mi wszystko co chcialem, najnowszego media boxa z internetem. Wyraznie mowilem pani ze chce korzystac z nplayer i internetu pelnego z TV bo zwyklej tv nie ogladam. To oczywiscie ze bede mial dostep do nplayer i wszystkiego. Okazalo sie ze nie dosc ze musze dodatkowo placic za ten dostep (kilka zl ale zawsze) to jeszcze wybor programow jest tylko z pozycji archiwalnych. Czyli np jak chce obejrzec serial to moge obejrzec 5 odcinkow w tyl albo jeszcze dalej. Mimo ze przeciez normalnie w necie przez kompa jest dostepny nawet jeden odcinek w przod. To bym nawet nie pomyslal ze cos takiego zrobia jesli to jest darmowe mimo ze sie nie jest abonentem nc+. No ale oczywiscie jak zlapali jelenia to dla niego bedzie to dodatkowo platne i jeszcze w sumie nic tam nie ma. 2 rozne serwisy tvnplayer... Szczyt chamstwa. Oczywiscie jeszcze ten dziadowski mediabox nie mial wifi wiec trzeba bylo dokupic dostawke zeby nie ciagnac kabla. I jeszcze mi doliczyli do abonamentu 10 zł za wynajm dekodera chociaz mial byc za darmo i nie mialem nic wiecej placic niz poprzednio. Rozmowy oczywiscie nie moge odsluchac chyba ze wybiore sie do Krakowa ;)

Ja rozumiem ze wszystkie te firmy naciagaja i nie mowia wszystkiego ale, oni juz przesadzaja bo wczesniej wszystko dokladnie sie zapytalem czy bedzie za darmo itd. To jeszcze mnie oszukaja chociaz jestem abonentem od 2007 r.

Wczoraj dzownilem na infolini zeby sie dowiedziec do kiedy mam konkretnie umowe to oni nie wiedza i mam gdzies napisac to mi laskawie wysla. Oczywiscie licza na to ze zaraz mi sie konczy i nie zdarze wypowiedziec. Tylko ze teraz juz mam zapisane kiedy sie konczy i napewno zdarze wypowiedziec.

Ostatnio jak wypowiedzialem to sie niby spoznilem i dzwoni uradowana pani z infolini zeby zaproponowac zebym jednak nie rezygnowal bo w sumie nie mam teraz innego wyjscia niz przedluzyc bo juz nie mam promocji a nie wypowiedzialem umowy. Za to bede placic teraz 200 zł i smieje mi sie w twarz ;) Na to ja ze prosze o wylaczenie wszystkich pakietow i zostawienie tylko tych ktore musze miec, wszytskie dodatkowe skasowac. To sie nieco zdziwila ze wyszlo ze abonament kosztuje 2 zł wiecej niz mialem w promocji, a nie 200 zl. Niezle chamstwo. Ale to jeszcze rozumiem bo to typowe zagrywki zeby miec niewolnika na kolejny rok albo jeszcze najlepiej 24 m bo przeciez nie mam innego wyjscia bo nikt nie bedzie placic 200 zł hehe. No ale zwykle oszustwa i wmawianie ze zamawialo sie cos innego niz sie ma to juz przesada.

Dlatego pytam sie konkretnie gdzie wyslac wypowiedzenie i dekoder bo na infolini moga mowic wszystko a dowodu nie mam. Na maila oczywiscie nie odpisza bo wtedy bedzie dowod.

nolimit napisał:
No tak, tylko że oczywiscie ta firma nie odostepni tak latwo takich informacji gdzie oddac jak zrezgynowac itd. W umowie oczywiscie tego nie ma. Poprzednie 2 razy przedluzalem umowe przez tel wiec zadnej umowy nie przysylali. Kiedy poprosilem o przeslanie umowy i warunkow to przyslali mi jakas umowe ale tak nie ma zadnej informacji gdzie zwrocic sprzet.

Pamietam ze kiedys rezygnowalem to zwracalem dekoder w wybranym przezemnie punkcie. A wypowiedzenie szlo chyba na adres do krakowa.

Teraz tez mnie zapraszali na odsluchanie rozmowy do krakowa... bo inaczej nie odastepnia mimo ze wyrazam zgode na to. Nie chce mi sie juz z nimi dluzej meczyc. Wole juz nie ogladac TV i miec spokoj a nie ciagle oszukuja. Nigdy nie mam tego co zamawiam w 100%

Wy tez takie przygody mieliscie?

