A
anetas93
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
ali777 napisał:Witam. Również jak wiele dziewczyn dałam się oszukać. Do mnie też zadzwonili z informacja że wygrałam bielizne. Poprosili o moje dane osobowe i pomoc.W celu weryfikacji. Wiec im podalam nieświadoma, że rozmawaiam z oszustem. Boje się, że mogą wykorzystać moje dane do dalszego oszustwa.Powiedzcie mi co mam teraz zrobic? Bardzo prosze o pomoc.
Przede wszystkim nie probuj dystkutowac z kims z windykacji jak zadzwonia. To jak rzucanie grochem o sciane. Zapamietaj kto dzwonil do Ciebie, zapisz na kartce i zglos sprawe do prokuratury rejonowej - zgloszenie przestepstwa - proba wyludzenia pieniedzy. Tak jak juz wiele Dziewczyn pisalo przedtem - opisz cala sytuacje po kolei, zalacz dokumenty jakie "firma" ceron Ci przyslala oraz nazwisko osoby ktora sie z Toba kontaktowala. Jesli Twoje dane pojda gdzies dalej to rozmowcy powiedz ze nie wyrazalas zgody na przetwarzanie danych osobowych i zagroz zgloszeniem na policje. Zazwyczaj dziala gdy probuja kogos naciagnac na cis. Nie przejmuj sie nimi.
Ja niestety nie mialam dzis mozliwosci zgloszenia sprawy do prokuratury - 2 godziny na fotelu dentystycznym - ale na jutro juz jestem umowiona.