O
Olejas
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 59
Dziękuję Oszukana1999. Chyba tylko Ty przeczytalas moj wpis i zrozumialas o co mi chodzi. Szkoda ze tak malo osob czyta ze zrozumieniem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Skąd wiesz że w Poznaniu, ?Iwona770720 napisał:Witam! Czytając Wasze posty jest mi trochę lżej,ponieważ widzę że nie jestem sama aczkolwiek bardzo Wszystkim współczuję. Moja historia jest identyczna,najpierw telefon,następnie przesyłka,a teraz wezwania do zapłaty od firmy windykacyjnej. Ja już podjęłam kroki i w środę składam zawiadomienie do prokuratury o próbie wyłudzenia. Zobaczę czy to coś pomoże. Tak na marginesie firma o której mowa ma teraz swoją siedzibę w Poznaniu. Pozdrawiam
anetas93 napisał:Hej wszystkim,
Niestety mam ten sam problem. Ktos zadzwonil, powiedzial ze wysle bielizne, paczki nie dostalam, natomiast w pazdzierniku otrzymalam wezwanie do zaplaty.
Kilka dni pozniej zadzwonila do mnie pani z windykacji.... rozmowa byla dla mnie smieszna, co okazalam pani. Moze kawalek napisze:
W: Ma pani do zaplacenia 204 zł, kiedy mozemy spodziewac sie wplaty?
J: Nigdy! nie bede placila fimie krzak ktora ciagle zmienia swoja siedzibe i nie ma z nia wgl kontaktu!
W: Ale konsument ma swoje prawa i obowiazki. Wszelkie reklamacje prosze skladac do LLC.
J: Ale po dostaniu listu od Panstwa nie znalazlam adresu do Polski a wysylajac reklamacje do USA nie mam pewnosci ze list dojdzie. Reprezentuje Pani windykacje ktora odkupila dlug od firmy LLC wiec powinna miec Pani polski adres, wiec prosze o podanie mi go.
W: Znajdzie go Pani googlujac go!
J: No wlasnie nie znalazlam!
W: Bo kampania reklamowa w polsce sie skonczyla i juz ten adres nie istnieje.
J: To przed chwila mowila mi Pani ze adres w Polsce jest a teraz ze go nie ma?! Juz sie gubi Pani w tym co mowi. Dla mnie i firma LLC jest firma krzak tak samo jak i windykacja ktora Pani reprezentuje....
Dzis dostalam kolejene pismo z tej "windykacji", ze po przesluchaniu ponownego nagrania rozmowy przez ich dzoal prawny nie widza podstaw do umorzenia splaty.
Takze Drodzy Uzytkownicy, nie ma sensu szukac polskiego adresu bo go juz nie ma!
Jutro ide do prokuratury, bo w UOKiK moga sie jedynie temu przyjrzec a policja i tak umorzy postepowanie bo ich dochodzenie moze trwac jedynie w Polsce i nie wykrocza poza jurysdykcje kraju.
Jestem za pozwem zbiorowym!!
Olejas napisał:Kolka wzajemnej adoracji mnie nie interesuja
Oszukana1999 napisał:Ja od tej pani z windykacji usłyszałam nie tak dawno (jakiś miesiąc temu) że firma LLC już od pewnego czasu nie istnieje. Czyżby jakaś cudowna reaktywacja firmy Która Krzak LLC?
Wstydu nie mają...
Dordzi napisał:Beato na policji już byłam i pokierowali mnie co dalej robić.Jutro wybieram się do prokuratury i odezwę się zaraz jak uzyskam informacje co dalej.