Np. kiedys namowili mnie na przedluzenie umowy ze bede mial mecze ligi mistrzow do ogladania. Zgodzilem sie bo w sumie tylko to w TV ogladam. Okazalo sie ze byly przez moze miesiac czy 2 a pozniej te najlepsze mecze byly na dodatkowo platym kanale. A na moja interwencje ze oszukali mnie pani na infolini ze przeciez jest jeden mecz, mozna obejrzec (oczywiscie najgorszy) a inny moge ogladac na TVP... Jak bym chcial ogladac na tvp to bym nie bral platnej TV.

Ostatnio zgodzilem sie na przedluzenie bo dali mi wszystko co chcialem, najnowszego media boxa z internetem. Wyraznie mowilem pani ze chce korzystac z nplayer i internetu pelnego z TV bo zwyklej tv nie ogladam. To oczywiscie ze bede mial dostep do nplayer i wszystkiego. Okazalo sie ze nie dosc ze musze dodatkowo placic za ten dostep (kilka zl ale zawsze) to jeszcze wybor programow jest tylko z pozycji archiwalnych. Czyli np jak chce obejrzec serial to moge obejrzec 5 odcinkow w tyl albo jeszcze dalej. Mimo ze przeciez normalnie w necie przez kompa jest dostepny nawet jeden odcinek w przod. To bym nawet nie pomyslal ze cos takiego zrobia jesli to jest darmowe mimo ze sie nie jest abonentem nc+. No ale oczywiscie jak zlapali jelenia to dla niego bedzie to dodatkowo platne i jeszcze w sumie nic tam nie ma. 2 rozne serwisy tvnplayer... Szczyt chamstwa. Oczywiscie jeszcze ten dziadowski mediabox nie mial wifi wiec trzeba bylo dokupic dostawke zeby nie ciagnac kabla. I jeszcze mi doliczyli do abonamentu 10 zł za wynajm dekodera chociaz mial byc za darmo i nie mialem nic wiecej placic niz poprzednio. Rozmowy oczywiscie nie moge odsluchac chyba ze wybiore sie do Krakowa ;)

Ja rozumiem ze wszystkie te firmy naciagaja i nie mowia wszystkiego ale, oni juz przesadzaja bo wczesniej wszystko dokladnie sie zapytalem czy bedzie za darmo itd. To jeszcze mnie oszukaja chociaz jestem abonentem od 2007 r.

Wczoraj dzownilem na infolini zeby sie dowiedziec do kiedy mam konkretnie umowe to oni nie wiedza i mam gdzies napisac to mi laskawie wysla. Oczywiscie licza na to ze zaraz mi sie konczy i nie zdarze wypowiedziec. Tylko ze teraz juz mam zapisane kiedy sie konczy i napewno zdarze wypowiedziec.

Ostatnio jak wypowiedzialem to sie niby spoznilem i dzwoni uradowana pani z infolini zeby zaproponowac zebym jednak nie rezygnowal bo w sumie nie mam teraz innego wyjscia niz przedluzyc bo juz nie mam promocji a nie wypowiedzialem umowy. Za to bede placic teraz 200 zł i smieje mi sie w twarz ;) Na to ja ze prosze o wylaczenie wszystkich pakietow i zostawienie tylko tych ktore musze miec, wszytskie dodatkowe skasowac. To sie nieco zdziwila ze wyszlo ze abonament kosztuje 2 zł wiecej niz mialem w promocji, a nie 200 zl. Niezle chamstwo. Ale to jeszcze rozumiem bo to typowe zagrywki zeby miec niewolnika na kolejny rok albo jeszcze najlepiej 24 m bo przeciez nie mam innego wyjscia bo nikt nie bedzie placic 200 zł hehe. No ale zwykle oszustwa i wmawianie ze zamawialo sie cos innego niz sie ma to juz przesada.

Dlatego pytam sie konkretnie gdzie wyslac wypowiedzenie i dekoder bo na infolini moga mowic wszystko a dowodu nie mam. Na maila oczywiscie nie odpisza bo wtedy bedzie dowod.

MASZ WYSŁAĆ NA ADRES:

ITI Neovision S.A
Skr. pocztowa nr 8
02-100 Warszawa

JEŚLI MÓWIMY O N lub NC+

NATOMIAST JEŚLI MASZ W CYFRZE JESZCZE TO>

CANAL+ Cyfrowy S.A
Skrytka pocztowa 8
02-100 Warszawa

=============

Jeśli masz umowę na czas określony to napisz:

MIEJSCOWOŚĆ, 18 XXXXX 2014

Imię i Nazwisko: XXXXX
Adres:
XXXXX
Nr telefonu: XXXXX
PESEL: XXXXX
Nr abonenta: XXXXX
Numer umowy XXXXXXX (jeśli nie znasz numeru umowy tzn byłeś kiedys w cyfra+ to ci nie mają numeru umowy ale o tym poinformuje cię konsultant musisz tylko na takiego trafić próbuj dalej
Adres e-mail: XXXXX

ITI Neovision S.A
Skr. pocztowa nr 8
02-100 Warszawa

Rezygnacja z umowy o świadczenie usług

Niniejszym oświadczam, iż nie zamierzam kontynuować umowy o świadczenie usług pomiędzy mną a ITI Neovision S.A i wnoszę o jej rozwiązanie wraz z upływem oznaczonego w umowie okresu jej trwania.
Proszę również o przysłanie na mój adres korespondencyjny potwierdzenia przyjęcia rozwiązania umowy listem rejestrowanym lub też przesyłką kurierską.
Zobowiązuję się do zwrotu karty kodowej oraz dekodera u autoryzowanego przedstawiciela telewizji nc+. Proszę o wskazanie miejsca gdzie mam dokonać zwrotu w mojej miejscowości XXXXXXXX.

Z poważaniem,

….........................................
(data i podpis)

JEŚLI MASZ NA CZAS NIEOKREŚLONY: czyli przeszedł na umowę bezterminową to:

Rezygnacja z umowy o świadczenie usług

Niniejszym wypowiadam umowę o abonament pomiędzy
mną a ITI Neovision S.A z zachowaniem określonego w umowie okresu wypowiedzenia.
Proszę również o przysłanie na mój adres korespondencyjny potwierdzenia przyjęcia rozwiązania umowy listem rejestrowanym lub też przesyłką kurierską.
Zobowiązuję się do zwrotu karty kodowej oraz dekodera u autoryzowanego przedstawiciela telewizji nc+. Proszę o wskazanie miejsca gdzie mam dokonać zwrotu w mojej miejscowości xxxxxxxxxx.
Odstępując od zawartej z państwem Umowy Abonenckiej, zwracam się z o zaprzestanie przetwarzania, przekazywania osobom trzecim moich danych osobowych oraz całkowite usunięcie danych ze zbioru danych firmy ITI Neovision S.A (podstawa prawna: art. 32 ust. 1 pkt 6 w związku z art. 35 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych ze zm.).

Z poważaniem,

….........................................
(data i podpis)

PRZYPOMNE ŻE JEŚLI JESTEŚ NA NA UMOWIE BEZTERMINOWEJ TO OKRES WYPOWIEDZENIA TO 3 MIESIĄCE JAK SIĘ NIE MYLĘ

Tu niby jest wykaz punktów. Na ile aktualny - nie wiem.
Autoryzowane Punkty nc+
Nie radze wysyłać pocztą, bo jeszcze okaże się, że uszkodziłeś dekoder... Lepiej oddac w punkcie, uzyskując potwierdzenie sprawdzenia stanu technicznego i kompletności produktu.

Ostatnia edycja:
nolimit napisał:
No tak, tylko że oczywiscie ta firma nie odostepni tak latwo takich informacji gdzie oddac
To nie twój problem. Skoro żądaj oddania, to mają obowiązek poinformować gdzie. Pisemnie wzywasz ich do wskazania miejsca dostarczenia i już.
nolimit napisał:
Dlatego pytam sie konkretnie gdzie wyslac wypowiedzenie i dekoder bo na infolini moga mowic wszystko a dowodu nie mam.
A tutaj przeczytasz samą prawdę i tylko prawdę? A co jeśli wyślesz na adres którego usługodawca nie uzna i stwierdzi że nie zwróciłeś?

aha, co do okresu wypowiedzenia to wiem na 100% ze przy przedluzaniu umowy przez tel okres wypowiedzenia to 1 miesiac, nie 3 jak oszukuja na infolini. 3 miesiace sa tylko jak sie podpisuje umowe w punkcie.

nolimit napisał:
aha, co do okresu wypowiedzenia to wiem na 100% ze przy przedluzaniu umowy przez tel okres wypowiedzenia to 1 miesiac, nie 3 jak oszukuja na infolini. 3 miesiace sa tylko jak sie podpisuje umowe w punkcie.

Nie masz racji.
Umowa na czas określony: 30 dni przed końcem.
Umowa na czas nieokreślony: 3 miesiące.

b.o.b napisał:
Nie masz racji.
Umowa na czas określony: 30 dni przed końcem.
Umowa na czas nieokreślony: 3 miesiące.

Dokładnie tak,

@nolimit ktoś ci błędne informacje podał.

Dlatego już składaj wypowiedzenie takie jak wyżej masz to jest to samo co pare naście postów wyżej skan ze wzoru który możesz identycznie napisać tylko zmienić dane.
Wysłać listem poleconym jeśli masz czas to ekonomicznym szkoda płacić więcej kasy aby tylko był polecony zatrzymaj dowód nadania.
I obserwuj kiedy im dojdzie na stronie www poczty polskiej po wpisaniu kodu z pod kodu kreskowego.
A następnie po 2 dniach zadzwoń i zapytaj się czy już wprowadzili do systemu bo z tego co widzisz już otrzymali państwo moje wypowiedzenie.

Witam,
ja różnież mam problem z nimi. Chciałem was zapytać czy istnieje jakiś inny sposób na rozwiązanie umowy? Np. kiedy będziemy się starać udowadonić że zostaliśmy oszukani/wprowadzeni w błąd przez konsultanta i nie dostalismy tego o co prosiliśmy?

W listopadzie 2013 zadzwonił do mnie taki jeden pan z NTV i proponował przedłużenie. Powiedziałem wyrażnie że nie jestem zainteresowany wiekszym abonamentem, że jednie się zgodze kiedy da mi TE SAME KANAŁY za niższą cenę.Wreszcie na koniec powiedział "ok to dam Panu te wszystkie kanały w pakiecie komfort" to ok, w takim razie się zgodziłem. Jak się okazało pakiet komfort to okrojony pakiet czyli nie dostałem tych kanałów.

Mój proces reklamacji:
Zadzwoniłęm w tym samym dniu - pani powiedziała że nie mogę z tego zrezygnować bo nie ma umowy w bazie (nie powiedziała że rozpoczeli świadczenie usług) - ale poinformowałem ich że rezygnuje

Rezygnacja na papierze w punkcie dwa dni później - jest przyjęta i podpisana.

Oddanie dekodera - przyjęte podpisane

Faktury wysyłaja dalej - wystosowałem reklamację z następującymi żądaniami:
1. Udostępnienie nagrań z rozmów
2. Zakaz rozpowszechniania moich danych

Jakie mam szanse waszym zdaniem na wygraną? Dodam że pierwsza reklamacja jest odrzucona mimo że sami przyznają że konsultant wprowadził mnie w błąd, Pani mnie przprasza za to ale płacić mam dalej:brawo:

Jak mam się od nich odczepić? Ja nie wiem czy zgadzałem się na rozpoczęcie usług - nie chcę dać mi nagrań, niekt mnie do Krakowa nie zaprasza. Ale napisałem im to w reklamacji to mi przysłali potwierdzenie rozpoczęcia świadczenia usług z datą 3 miesiące po zawarciu lipnej umowy.
Ja nie wiem jak mam z nimi rozmawiać i zastanawiam się na oddaniem tego do sądu, chciałbym się oprzeć na wprowadzeniu w błąd i tego że tak naprawdę nie rozpoczeli świadczenia usług. Jak wy to widzicie czy są jakieś szanse?

Z tym okresem wypowiedzenia to nie jest takie jasne. Niby 3 miesiace ale w moim przypadku probowali mi wmowic ze 4!!!!!!! Dacie wiare? Mimo ze rzecznik zalatwil sprawe i umowa rozwiazana z umorzeniem platnosci to infos do dzis mnie neka mailami i telefonami

Aksel napisał:
Z tym okresem wypowiedzenia to nie jest takie jasne. Niby 3 miesiace ale w moim przypadku probowali mi wmowic ze 4!!!!!!! Dacie wiare? Mimo ze rzecznik zalatwil sprawe i umowa rozwiazana z umorzeniem platnosci to infos do dzis mnie neka mailami i telefonami

Jeśli składałeś wypowiedzenie na początku miesiąca to prawie 4 miesiące. 3 miesiące wypowiedzenia to 3 pełne miesiące (od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca) + miesiąc, w którym składasz wypowiedzenie.

Ja mam podobny problem z nc+. Dzwonił do mnie konsultant 15 kwietnia, i przedstawił ofertę, która mi się nie podobała przedstawiłem jak ja to widzę i po lekkich targach zawarliśmy umowę telefonicznie.

Po kilku dniach spostrzegłem, że coś nie gra (oferta praktycznie ta sama, jakiś kanał ekstra miał być a nie było). Dzwonię i okazuje się że:

- 15 kwietnia nikt ze mną nie rozmawiał od nich i nie zawierał żadnej umowy!!!

Przedstawiłem i wszystkie dane, rozmowy nr telefonu, datę i długość rozmowy. Mam też co prawda kiepskiej jakości agranie rozmowy z nimi nagrane komórką i tam są wszystkie warunki podane przez konsultanta.

Moje pytanie, 27 maja mija termin reklamacji. Obawiam się, że po prostu stwierdzą sytuację za nie byłą. Co mam zrobić, gdzie się udać, napisać nie wiem aby od nich wyegzekwować swoją umowę zawartą 15 kwietnia?? Przezornie wysłałem im rezygnację.

Tak sobie myślę, mam ich numer telefonu, z którego dzwonili, datę itp billing z sieci dostać to też nie problem, to musi być proste czy jednak się mylę?

Kurs na Taxi

Witam mam problem rok temu zapłaciłem za kurs na taksówki i czekałem aż firma zbierze ludzi i miała się odezwac w sprawie kursu po tak długim czasie braku odzewu z tej firmy chciałem odebrać pieniądze ale niestety zgubiłem pokwitowanie zapłaty i powiedzieli ze bez tego nie ma mowy o zwrocie pieniedzy , posiadam jedynie zaswiadczenie dla urzedu pracy które wystawiaja tylko gdy si e zapłaci całośc czy jest jakas szansa na odzyskanie tych pieniędzy??

Cześć, otóż mam pewien problem.

Jakiś czas temu postanowiłem zrezygnować z NC+. Napisałem co trzeba było i wysłałem. Oczywiście musiałem poczekać do zakończenia obecnej umowy a ta kończyła się pod koniec lipca (dokładniej chyba 30.07). Dostałem również pocztą 'kwitek' ile mam dni na oddanie sprzętu. Miało to nastąpić w ciągu 30 dni od zakończenia umowy, a więc 29.08.14r. Zrobiłem to wcześniej i sprzęt oddałem do punktu kilka dni przed upłynięciem terminu. Na wszystko mam papierki, pokwitowania..
To jednak nie wszystko. Ostatnio zadzwoniła do mnie Pani z KRUKA i zażądała zapłaty za sprzęt, którego rzekomo nie oddałem. Wytłumaczyłem jej więc całą sprawę i poprosiła mnie o wysłanie na mail'a skan potwierdzenia zdania sprzętu i umowy. Zrobiłem to jednak nadal najwidoczniej mają jakiś problem. Ponownie dzwoniąc do mnie stwierdziła, że na oddanie sprzętu mam nie 30, a 14 dni, tak więc przekroczyłem termin za co muszę ponieść konsekwencję w wysokości 200 zł. Nie interesuje ich nawet to, że dostałem papier, na którym ewidentnie widać okres, w jakim muszę zwrócić sprzęt. Twierdzą, że to niedopatrzenie ze strony NC+ i teraz ja mam za to odpowiadać.
Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i nie wiem kompletnie co mam zrobić. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc bądź podpowiedzieć co i jak?

Twierdzą, że to niedopatrzenie ze strony NC+ i teraz ja mam za to odpowiadać.

Jeśli masz na piśmie od nc+ info o konieczności zdania sprzętu w ciągu 30 dni od zakończenia umowy i wyrobiłeś się w tym terminie to w zasadzie mogą cię cmoknąć w pompkę. Nie interesuje cię, że ktoś w nc+ się pomylił, taka informacja jest wiążąca dla obu stron.
W ostateczności mogą iść z tym do sądu, być może będzie wyrok nakazowy, wtedy musisz napisać i wysłać sprzeciw powołując się na ten dokument otrzymany od nc+.

Może wklej tu skan tego otrzymanego papieru (usuń dane osobowe w jakimś programie do grafiki).

Witam, mam trochę podobny problem jak kolega Aksel kilka postów wyżej. Umowa byłą zawarta do dnia 30 września. Wypowiedzenie wysłałem 5 września. W październiku dostałem rachunek na ponad 200zł - taka była cena standardowa mojego pakietu. Jeszcze bym to zaakceptował, ale gościu na infolinii twierdzi, że w powyższej sytuacji obowiązuje mnie okres wypowiedzenia 3 miesięczny jak dla umowy na czas nieokreślony??? Mimo, że wypowiedzenie umowy na czas określony jest miesiąc.

Co z nimi zrobić?

voytek17: zapłacić.

Okres wypowiedzenia umowy to 3 miesiące. 1 miesiąc dotyczy tylko braku woli przedłużenia umowy zawartej na czas określony. Nie zmieściłeś się w miesięcznym terminie (a dokładnie to jest to chyba termin 30-dniowy) więc Twoje pismo zostało potraktowane jak wypowiedzenie umowy na czas nieokreślony rozpoczynającej się w październiku. Przyjdzie Ci zapłacić za październik, listopad oraz grudzień. Dowiedz się na infolinii czy możesz wyłączyć jakieś pakiety żeby obniżyć te rachunki.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót